GVAV-Rapiditas wint ruim van LAC Frisia 1883

20140223 – GVAV-Rapiditas won vandaag met 4-0 van LAC Frisia 1883.

Na een halfuur zetten Rudwin Evers en Farid Balvaneh in twee minuten tijd GVAV-Rapiditas op een 2-0 voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd maakten Nathi Casimir en Rashid Conquet de andere twee treffers. 

GVAV trad aan zonder de geblesseerde Boyd Kooy maar had Robin van Linschoten nu centraal achterin staan en Dylan Rokette wederom als linksback, die duidelijk in deze rol begint te groeien. Om een mogelijk hiaat centraal achterin op te kunnen vangen, zat de aan het eind van afgelopen seizoen gestopte Anne Bandsma weer op de bank.
In een matig duel werd door beide ploegen veel de lange bal gehanteerd en juist op het moment dat het kritische thuispubliek zich al verzoend had met een wedstrijd die gevoelsmatig lang zou duren, maakte Rudwin Evers in de 27e minuut het openingsdoelpunt (1-0). Een minuut later wist Farid Balvaneh zich op links vrij te spelen en maakte hij de 2-0. In het vervolg moest Remco Molenaar nog een keer handelend optreden en daarmee zijn alle wederwaardigheden van de eerste helft de revue wel gepasseerd. 
Het onderaan staande LAC Frisia, dat niet meer in rechtstreeks klassebehoud lijkt te geloven, gaf de moed echter nog niet op en ontwikkelde in de tweede helft de nodige druk op het doel van GVAV. De meest gevaarlijke situatie deed zich voor in de 59e minuut toen Dylan Rokette de bal van de lijn moest halen. 
Het duurde tot de 80e minuut voordat Nathi Casimir de overwinning definitief veilig stelde (3-0). In de 90e minuut maakte Rashid Conquet er van dichtbij nog 4-0 van.
Deze overwinning was voor GVAV heel belangrijk want de meeste ploegen onder GVAV pakten ook punten vandaag. Zoals elders op de website aan de stand te zien is, heeft GVAV nu vijf punten afstand van de ploeg op de elfde plaats. 
Komende zondag is GVAV vrij. Op 9 maart wacht de uitwedstrijd in Westerbork tegen VKW.

GVAV-Rapiditas – LAC Frisia 1883 4-0 (2-0) 

Scoreverloop: 27. Rudwin Evers 1-0. 28. Farid Balvaneh 2-0. 80. Nathi Casimir 3-0. 90. Rashid Conquet 4-0.
Scheidsrechter: P.J. Tanja (Oosterwolde).
Geel: Genrick Wawoe (GVAV). 
Toeschouwers: 92. 
Man of the match: Farid Balvaneh.
Citaat van de dag: Henk Kalf, altijd kritisch: ‘Aan de overkant staat de man van de Friese vlag.’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Dennis Veenstra, Dylan Rokette (84. Roy Schokkenbroek), Genrick Wawoe, Farid Balvaneh, Leroy Schnieders (61. Anne Bandsma), Rudwin Evers, Nathi Casimir, Ingmar Liezinga (72. Rashid Conquet).

Andere uitslagen
Bergum - GRC Groningen 0-1. Steenwijk - VKW 1-4. SC Erica - Emmen 0-3. SVBO - Nieuw Buinen 6-1. Achilles 1894 - FC Wolvega 0-1. Heerenveen - TVC '28 2-2.

Tussenstand gehaktballentest
1. LAC Frisia 1883 7,5
2. SVBO 7,0
3. Bergum 6,5
4 en 5. TVC’28 en Emmen 6,3
6. SC Erica 6,0
7. FC Wolvega 5,5
8. Nieuw Buinen 5,0.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)Digitaal wedstrijdformulier ook voor jeugd categorie B

20140221 - Voor de jeugdteams die spelen in de B-categorie, wordt dit voorjaar ook het digitale wedstrijdformulier ingevoerd.
Voor alle betrokken leiders wordt een voorlichting georganiseerd. Houd de aankondigingen daarvan dus in de gaten.
De invoering vindt plaats met ingang van de volgende datums:
- 29 maart: D-pupillen (D3 en volgende)
- 12 april: C-junioren (C4 en volgende)
- 19 april: B-junioren (B4 en volgende)
- 3 mei: A-junioren (A3).

