Oktober 2013

Visuele controle spelerspassen A-categorie

20131030 - Zaterdag 2 november gaat de visuele controle van de spelerspassen op het veld ook in voor de jeugdteams in de A-categorie. Voor GVAV Rapiditas zijn dit de volgende teams: A1, A2, B1, B2, B3, C1, C2, D1 en D2Benauwde zege GVAV-Rapiditas op Steenwijk

20131027 – GVAV-Rapiditas won vandaag moeizaam van koploper Steenwijk met 1-0. 

Na een kwartier stond de eindstand al op het bord door een eigen doelpunt van Ken van der Aa van Steenwijk. Dezelfde speler kreeg in de tweede helft een directe rode kaart wegens natrappen.
Door deze zege heeft GVAV-Rapiditas nu 15 uit 7 en deelt het de tweede plaats in 1F met Nieuw Buinen en Steenwijk. SVBO is koploper met één punt meer.

Ondanks de verraderlijke wind op Sportpark Kardinge werd er door beide ploegen een acceptabele partij voetbal op de mat gelegd. Het spel van Steenwijk viel op door de vele korte combinaties van een aantal handige spelers, maar het rendement was niet heel erg groot. 
In de 13e minuut kon Rashid Conquet vanaf rechts een voorzet geven die door Ken van der Aa in eigen doel werd gewerkt (1-0). In de rest van de eerste helft werd er veel gecombineerd maar bleef groot doelgevaar uit. 
Kort na de rust werd Klaas Busscher van Steenwijk door iedereen bij GVAV over het hoofd gezien en kon hij alleen op Remco Molenaar afgaan. De GVAV-keeper verrichtte in deze situatie zijn beste redding van de middag door het schot van Busscher tot corner te verwerken. Steenwijk zette de gehele tweede helft druk op het doel van GVAV en dat bleef ook zo nadat Ken van der Aa in de 65e minuut een directe rode kaart had gekregen.
De counters van GVAV strandden enkele malen op buitenspel en in een aantal gevallen op onnauwkeurigheid bij de laatste pass. De bevrijdende 2-0 bleef uit en daardoor kon Steenwijk hoop houden op een gelijkspel of misschien nog wel meer. Het zag er een aantal momenten behoorlijk benauwd uit voor het GVAV-doel en in de 79e minuut moest Patrick Hoving de bal van de lijn halen. Het bleef tot de laatste seconde spannend, maar na het laatste fluitsignaal bleven de drie punten in eigen huis. Volgens GVAV-leider Hans Löwenberg (afgelopen week 65 jaar geworden) waren dat weer drie belangrijke punten. 
Volgende week gaat GVAV op bezoek bij SC Erica.

GVAV-Rapiditas – Steenwijk 1-0 (1-0) 

Scoreverloop: 13. Ken van der Aa (e.d.) 1-0. 
Scheidsrechter: H.M. Gerbrandy (Groningen). 
Geel: Boyd Kooy (GVAV). Keus Winchell, Anne Baas (Steenwijk).
Rood: Kevin van der Aa (Steenwijk).
Toeschouwers: 96. 
Man of the match: Rudwin Evers. 

Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Patrick Hoving, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Rudwin Evers, Nathi Casimir (86. Genrick Wawoe), Rashid Conquet (68. Roy Schokkenbroek).

Andere uitslagen
Emmen - SVBO 1-3. VKW - Erica SC 1-2. TVC '28 - GRC Groningen 4-1. Wolvega FC - Heerenveen 1-4. Nieuw Buinen - Bergum 3-1. LAC Frisia 1883 - Achilles 1894 afg. 

Tussenstand gehaktballentest
1. LAC Frisia 1883 7,5. 2. TVC’28 6,3. 3. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatieUitnodiging najaarsledenvergadering GVAV-Rapiditas, maandag 4 november 2013

20131018 - De najaarsledenvergadering van GVAV-Rapiditas voetbal wordt gehouden op maandag 4 november 2013, aanvang 19.30 uur, in onze sportkantine op het sportpark Kardinge. De algemene ledenvergadering is het hoogste bestuursorgaan van onze vereniging. U wordt dan ook van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Ook de ouders/verzorgers van onze jeugdleden zijn van harte welkom en stemgerechtigd voor hun kinderen

De agendapunten voor deze ALV zijn:

 1. Opening door de voorzitter
 2. Mededelingen en ingekomen stukken
 3. Verslag ALV van 5 november 2012
 4. Jaarverslag 2012-2013
 5. Jaarrekening 2012 – 2013
 6. Verslag Kascommissie
 7. Verkiezing Kascommissie
 8. Begroting 2013-2014
 9. Bestuursverkiezing. Aftredend zijn: Karlijn van der Walle (vice-voorzitter) Het bestuur stelt voor Onno Molenaar te benoemen als jeugdvoorzitter. Joop Top (penningmeester) op dit moment is er nog geen kandidaat. Alex Huisinga neemt zolang waar. Ronald Senechal (secretaris) Het bestuur stelt voor Max Brouwers te benoemen als opvolger van Ronald. Lucy Tania (kantinezaken) De functie wordt niet meer bestuurlijk ingevuld maar neergelegd bij Alex Huisinga. Verder is Harry Sipsma (techn.zaken) aftredend. Hij is herkiesbaar. Tegenkandidaten kunnen schriftelijk/via mail worden aangemeld bij de secretaris tot 28 oktober 2013.
 10. Bestuursbeleid
 11. Afscheid van vertrekkende bestuursleden.
 12. Uitreiking waardering van clubtrouw
 13. Rondvraag
 14. Sluiting.

