GVAV heeft er weer 3 pupillenscheidsrechters bij

20131128 - Justin Riddering (C8), Asael Dania (C3) en Isa Kruger (MC1),  volgenden de cursus Pupillenscheidsrechter bij Omlandia in Ten Boer. Na het volgen van een theorieavond en een praktijkavond met afsluitende toets kon KNVB docent Henk Steenhuis alle cursusten het Certificaat overhandigen.

We wensen jullie nog veel plezier bij het fluiten van de wedstrijden.

Henk Gorter
scheidsrechterzaken@gvav.nlSinterklaasfeest bij GVAV Rapiditas nu met foto's

20131128 - In de drukke agenda van Sinterklaas had hij toch nog een gaatje gevonden om ook dit jaar weer bij de pups en f-pupillen van GVAV langs te komen. Woensdagmiddag 27 november was de dag en voor twee uur kwamen de jongste leden vergezeld van vader en/of moeder langzaam de kantine binnen druppelen in gespannen afwachting wat de Sint deze keer voor hen in petto zou hebben.  De spanning steeg tot een hoogtepunt toen op eens twee zwarte pieten uit de bestuurskamer opdoken en dwars door de goed gevulde kantine weer de uitgang opzochten. Gelukkig kwamen ze vlak daarna weer terug en toen uiteraard vergezeld van Sinterklaas.

De Sint werd welkom geheten door jeugdvoorzitter Onno Molenaar. Vervolgens gaf Sinterklaas aan zeer blij te zijn weer bij de jongste jeugd van GVAV te zijn en werden samen liedjes gezongen en mochten de kinderen vragen stellen aan de goede Sint. Hoe oud bent u, hoe groot is de pakjesboot en hoeveel Zwarte Pieten waren onder meer de vragen die Sinterklaas moeiteloos kon beantwoorden tot tevredenheid van de vragenstellers. Na nog wat korte Sinterklaasliedjes werden de kinderen ingedeeld in groepjes met als begeleider studenten van het Alfa-college om buiten in het redelijk goede weer een aantal spelletjes te gaan doen. Dat daarbij de Sint goedkeurend toekeek en de Pieten ook hun behendigheid toonden, was voor de kinderen een stimulans om hun uiterste best te doen bij onder meer  het blikgooien, pakjes door de schoorsteen gooien en (natuurlijk hoort dat bij een voetbalclub) het doelschieten.

Rond kwart over drie verzamelde iedereen zich weer in de kantine en werden nog wat kinderen naar voren geroepen. Een van de hoogtepunten daarbij was het dansje “De Sinterklaas move” dat door een groep dappere F-ers werd uitgevoerd.

Toen het tijd werd voor Sinterklaas om naar zijn volgende afspraak te vertrekken werden de kinderen verblijd met een cadeautje en een chocoladeletter, waarna de Sint vertrok onder luid gezang van “Dag Sinterklaasje”.

Een fijne middag was weer voorbij, waarbij na afloop nog bij de organisatie een bericht van de Sint binnenkwam waarin hij zijn bewondering uitsprak over  de geweldige manier waarop de GVAV kinderen met elkaar het feest hadden gevierd. Volgend jaar kom ik zeker weer bij GVAV waren de slotwoorden van zijn bericht.Contract met hoofdtrainer Jans Deenen met 2 seizoenen verlengd.

20131120 - Hoewel het seizoen nog niet tot op de helft is gevorderd, zijn er al weer contractbesprekingen gevoerd met de hoofdtrainer Jans Deenen.
Omdat beide partijen zeer tevreden zijn over de samenwerking tot nu toe, is overeengekomen dat Jans ook de komende 2 jaren  hoofdtrainer van GVAV Rapiditas zal zijn.

Na een periode waarin er jaarlijks wisselingen van hoofdtrainer hebben plaatsgevonden is met deze contractverlenging continuïteit bereikt, waarmee verder gebouwd kan worden aan het beleid om zo veel mogelijk met talenten van de eigen vereniging te werken. Gelet op het huidige materiaal en de enorme potentie in onze jeugdafdeling is dit voor beide partijen een grote en mooie uitdaging.