Jack Schilder, wedstrijdzakenVerplichte visuele controle spelerspassen voor alle jeugdteams per 1 maart 2014

20140221 - Per 1 maart 2014 is de visuele controle van de spelerspassen ook van toepassing op de B-categorie bij de jeugd. Dat geldt dan vanaf de D-pupillen, omdat E- en F-pupillen nog geen spelerspassen hebben. 
Het zal eenieder bekend zijn dat het op dit moment al de nodig moeite kost om te zorgen dat wedstrijden niet uitlopen en de pascontrole zou voor nog meer vertraging in het speelschema kunnen zorgen.
We willen daarom alle trainers en leiders dringend verzoeken om (samen met de tegenpartij) minimaal vijf minuten voor het aanvangstijdstip bij het veld klaar te staan op een zodanige manier, dat de scheidsrechter nog vóór de wedstrijd op een efficiënte wijze de pascontrole uit kan voeren.
De leiders van wedstrijden die om 08.45 uur beginnen willen we nogmaals verzoeken te zorgen dat (wanneer dat nodig is) de doeltjes dan uiterlijk om 08.40 uur op de juiste plek staan, zodat deze wedstrijden ook echt om 08.45 uur kunnen beginnen.

Meer informatie over deze maatregel is te vinden op de website van KNVB Noord

Jack Schilder, wedstrijdzakenGVAV-Rapiditas geeft de punten weg in Emmen

20140216 – GVAV-Rapiditas verloor vanmiddag onnodig bij vv Emmen met 2-1.

In de 72e minuut zette Rashid Conquet GVAV-Rapiditas op voorsprong. In de 82e en de 84e minuut maakten Patrick Eberhard en Josip Baric de twee goals waarmee Emmen de drie punten in eigen huis kon houden.

GVAV moest het doen zonder Remco Molenaar en Robin van Linschoten (beiden geblesseerd) en Patrick Hoving (voorlopig nog geschorst), maar had weer wel de beschikking over Rudwin Evers die zijn schorsing erop had zitten. Er stond een ploeg op het veld met een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar, waaronder drie negentienjarigen, een achttienjarige en een zeventienjarige. Ramon Nijdam stond vandaag rechtsback en Dylan Rokette, gewend om linkerspits te spelen, stond linksback en deed dat niet onaardig.
GVAV begon goed aan de wedstrijd en liet duidelijk veel beter voetbal zien dan vorige week tegen Nieuw-Buinen. De enige kans voor Emmen in de eerste helft kwam uit een onterecht gegeven vrije schop, waar Bas Schilstra echter het juiste antwoord op had. Aan de andere kant kreeg GVAV twee goede mogelijkheden toen Farid Balvaneh met een steekpassje Rudwin Evers bediende die tegen keeper Ronald Falke aanschoot, waarna Nathi Casimir de bal uit de rebound over schoot.
Na de rust was de wedstrijd lange tijd in evenwicht. In de 67e minuut ging een schot van Emmen maar net naast. In de 72e minuut was het wel raak voor GVAV. De net ingevallen Rashid Conquet kopte de bal uit een corner fraai in de bovenhoek (0-1).
Emmen deed er uiteraard een schepje bovenop en spannende slotfase lag in het verschiet. GVAV had de pech dat Boyd Kooy in de 75e minuut geblesseerd uit moest vallen, waardoor de grote organisator uit het hart van de verdediging verdwenen was. In een andere wedstrijd zou Robin van Linschoten dan wel in het centrum zijn gaan staan, maar die was vandaag nu eenmaal niet in het veld aanwezig. 
GVAV hield stand tot de 82e minuut, maar toen kopte Patrick Eberhard de bal uit een corner binnen (1-1). Het psychologische voordeel in dit soort situaties is altijd aan de ploeg die de gelijkmaker scoort en er dan gelijk overheen wil gaan. GVAV heeft dit seizoen al vaker een wedstrijd in een paar minuten tijd weggegeven, dus door deze combinatie van factoren zag het uitvak de bui al hangen. Kort na de goal schoot Josip Baric de bal bijna op de doellijn staande nog over, maar een minuutje later kon hij vrij inkoppen (2-1).
GVAV slaagde er niet meer in voor serieus gevaar te zorgen en daarmee werden drie belangrijke punten in Emmen achtergelaten.
Volgende week komt het onderaan staande LAC Frisia op bezoek op Sportpark Kardinge.

Emmen – GVAV-Rapiditas 2-1 (0-0) 

Scoreverloop: 72. Rashid Conquet. 82. Patrick Eberhard 1-1. 84. Josip Baric 2-1.
Scheidsrechter: M. Boekholt (Assen).
Geel: Timon Rozeveld (Emmen), Dennis Veenstra (GVAV). 
Toeschouwers: 98. 
Man of the match: Rudwin Evers.
Citaat van de dag: Henk Kalf.
‘Wij hebben een man in ons midden naar wie een club vernoemd is: Löwenberg.’ 

Opstelling GVAV-Rapiditas: Bas Schilstra, Ramon Nijdam, Boyd Kooy (75. Raichello Kleinmoedig), Dennis Veenstra, Dylan Rokette, Genrick Wawoe, Farid Balvaneh, Leroy Schnieders (76. Roy Schokkenbroek), Nathi Casimir, Ingmar Liezinga (70. Rashid Conquet).

