September 2013

GVAV-Rapiditas stelt teleur tegen Emmen

20130929 – GVAV-Rapiditas leed vanmiddag een terechte nederlaag tegen Emmen (2-4).
Na doelpunten van Josip Baric en Rean Bolk leidde Emmen bij de rust met 0-2. Rean Bolk zorgde kort na de rust ook voor de 0-3. Rashid Conquet bracht met twee goals GVAV-Rapiditas terug tot 2-3, maar nogmaals Rean Bolk besliste kort voor tijd het duel (2-4).

Na de overwinning vorige week in Wolvega zag het er in het begin van de wedstrijd naar uit dat GVAV die goede lijn zou doortrekken, maar twee kansen in de beginminuten werden niet benut. Na een wat gemakkelijk gegeven vrije schop kon Remco Molenaar de bal niet onder controle krijgen en was het uiteindelijk Josip Baric die in de elfde minuut de openingstreffer voor zijn rekening nam (0-1).
GVAV bleef wel dreigend ogen maar al snel werd duidelijk dat Robin van Linschoten (op vakantie) op het middenveld danig werd gemist. Met eigenlijk alleen aanvallend ingespeelde spelers op het middenveld was het evenwicht zoek en daarbij kwam dat Farid Balvaneh, meestal een heel bepalende speler, vandaag zijn dag niet had.
In de 34e minuut maakte Rean Bolk namens Emmen de eerste van zijn drie doelpunten (0-2). Met deze stand werd ook de rust bereikt. Na de rust nam GVAV direct het initiatief en na een gemiste kans op 1-2 was Emmen in de counter weg en zorgde Rean Bolk in de 50e minuut voor de 0-3. Bijna direct vanaf de aftrap na deze goal wist de na rust ingevallen Rashid Conquet de eerste treffer voor GVAV te maken (1-3). Even later belandde een als voorzet bedoelde bal van Farid Balvaneh tegen de lat, maar wist niemand gebruik te maken van de rebound.
In de 77e minuut was het wederom Rashid Conquet die scoorde en daarmee de spanning helemaal terugbracht (2-3). GVAV ging nu achterin een-op-een spelen en werd daarmee kwetsbaar voor de counter. In de 82e minuut was het Rean Bolk, die een van die counters succesvol afrondde (2-4). De wedstrijd was hiermee gespeeld en de score had nog een geflatteerd aanzien kunnen krijgen als de Emmenaren in de resterende minuten de mogelijkheden beter hadden benut.
Volgende week gaat GVAV bij LAC Frisia 1883 op bezoek.

GVAV-Rapiditas – Emmen 0-2 (2-4)

Scoreverloop: 11. Josip Baric 0-1. 34. Rean Bolk 0-2. 50. Rean Bolk 0-3. 51. Rashid Conquet 1-3. 77. Rashid Conquet 2-3. 82. Rean Bolk 2-4.
Scheidsrechter: Fledderus.
Geel: Rachello Kleinmoedig, Nathi Casimir, Remco Molenaar (GVAV).
Toeschouwers: 127.
Man of the match: Rashid Conquet.

Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra (85. Nick Elderman), Ramon Nijdam (76. Ingmar Liezinga), Patrick Hoving, Mario Dangue Queta, Farid Balvaneh, Rudwin Evers, Nathi Casimir, Roy Schokkenbroek (46. Rashid Conquet).

Andere uitslagen
Heerevenveen – GRC Groningen 1-1. SVBO – TVC’28 2-2. SC Erica – FC Wolvega 1-2. Steenwijk – Bergum 1-5. VKW – Lac Frisia 1883 4-1. Achilles 1894 – Nieuw Buinen 0-3.

Tussenstand gehaktballentest
1. TVC’28 6,3. 2. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie

Club van Honderd doet bijdrage in de aanschaf wedstrijdballen jeugdteams

20130926 - De Club van Honderd heeft in overleg met het voetbalbestuur besloten € 2000 beschikbaar te stellen voor wedstrijdballen van de jeugdteams. Daardoor kunnen we alle jeugdteams van 2 nieuwe wedstrijdballen voorzien voor het seizoen 2013-2014. Voor een deel is dit al gerealiseerd bij de start van het seizoen en voor de overige teams zal dit binnenkort gaan gebeuren.

Het bestuur dankt de Club van Honderd hartelijk voor deze fijne geste.