Alex Huisinga
voorzitter Een nieuwe interessante ervaring op doen?

Word wedstrijdsecretaris bij GVAV

20131118 - GVAV is dringend opzoek naar nieuwe wedstrijdsecretarissen. Deze functie biedt een unieke kans om op een leuke manier betrokken te zijn bij het jeugdvoetbal. De wedstrijdsecretaris regelt onder andere het aanmelden van nieuwe leden en is het aanspreekpunt voor leiders en ouders binnen een leeftijdcategorie. Voetbalkennis is hierbij van ondergeschikt belang, dus iedereen die zich graag wil inzetten voor de club is welkom om te reageren.

U kunt dus een interessante nieuwe ervaring op doen, uw cv aanvullen, onderdeel uit maken van een kundig en gezellig kader of gewoon iets doen voor de vereniging waar u of uw zoon of dochter met veel plezier voetbalt. 

Michaëla van der Putte wilde, toen haar zoontje bij GVAV kwam voetballen, ondanks dat ze net nieuw was bij de vereniging, graag haar steentje bijdragen. Dit doet ze nu al enkele maanden met veel plezier als wedstrijdsecretaris bij GVAV.

‘Toen mijn zoon lid werd van GVAV Rapiditas werd ik direct door een enthousiast bestuurslid gevraagd of ik erover na wilde denken om te helpen. Zonder vrijwilligers kunnen de clubs tegenwoordig namelijk niet meer bestaan. Wedstrijdsecretaris leek me wel een geschikte functie omdat ik niet veel van voetbal afweet maar wel iets kan doen. Het is voornamelijk organiseren en communiceren. En dat is hartstikke leuk! Binnen de kortste tijd leer je de club en haar leden kennen. Iedereen neemt zijn taak serieus en dus valt het best wel mee hoeveel tijd je kwijt bent. In het begin van het seizoen is het even wat drukker maar daarna valt het heel erg mee. Dus wie nog een beetje tijd over heeft....geef je op.’ 

Wil je, net als Michaëla, je steentje bijdragen en daarmee ook zelf leuke nieuwe ervaringen op doen? Mail dan naar jeugdzaken@gvav.nl Oproep: EHBO-ers gezocht voor de zaterdag

20131118 - GVAV is voor de zaterdagen dringend opzoek naar mensen met een EHBO-diploma.
Op zaterdag wordt er bij GVAV druk gevoeld door de jeugd. Helaas kan het voorkomen dat er tijdens een wedstrijd een ongelukje gebeurt. Als club vinden we het belangrijk dat we de spelertjes en spelers op zo’n moment de juiste zorg kunnen bieden. GVAV wil zorgen voor een veilige voetbalomgeving en hierom willen wij graag een beroep doen op leden die affiniteit hebben met (jeugd)voetbal en graag hun kennis in de praktijk willen toepassen.

Heeft u dus de beschikking over een EHBO-diploma en wilt u de kennis en vaardigheden die u bezit in de praktijk toepassen door op zaterdag dienst te doen als EHBO’er stuur dan een mailtje naar jeugdzaken@gvav.nlGVAV-Rapiditas krijgt pak slaag van SVBO

20131117 – SVBO was vandaag duidelijk een maatje te groot voor GVAV-Rapiditas. De Stadjers kregen met 6-2 aan de broek.

Na 25 minuten stond het 3-0 door goals van Toin Loves, Maarten Wielens en Erwin Sikkes. Nathi Casimir zorgde voor de 3-1, waarna Ruben Kaiser en Maarten Wielens (strafschop) de stand naar 5-1 tilden. Patrick Hoving zorgde vlak voor de rust voor de 5-2. Na de rust was Remco Molenaar kansloos toen een schot van Toin Loves van richting werd veranderd (6-2).

Over twee weken speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen Heerenveen. Komende dinsdag speelt GVAV-Rapiditas op Sportpark Kardinge om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen Aduard 2000.