De vergaderstukken zijn, uitsluitend voor leden en ouders van jeugdleden beschikbaar bij de bar in de sportkantine vanaf vrijdag 25 oktober a.s.

Ook bestaat vanaf die dag de mogelijkheid de stukken per email aan te vragen bij de secretaris (secretaris@gvav.nl)GVAV Rapiditas zet verder in op jeugdopleiding door trainers/coaches op te leiden volgens Total Soccer Method.

20131018 - Een enthousiaste groep trainers/coaches, jong en oud, van GVAV Rapiditas uit Groningen hebben deelgenomen aan de cursus 'Techniektraining volgens Total Soccer Method'.

De cursus 'Total Soccer Method' Techniektrainer werd gegeven volgens het zogenaamde ‘Train de trainer’ principe en bestond uit vier bijeenkomsten van twee uur. Iedere bijeenkomst bestond uit een theorie- en praktijkdeel. Tijdens het praktijkdeel werd oa kennisgemaakt met het efficiënt trainen volgens Total Soccer Method, trainers deden hier zelf actief mee om zo ervarend te leren. In het praktijk deel zijn oa de volgende punten aan de orde geweest: TSM Piramide van spelers ontwikkeling, voetbal leerproces en voetbal leercyclus.

De cursisten waren zeer enthousiast over de inhoud en opzet van de cursus.

Tijdens de laatste bijeenkomst kregen de deelnemers een certificaat uitgereikt van jeugdvoorzitter Onno Molenaar en Rik Liezenga namens Total Soccer Network/De Voetbalschool als bewijs van deelname.

De cursisten kregen verder een proefabonnement op de TSM Online Academy.

Kijk voor meer informatie over de Total Soccer Method, cursussen en de Online Academy op: http://www.totalsoccermethod.com en/of volg ons via facebook: https://www.facebook.com/totalsoccermethod.

Total Soccer Method, it's all in the game!GVAV-Rapiditas effectiever dan VKW

20131013 – GVAV-Rapiditas boekte een ogenschijnlijk ruime 4-2 overwinning op VKW, dat echter zeker niet de mindere was.

Na een gelijkwaardige eerste helft stond het 2-0 voor de thuisclub door doelpunten van Nathi Casimir en Rudwin Evers. In de 54e minuut kwam VKW terug tot 2-1 door Edwin Wiechers. GVAV-Rapiditas kon rond de 68e minuut tweemaal profiteren van zwakke momenten in de VKW-defensie, waarbij Rudwin Evers en Rashid Conquet de stand op 4-1 brachten. Kort voor tijd maakte Anjo Willems zijn 101e goal in het shirt van VKW en bracht daarmee de 4-2 eindstand op het bord.

In een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in de eerste helft lang in evenwicht, waarbij de bal bij VKW gemakkelijker rondging dan bij GVAV. Toch kwam GVAV in de 31e minuut op een 1-0 voorsprong door Nathi Casimir. Vijf minuten later kon Rudwin Evers vanaf links aanleggen, waarbij de bal via doelman Ramon Nijland het doel inrolde (2-0). 
Kort na de rust kopte Boyd Kooy namens GVAV op de lat waardoor er geen 3-0 op het scorebord verscheen en prompt was het even later 2-1 toen Edwin Wiechers van VKW wel scoorde uit een kopbal (2-1). VKW zette meer druk en het kon beide kanten opgaan, maar GVAV was de effectievere partij. In de 68e minuut kon Rudwin Evers van dichtbij aanleggen na onzeker optreden van de VKW-defensie (3-1). Nog geen 30 seconden later kreeg Farid Balvaneh de bal cadeau en kon hij ongestoord oprukken langs de achterlijn met als vervolg een voorzet op maat voor Rashid Conquet (4-1). VKW gaf de moed niet op maar kreeg slechts kleine kansjes. Een mooie lob van Anjo Willems zorgde in de 86e minuut voor de 4-2 eindstand.
Scheidsrechter Tanja leek het deze middag geheel zonder kaarten af te kunnen, maar Farid Balvaneh wenste daar niet aan mee te werken en liep minder dan een minuut voor het eindsignaal tegen een geheel overbodige gele kaart wegens praten op. 
Over twee weken speelt GVAV thuis tegen koploper Steenwijk.