Mochten de omstandigheden in de winter het wederom noodzakelijk maken dat er naar zalen wordt uitgeweken, dan is door de vertegenwoordigers van de Club van Honderd, Fien Goed en Roelf Ridder, toegezegd, dat deze extra kosten voor rekening van de Club van Honderd komen.
Ook gaan voetbalbestuur en de vertegenwoordigers van de Club van Honderd verder overleg voeren  over de besteding van de gelden van deze club.

Kortom de Club van Honderd levert een duidelijke financiële ondersteuning aan de jeugd van GVAV Rapiditas.

Mocht u belangstelling hebben om ook aan deze ondersteuning mee te doen dan kunt u contact opnemen met Fien Goed telefoonnummer 050-5778473 of per email naar fiengoed@gmail.com

Ik zou zeggen:  DOEN!

Namens het voetbalbestuur:
Alex Huisinga

GVAV-Rapiditas wint in Wolvega

20130922 – GVAV-Rapiditas nam vandaag met een 0-2 overwinning de punten mee uit Wolvega.

GVAV-Rapiditas kwam kort na de rust op voorsprong door een eigen goal van Rudolf Top. In de blessuretijd besliste Nathi Casimir de wedstrijd (0-2).
Volgende week krijgt GVAV-Rapiditas Emmen op bezoek.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd zag het ernaar uit dat het een doelpuntenfestijn zou worden. Een grote kans van FC Wolvega werd teniet gedaan door uitstekend ingrijpen van Boyd Kooy. Namens GVAV kregen Patrick Hoving en Roy Schokkenbroek een prima mogelijkheid maar beiden schoten naast. Daarna werd er door beide partijen hard gewerkt, waarbij FC Wolvega iets meer de voetballende oplossing probeerde te zoeken. In de 37e minuut was er een serieuze mogelijkheid voor Joris Kramer maar GVAV-keeper Bas Schilstra redde voortreffelijk.
Kort na de rust mocht Nathi Casimir aanleggen voor zijn specialiteit: de loeiharde vrije trap. Als de bal er niet van zichzelf in gaat, is de hoop dat er iemand tegenaan loopt. In dit geval was het Rudolf Top van FC Wolvega die zijn eigen keeper kansloos liet (0-1).
Daarna begon FC Wolvega aan een langdurig offensief, waarbij de ploeg steeds meer de lange bal ging hanteren. Het pompen of verzuipen strandde echter voortdurend op de kopkracht van Boyd Kooy en Dennis Veenstra. In de hele tweede helft was er slechts een serieuze kans te noteren voor de Friezen, toen Ron Bethlehem in de 73e minuut tegen de paal schoot. Daarna kon GVAV het via counters eigenlijk al afmaken, maar Rudwin Evers zocht kort na elkaar het doel te hoog. Ook de ingevallen Ingmar Liezinga en Rashid Conquet kwamen niet tot scoren. In de blessuretijd kon Nathi Casimir de bal van dichtbij over de doellijn drukken (0-2). Met vier A-junioren in de ploeg wist GVAV in de resterende minuten de overwinning probleemloos veilig te stellen. Niet alleen bij GVAV liepen jonkies rond, ook de uitstekend leidende scheidsrechter Ris uit Haren was nog maar achttien jaar oud.

FC Wolvega – GVAV-Rapiditas 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 50. Rudolf Top (e.d.) 0-1. 90+1. Nathi Casimir 0-2.
Scheidsrechter: Ris.
Geel: Erik Stoelwinder, Joey Latumalea (FC Wolvega).
Toeschouwers: 101.
Man of the match: Patrick Hoving.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Bas Schilstra, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam (55. Ingmar Liezinga), Patrick Hoving, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Rudwin Evers (90. Achmed Abdoel Karim), Nathi Casimir, Roy Schokkenbroek (69. Rashid Conquet).

Er is nog geen cijfer voor de bal van TVC’28. De bal van FC Wolvega was nog net zo matig als in voorgaande jaren en leek dit jaar zelfs nog wat kleiner: 5,5.

Kaartverkoper(s) gezocht voor komende zondag

20130913 - Kaartverkoop zondag 15 september
Wie wil komende zondag tussen 13.00 en 14.15 uur de kaartverkoop verzorgen voor de wedstrijd van het eerste elftal?
Je bent (jullie zijn) minimaal 16 jaar oud en een kleine vergoeding behoort tot de mogelijkheden.
Meld je z.s.m. aan bij Alex Huisinga (voorzitter@gvav.nl of 050-5422696).