In de eerste twee minuten had GVAV het geluk zeker niet aan haar zijde. De scheidsrechter durfde het niet aan om de thuisclub al in de eerste minuut met een strafschop te bestraffen na een overduidelijke overtreding op Nathi Casimir. Uit de directe tegenaanval schoof GVAV-keeper Remco Molenaar de bal in de voeten van Toin Loves die met dit cadeautje wel raad wist (1-0).
In het vorige seizoen heeft uw verslaggever Ramon Nijdam geen enkele slechte wedstrijd zien spelen, maar vandaag had hij in de eerste helft niet het juiste antwoord op rechterspits Maarten Wielens die mede dankzij handig combineren met het middenveld van SVBO een aantal malen loskwam en dreigende voorzetten kon afleveren. 
Het middenveld van GVAV had zeker in de eerste helft geen enkel verweer tegen het zeer beweeglijke spel van SVBO, dat er voortdurende in slaagde mensen vrij te krijgen voor een bombardement op het doel van Remco Molenaar die diverse schoten moest pareren. In de 18e minuut kwam Maarten Wielens zelf dreigend voor de goal en schoot de 2-0 binnen. Een van zijn voorzetten kon in de 25e minuut van dichtbij worden ingetikt door Erwin Sikkes en zo stond het na 25 minuten al 3-0. 
SVBO speelde ver vooruit en maakte ook wel eens een foutje. Nathi Casimir kon vrij oprukken naar het doel en van net buiten de zestien schoot hij de bal onberispelijk in de bovenhoek (3-1). In de 31e minuut was het Ruben Kaisar die de 4-1 kon laten aantekenen. Het leed was hiermee nog niet geleden voor GVAV. Dennis Veenstra voerde binnen de zestien een tackle uit waarvan al ver van tevoren te zien was dat die niet vlekkeloos zou verlopen. De strafschop werd door Maarten Wielens feilloos in geschoten (5-1). Op slag van rust kon Patrick Hoving vanaf links de 5-2 binnenschieten.
In de rust waren de bestuurderen van SVBO er nog niet van overtuigd dat de wedstrijd gespeeld was en was er toch enige angst voor de handige spitsen van GVAV. Een van die handige spitsen werd in de rust vervangen waardoor de hoeveelheid dreiging een stuk minder bleek te worden. GVAV kreeg in de tweede helft wel meer vat op het spel van SVBO en het was voorbij met de vele kansen voor het team uit Barger-Oosterveld. GVAV had een licht overwicht maar kon echter heel weinig afdwingen tegen de fysiek sterke tegenstander. In de 69e minuut werd een schot van Toin Loves van richting veranderd en daarmee was de eindstand een feit (6-2).
In de slotfase mochten de A-junioren Arco Bartelsman en Ingmar Liezinga nog enige tijd de sfeer proeven van een wedstrijd op dit niveau. 

SVBO – GVAV-Rapiditas 6-2 (5-2) 

Scoreverloop: 2. Toin Loves 1-0. 18. Maarten Wielens 2-0. 25. Erwin Sikkes 3-0. 28. Nathi Casimir 3-1. 31. Ruben Kaisar 4-1. 39. Maarten Wielens 5-1. 45. Patrick Hoving 5-2. 69. Toin Loves 6-2.
Scheidsrechter: L. Fledderus.
Geel: Robin van Linschoten, Dennis Veenstra (GVAV). Erwin Sikkes (SVBO).
Toeschouwers: 243. 
Man of the match: geen.

Citaat van de dag: Jans Deenen. 
Bij een inworp na een blessure verordonneerde Jans ‘Ingooien, maar de bal is wel voor hun.’ Hij werd van SVBO-zijde verbeterd: ‘Voor hen!’ Jans weer: ‘Voor hun of voor hen, maakt niet uit, jullie krijgen de bal.’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Patrick Hoving, Robin van Linschoten (75. Arco Bartelsman), Farid Balvaneh, Rudwin Evers, Nathi Casimir (87. Ingmar Liezinga), Rashid Conquet (46. Roy Schokkenbroek).