GVAV-Rapiditas – VKW 4-2 (2-0) 

Scoreverloop: 31. Nathi Casimir 1-0. 36. Rudwin Evers 2-0. 56. Edwin Wiechers 2-1. 68. Rudwin Evers 3-1. 68. Rashid Conquet 4-1. 86. Anjo Willems 4-2.
Scheidsrechter: P.J. Tanja (Oosterwolde). 
Geel: Farid Balvaneh (GVAV).
Toeschouwers: 130. 
Man of the match: er was geen echte uitblinker aan te wijzen, dus deze keer gaat de eer naar het collectief.

Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Patrick Hoving (86. Yoshi Supriatna), Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Rudwin Evers, Nathi Casimir (89. Ingmar Liezinga), Roy Schokkenbroek (65. Rashid Conquet).

Andere uitslagen
SC Erica - LAC Frisia 1883 3-1. Heerenveen - Nieuw Buinen 3-7. Bergum - TVC '28 5-1. SVBO - FC Wolvega 3-2. Steenwijk - GRC Groningen 3-2. Achilles 1894 - Emmen 4-2.

Tussenstand gehaktballentest
1. LAC Frisia 1883 7,5. 2. TVC’28 6,3. 3. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie


 

Contributiezaken

20131002 - Volgende week dinsdag zal de contributie over het 2e kwartaal van het verenigingsjaar 2013-2014 worden geïncasseerd c.q. zullen de acceptgirokaarten worden verstuurd.

De leden c.q. ouders/verzorgers worden verzocht te zorgen voor voldoende saldo op de rekening waarvan wordt geïncasseerd. Storneren wegens saldotekort leidt tot veel extra werk en daar worden we niet blij van. Degene die een acceptgiro ontvangen worden verzocht zo snel mogelijk tot betaling over te gaan

Afwijkingen van contributiebedragen volgens de site:

Niet in alle gevallen zullen de afgeschreven bedragen gelijk zijn aan de contributiebedragen zoals deze op de site staan vermeld.

Voor een aantal van de A-junioren die zijn overgegaan naar de senioren en voor een aantal D-junioren die zijn overgegaan naar de C-junioren, is in juli verzuimd de contributie aan te passen aan de nieuwe categorie. Dit verzuim wordt bij deze nieuwe contributierun ingehaald Deze leden betalen dus dit kwartaal meer dan volgens de tabel, maar over beide kwartalen tezamen moet het weer kloppen

Afwijkingen kunnen verder ontstaan door:

Mocht u toch twijfels hebben of de juiste bedragen in rekening zijn gebracht, dan kunt u contact opnemen met Sandra Routheut per mail (heeft de voorkeur) op contributiezaken@gvav.nl of per telefoon via 06-13344167 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur.

Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld.

Voor de leden die een aanvraag hebben ingediend bij het Jeugdsportfonds of de Stichting Leergeld geldt dat als de bedragen nog niet van deze instellingen zijn ontvangen de contributie wordt geïnd van de eigen rekening.

Dit geldt ook als de wel door GVAV ontvangen bijdrage ontoereikend is om de contributie te bekostigen.

Verder geldt als waarschuwing dat beide instellingen slechts toekenningen doen voor 1 jaar. Deze periode loopt niet altijd gelijk met het verenigingsjaar van 1 juli tot en met 30 juni.. Ouders/verzorgers zijn er zelf verantwoordelijk voor dat tijdig een nieuwe aanvraag bij de betreffende instelling wordt ingediend.

Alex Huisinga, wnd penningmeester en Sandra Routheut contributiezakenGVAV-Rapiditas wint bij LAC Frisia 1883

Uw vaste verslaggever was grieperig en bleef daarom liever thuis. Of er nog een verslag namens GVAV volgt, weet hij niet.
Op de website van LAC Frisia staat een verslag geschreven door de thuisclub. Dit is de link: http://www.lacfrisia1883.nl/hetnieuws/verslagen/2556-zuur-verlies-frisia-1-tegen-gvav-rapiditas

LAC Frisia 1883 - GVAV-Rapiditas 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 30. Nathi Casimir (0-1).
Scheidsrechter: A. Kroon.
Geel: Willem Mollema (LAC Frisia). Boyd Kooy (GVAV).

Opstelling GVAV-Rapiditas
Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Patrick Hoving, Farid Balvaneh, Rashid Conquet, Nathi Casimir, Roy Schokkenbroek.

Andere uitslagen
FC Wolvega - Achilles 1894 0-1. VKW - Steenwijk 2-4. TVC'28 - Heerenveen 2-0. Emmen - SC Erica 2-2. GRC Groningen - Bergum 2-1. Nieuw Buinen - SVBO 1-3.

Tussenstand gehaktballentest
De score van de bal van LAC Frisia is nog niet bekend.
1. TVC’28 6,3. 2. FC Wolvega 5,5.