Andere uitslagen
Bergum – LAC Frisia 1883 2-3. GRC Groningen – Emmen 3-2. Heerenveen – VKW 1-4. Steenwijk – Nieuw Buinen 3-2. TVC’28 – FC Wolvega 1-0. Achilles 1894 – SC Erica 2-1.

Tussenstand gehaktballentest
De bal van SVBO had een aantal pluspunten: mooi formaat, sappig maar niet soppig en op zich goed van smaak. Een belangrijk minpunt was de kruidnagel die te veel overheerste. Uiteindelijk besloot de jury na lang beraad tot een 7,0.
1. LAC Frisia 1883 7,5. 2. SVBO 7,0. 3. TVC’28 6,3. 4. SC Erica 6,0. 5. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (
klik hier voor meer informatie) 


 

Verdien een bioscoopbon van € 7,50!

20131117 - Doe mee aan een onderzoek naar verslaving en verdien een bioscoopbon van € 7,50!

Wil je wel een tegoedbon van € 7,50 euro verdienen? Dan is dit misschien een interessant bericht voor jou!

Wij zoeken namelijk deelnemers voor een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen over het ontstaan van verslaving bij jongeren. 

“Maar ik ben helemaal niet verslaafd” denk je nu… Precies, en daarom vragen we juist jou om mee te doen. Want voor dit onderzoek is het belangrijk om gegevens van cliënten van verslavingszorg te vergelijken met gegevens van gezonde jongeren.

Voor dit onderzoek doe je een serie snelheidstestjes op de computer en vul je vragenlijsten in. Dit duurt ongeveer 1,5 uur, en kan op een locatie van jouw keuze.

Je gegevens worden vervolgens anoniem opgeslagen, dus zonder vermelding van je naam. En je krijgt dus een bioscoopbon van € 7,50 euro als beloning. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan moeten ook je ouders toestemming geven om mee te doen. 

In deze informatiebrief vind je een brief met meer informatie over het onderzoek. Wil je meer weten of meedoen? Mail of bel dan naar: Yvette de Bruijn, y.de.bruijn@student.rug.nl, tel. 06-11121718.Onverdiende nederlaag GVAV-Rapiditas tegen Achilles 1894

20131110 – Achilles 1894 was vandaag met een 2-3 overwinning de gelukkigste van de twee ploegen die vandaag op Sportpark Kardinge tegenover elkaar stonden.

Na een halfuur stond het al 2-2 door goals van Remy Klaassens (0-1), Nathi Casimir (1-1), Patrick Hoving (2-1) en Sander Kooper (2-2 uit een strafschop). Halverwege de tweede helft scoorde Ryan Bruinsma de 2-3. Verwoede pogingen van GVAV-Rapiditas om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, liepen op niets uit.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij koploper SVBO.

Vorig seizoen eindigden de ontmoetingen tussen GVAV en Achilles beide keren in een bloedeloze 0-0. Vandaag was dat al na twee minuten niet meer mogelijk, toen Remy Klaassens vanaf links een gaatje vond en Remco Molenaar in de verre hoek het nakijken gaf (0-1). 
Het spel ging vlot op en neer en na goed doorzetten bracht Nathi Casimir in de 12e minuut de partijen weer op gelijke hoogte (1-1). In de 23e minuut zette Patrick Hoving de thuisclub op voorsprong (2-1). In de 29e minuut was er een hoofdrol voor scheidsrechter Kaper die een na een wat onduidelijk duel Boyd Kooy bestrafte met een strafschop, die door Sander Kooper feilloos werd benut (2-2).
GVAV had na de rust zijn traditionele zwakke periode maar kwam de eerste tien minuten van de tweede helft goed door en had na een kwartier het heft in handen. Een aantal kansen en kansjes werden niet benut en Achilles bleef gelukkig overeind. 
GVAV-keeper Remco Molenaar had tot dan toe enkele knappe reddingen verricht en was bezig uit te groeien tot man of the match. In de 67e minuut ging hij echter in de fout door de merkwaardige keeperreflex van achterover opspringen toe te passen bij een hard maar zeer slecht gericht schot van Ryan Bruinsma. De bal ging precies onder Remco door (2-3). 
GVAV ontketende een flink offensief maar het was moeilijk om er tegen de fysiek sterke tegenstander doorheen te komen. Waar Achilles in de eerste helft misschien wat gemakkelijk een strafschop had gekregen, was dat GVAV in twee minder dubieuze situaties niet gegund. Achilles was vandaag de gelukkigste partij en kon de drie punten mee naar huis nemen.

GVAV-Rapiditas – Achilles 1894 2-3 (2-2) 

Scoreverloop: 3. Remy Klaassens 0-1. 12. Nathi Casimir 1-1. 23. Patrick Hoving 2-1. 30. Sander Kooper 2-2. 67. Ryan Bruinsma 2-3.
Scheidsrechter: J. Kaper.
Geel: Rudwin Evers (GVAV). Romario Tjong-a-Sie, Rick Mast, Ryan Bruinsma (Achilles 1894).
Toeschouwers: 147. 
Man of the match: Nathi Casimir.

Citaat van de dag: geen. 

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig (80. Junior Fanny Cisse), Boyd Kooy, Dennis Veenstra (80. Haroun Jahanyar), Ramon Nijdam, Patrick Hoving, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Rudwin Evers, Nathi Casimir, Rashid Conquet (73. Roy Schokkenbroek).

Andere uitslagen
FC Wolvega - GRC Groningen 2-0. SC Erica - Steenwijk 2-1. VKW – SVBO 4-2. Nieuw Buinen - TVC '28 7-1. De overige duels werden afgelast.

Tussenstand gehaktballentest
1. LAC Frisia 1883 7,5. 2. TVC’28 6,3. 3. SC Erica 6,0. 4. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatieTanken bij TOTAL levert GVAV-Rapiditas geld op

20131111 - De KNVB is in samenwerking met TOTAL een actie begonnen die voetbalclubs geld op kan leveren. Wie toch al bij TOTAL tankt (bijvoorbeeld bij het TOTAL-tankstation in Beijum) én een TOTAL Clubcard heeft, hoeft alleen maar in te loggen op
http://www.total.nl/clubactie
en kan daarna GVAV-Rapiditas opgeven als favoriete club.
Bij elke tankbeurt krijg je gewoon je eigen spaarpunten, maar voor elke getankte liter brandstof reserveert TOTAL één extra spaarpunt voor GVAV-Rapiditas. Na afloop van elk voetbalseizoen worden de voor de club gespaarde punten omgezet in een geldbedrag dat aan de club uitbetaald wordt.
Op Voetbal.nl wordt een klassement bijgehouden waarin te zien is, hoeveel geld er inmiddels voor de club gespaard is.Verslag algemene ledenvergadering van 4 november j.l.

20131105 - Slechts een kleine 50 leden of ouders van jeugdleden geven acte de présence op de ledenvergadering welke gehouden werd op maandagavond 4 november in het clubgebouw.

Na de opening om half acht worden de agendapunten  in vlot tempo afgewerkt, waarbij een ander klaarblijkelijk dusdanig duidelijk is, dat er weinig vragen worden gesteld. Bij het agendapunt begroting2013-2014 wordt van bestuurszijde opgemerkt dat een contributieverhoging ingaande het komende seizoen onvermijdelijk zal zijn, gelet op het feit dat het tijd wordt om de liquiditeitspositie de komende jaren weer te verbeteren om onverwachte tegenvallers op te kunnen vangen. Daarnaast zorgen stijgende lasten en verminderde inkomsten daarbij ook een grote rol. Deze mededeling ontlokt enige discussie waarbij afgevraagd wordt of we niet tot differentiatie van contributies tussen A en B categorie spelers moet worden overgegaan, gelet  op de hogere kosten die spelen in de A categorie nu één maal met zich brengen. Het bestuur deelt hierop mee, dat hierover een tweetal jaren geleden al uitvoerig is gesproken tijdens een jaarvergadering en dat gelet op de complexiteit van een dergelijk contributiesysteem er toen van af werd gezien. Mochten er echter bruikbare suggesties zijn dan zal het bestuur zich hierover buigen. Ook wordt opgemerkt een contributieverhoging te vermijden door de prijs van een kop koffie te verhogen naar € 1,10 zoals bij vele verenigingen het geval is.

Bestuur zegt toe alle mogelijkheden te onderzoeken, maar wijst er wel op dat, als je het per uur sporten omrekent, de contributie erg laag is.

Gek genoeg zijn er bij de bestuursverkiezing geen tegenkandidaten voor de voorgestelde nieuwe bestuursleden zodat Max Brouwers en Onno Molenaar worden benoemd als nieuwe bestuursleden.

Nadat de voorzitter bij het punt bestuursbeleid meedeelt dat door de vacatures en inwerken van nieuwe bestuursleden weinig tijd over is gebleven voor het maken van nieuwe beleid, wordt op verzoek van Anko Wiltjer in het kort uiteengezet wat het huidige beleid op hoofdlijnen is. De voorzitter deelt daarop mee dat plezierig sporten voor jong en oud voorop staat en dat de jeugdopleiding gericht is op het op verantwoorde wijze opleiden van jeugdspelers tot betere voetballers, waarbij uiteindelijk doorstroming naar de senioren centraal staat. Wat het 1e betreft is de doelstelling zo hoog mogelijk te voetballen met zo veel mogelijk binnen de vereniging opgeleide spelers.

Vervolgens wordt afscheid genomen van de vertrekkende bestuursleden Joop Top, Ronald Senechal, Karlijn v.d. Walle en Lucy Tania. Voorzitter Alex Huisinga spreekt hen allen persoonlijk toe, bedankt hen voor de inzet voor de vereniging en laat dit vergezeld gaan van een bos bloemen en een attentie.

Voor Joop en Ronald blijkt er nog een verrassing te zijn als de voorzitter de vergadering voorstelt om hen, gelet op de lange staat van dienst te benoemen als erelid van GVAV Rapiditas. Met een donderend applaus laten de aanwezige leden weten het met dit voorstel volkomen eens te zijn.

Later op de avond heeft ook de KNVB bij monde van Wicher Slob, bestuurslid van district Noord, nog een verrassing voor beide heren door hen de gouden waarderingsspeld van de KNVB te overhandigen voor het vele werk dat zij voor de vereniging hebben gedaan.

Clubtrouw wordt bij GVAV nog steeds zeer gewaardeerd en een 7-tal leden worden dan ook deze avond in het zonnetje gezet. Het betreft dit keer Jeroen Winkel en Ulfert Molenhuis, beide 25 jaren lid, Johan v.d. Linde en Johan Brink, 40 jaren lid, Bert Kremer 50 jaren lid, Anko Wiltjer 60 jaren lid en Garmt Birza 65 jaren lid. Met een persoonlijk woord voor elke jubilaris worden de spelden van clubtrouw vergezeld van een bos bloemen uitgereikt.

Ook jubilerend, maar door omstandigheden niet aanwezig, zijn Sjammo Weewer, 70 jaren lid! en Frits Boerema, 65 jaren lid. Op een later tijdstip, vermoedelijk tijdens de vergadering van de Vrienden in januari, zullen zij alsnog in het zonnetje worden gezet.

De vlotte gang van zaken zorgt er voor dat de vergadering voor half tien is afgelopen, waarna de aanwezigen zich huiswaarts spoeden of onder het genot van een drankje nog even gezellig blijven plakken.Een fantastisch afscheid.... 

20131105 - Nadat ik vorig seizoen had aangegeven aan het eind, na ruim 20 jaar, van het seizoen te willen stoppen als secretaris/bestuurder was dan gisteravond tijdens mijn laatste ledenvergadering als bestuurder het officiele afscheid.
Na eerst een cadeaubon en bloemen te hebben gehad werd ik verblijd met het Erelidmaatschap van GVAV.
Dit was een enorme verrassing en waar ik zeker niet op had durven hopen.
De vergadering verliep verder vlot en om 21.00 uur kwam Wicher Slob, bestuurder KNVB binnen.
Tot mijn verbazing werd ik naar voren geroepen en na een mooie speech kreeg ik de Gouden Speld van de KNVB voor het vele bestuurswerk dat ik verzet heb de afgelopen jaren. 
Dit was absoluut het toetje op al een hele mooie avond.
 
GVAV en de KNVB enorm bedankt voor jullie blijk van waardering.
Ben er enorm trots op en het was een superavond....
 
Hartelijke groet,
Ronald SenechalGVAV-Rapiditas ten onder bij SC Erica

20131103 – GVAV-Rapiditas verloor vandaag bij SC Erica met 4-3.

De wedstrijd kende drie gezichten. Na een gelijkwaardige eerste helft stond het 0-1 door Boyd Kooy. Na de rust brak er al snel een periode aan van twaalf minuten waarin SC Erica de stand op 4-1 bracht door goals van Kelvin de Jager, Tonnie Visker, Robert Torenbosch en Rick Tubben. In de laatste tien minuten kwam GVAV-Rapiditas nog terug tot 4-3 door doelpunten van Rashid Conquet en Nathi Casimir. 

In de eerste helft was het vooral een tactische wedstrijd met weinig kansen. In de elfde minuut schoot Boyd Kooy de bal uit een vrije schop loeihard in de bovenhoek (0-1). In de twintigste minuut leek Farid Balvaneh de score te verdubbelen toen hij de bal enorm slingerend op het doel van SC Erica schoot. Keeper Bram Gebbeken kon ternauwernood met zijn linkerbeen de bal uit het doel houden. SC Erica schoot de bal kort daarna uit een vrije schop de bal tegen de lat en net na het halfuur was het grabbelen voor GVAV-keeper Remco Molenaar toen hij de bal niet klemvast pakte en de bal met zijn been uit de gevarenzone moest zien te krijgen.
Zoals wel eens vaker gebeurt, was de concentratie bij GVAV na de rust even weg. Kelvin de Jager kon zich in de 52e minuut gemakkelijk vrij draaien en de gelijkmaker laten noteren (1-1). Drie minuten later maaide Ramon Nijdam bij een schot op het GVAV-doel compleet over de bal, waarna Remco Molenaar de bal weliswaar nog met de vuisten tegenhield, maar daardoor Tonny Visker een niet te missen kans bood (2-1). Weer enkele minuten later was het Robert Torenbosch die de 3-1 tegen de touwen joeg. In de 63e minuut was ook Rick Tubben succesvol voor de ploeg uit Erica (4-1).
GVAV leek even rijp voor de slacht maar de enthousiastelingen op de tribune die ‘tien, tien, tien’ riepen, kwamen bedrogen uit. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren er weer enkele prima mogelijkheden voor GVAV. Nathi Casimir schoot maar net naast, maar een minuutje later was het wel raak. Een zwakke terugspeelbal bij SC Erica was een cadeautje dat door Rashid Conquet dankbaar in ontvangst genomen werd (4-2). In de 90e minuut bracht Nathi Casimir de achterstand terug tot 4-3 en de vraag was of GVAV in flink wat minuten blessuretijd nog op gelijke hoogte zou kunnen komen. Dit bleek niet het geval te zijn en zo kwam een einde aan een goede serie van de bewoners van Sportpark Kardinge.
Volgende week komt Achilles 1894 op bezoek.

SC Erica – GVAV-Rapiditas 4-3 (0-1) 

Scoreverloop: 11. Boyd Kooy 0-1. 52. Kelvin de Jager 1-1. 55. Tonnie Visker. 58. Robert Torenbosch. 63. Rick Tubben 4-1. 80. Rashid Conquet 4-2. 90. Nathi Casimir 4-3.
Scheidsrechter: M. Boekholt (Assen). 
Geel: Roy Schokkenbroek (GVAV). Tonnie Visker (SC Erica).
Toeschouwers: 216. 
Man of the match: Patrick Hoving.

Citaat van de dag: Jacob Bosman.
Toen scheidsrechter Boekholt naar Jacob’s overtuiging een cadeautje uitdeelde, legde Jacob de situatie uit aan enkele SC Erica-supporters een stukje verder op de tribune: ‘Jullie hebben Sinterklaas, maar wij hebben de Zwarte Pieten.’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Patrick Hoving, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Rudwin Evers (63. Nathi Casimir), Roy Schokkenbroek (85. Genrick Wawoe), Rashid Conquet.

Andere uitslagen
Bergum - FC Wolvega 4-2. Steenwijk - TVC '28 0-6. Heerenveen - Emmen 3-1. SVBO - LAC Frisia 1883 6-1. Achilles 1894 - VKW 5-1. GRC Groningen - Nieuw Buinen afg.

Tussenstand gehaktballentest
Hoewel naar zeggen een speciale bal voor de voorzitter van de gehaktballentest klaar zou liggen, viel de bal bij SC Erica toch wel tegen. Hij was wel stevig en smaakte niet echt raar, maar hij was aan de droge kant en erg donker aan de buitenkant. Een minpunt was toch wel dat je de bal enkele uren na de wedstrijd nog steeds kon proeven. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het cijfer 6,0.
1. LAC Frisia 1883 7,5. 2. TVC’28 6,3. 3. SC Erica 6,0. 4. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatieWij hebben weer 9 Nieuwe pupillenscheidsrechters 

20131101 - In de herfstvakantie hebben 9 van onze GVAV-junioren deelgenomen aan de cursus Pupillenscheidsrechter van de KNVB.

Na de theorie van leiding geven, de spelregels 4-4 en 7-7, oefenen in de praktijk en een afsluitende toets zijn alle deelnemers geslaagd.

Docent GertJan Ris reikte hierna de certificaten en badges uit. Allen van harte gefeliciteerd en dat je nog veel plezier aan deze leuke hobby mag hebben. 

Op de foto v.l.n.r.: Maaike Leyens, Gemma Ridder, Mitzi Passchier, Yoni vd Velde, Tim ten Have, Lucas Brouwers, Anthony Pomstra, Gianni Hesseling en Mike Talens.

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Mocht je ook geinteresseerd zijn? Neem contact op met de coordinator Henk Gorter of scheidsrechterzaken@gvav.nl


Algemene ledenvergadering op maandag 4 november, aanvang 19.30 uur

20131101 - Maandag 4 november aanstaande vindt de algemene ledenvergadering plaats in ons clubgebouw. De agenda daarvoor staat al enige tijd op de site.

Naast de behandeling van het financieel jaarverslag over het seizoen 2012-2013 en de begroting voor het seizoen 2013-2014, zal de avond ook voor een groot deel in het teken staan van de huldiging van jubilarissen en het afscheid van een 4-tal bestuursleden, waarvan twee met een zeer lange staat van dienst van ongeveer 20 jaar. Wat de jubilarissen betreft kan een tweetal, met een lidmaatschap van 65 en 70 jaren, helaas niet aanwezig zijn. De overige 7 jubilarissen (variërend van 25 jaar tot 65 jaar lidmaatschap) zullen hopelijk wel aanwezig zijn om de bijbehorende versierselen in ontvangst te nemen.

De aftredende bestuursleden en de jubilarissen verdienen het dat deze ALV druk wordt bezocht.

Het bestuur roept dan ook iedereen op om deze avond aanwezig te zijn. Niet alleen door daarmee interesse te tonen in het wel en wee van de club, maar ook (en misschien wel juist daarvoor) uit respect voor het vele werk wat de aftredende bestuursleden voor de vereniging hebben gedaan en ook uit respect voor de trouwe clubleden.

Komen dus maandagavond. Laat de kantine volstromen!

Namens het bestuur

Alex Huisinga
voorzitter


 

nach oben