Andere uitslagen
Bergum – Steenwijk 6-0. GRC Groningen – Heerenveen 0-1. Nieuw Buinen – Achilles 1894 0-1. LAC Frisia 1883 – VKW 0-2. TVC’28 – SVBO 4-0. FC Wolvega – SC Erica 2-1.  

Tussenstand gehaktballentest
De bal bij Emmen was een voldoende waard. Het bakje voor de bal was echter wel te klein: 6,3.
1. LAC Frisia 1883 7,5
2. SVBO 7,0
3. Bergum 6,5
4 en 5. TVC’28 en Emmen 6,3
6. SC Erica 6,0
7. FC Wolvega 5,5
8. Nieuw Buinen 5,0.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie


 

Theatervoorstelling ‘Wel winnen hè!’ voor ouders van sportende kinderen

20140215 - De theatervoorstelling ‘Wel winnen hè! – versie ouders’ gaat over hoe ouders ervoor kunnen zorgen dat het goed gaat met hun kind in de sport en het kind tijdens het sporten optimaal plezier kan beleven. Deze voorstelling wordt in het theater ‘’ Oosterpoort’’ te Groningen gespeeld op dinsdag 18 maart. De voorstelling is speciaal voor ouders van jeugdleden van sportclubs, maar zeker ook voor andere betrokkenen van jeugdleden! Kaartjes zijn vanaf nu te koop via www.welwinnenhe.nl.

Wat zeg je aan de ontbijttafel op de dag van een spannende wedstrijd? Wat roep je langs de kant? En hoe vang je je kind op na een verloren wedstrijd? Over dat soort vragen gaat ‘Wel winnen, hè! - versie ouders’. Een nieuwe, humoristische theatervoorstelling waarin gedurende 24 uur het gezin van Lisa en Bas wordt gevolgd. Vanaf het ontbijt op zaterdagochtend tot en met het ontbijt op zondagmorgen. De drie kinderen van Bas en Lisa spelen op de betreffende zaterdag ieder een wedstrijd: Sander (12 jaar) gaat voetballen, Anne (8 jaar) turnen en Mathijs (7 jaar) tennissen. Dat betekent een hoop geregel en gedoe, waarbij Lisa en Bas ook nog graag willen dat hun kinderen goed presteren. Dus stress in de tent!

De theatervoorstelling wordt aangeboden door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 42 sportbonden, NOC*NSF en gemeenten. Samen met alle mensen die betrokken zijn bij de sport willen zij ervoor zorgen dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen op persoonlijk en sportief vlak, dat zij blijven sporten en dat iedereen optimaal plezier beleeft aan hun sport. Voor vrijwilligers in de sport is de afgelopen twee jaar met veel succes zo’n 300 keer een vergelijkbare theatervoorstelling gespeeld.

Kaartjes zijn te bestellen via: www.welwinnenhe.nl. Een kaartje kost slechts €5 (excl. €0,62 transactiekosten per bestelling). De voorstelling duurt van 20.00 tot 21.20 uur (zonder pauze). De inloop is vanaf 19.30 uur.


 

Opzeggen/overschrijven 

20140215 - Leden die hun lidmaatschap willen beëindigen moeten voor 1 juni a.s opzeggen. Na 1 juni is opzeggen niet meer mogelijk en ben je ook het volgend seizoen lid van GVAV.  Ook als je naar een andere vereniging gaat, en dus overschrijving nodig hebt,  dien je voor 1 juni op te zeggen bij GVAV. Opzeggen kan door een brief te sturen naar: postbus 9544, 9703 LM, Groningen of een mail naar secretaris@gvav.nl 

Leden die naar een andere  club gaan kunnen hun overschrijvingsformulier laten invullen door Joop Top en Ronald Senechal dit kan op 2, 12 en 13 juni steeds van 19.00-21.00 uur in de kantine van GVAV.  En alleen op deze data worden de formulieren ingevuld. Op deze avonden kunnen ook nieuwe leden zich inschrijven.

Overschrijven is óók opzeggen vóór 1 juni a.s.

Joop Top / Ronald SenechalWorkshop "De Voetbaltrainer als leerbegeleider".

20140213 - Op maandagavond 3 maart aanstaande organiseert Total Soccer Method ism GVAV een workshop "De Voetbaltrainer als leerbegeleider".

Deze workshop is bedoeld voor trainers/coaches/begeleiders van alle onderbouw teams en overig technisch kader van GVAV. Tevens zullen trainers van De Voetbalschool aanwezig zijn en een aantal genodigden.

Centraal in de workshop staat het 'stimuleren van leervermogen bij jonge voetballers'.
Hoe kan ik de denkwijze(mindset) instelling, motivatie van (lerende) voetballers beïnvloeden? En wat is de rol van de trainer/coach? Hoe en waarop geef ik feedback? Kies ik voor de positieve benadering en richt ik me op het proces van ontwikkeling of kijken ik alleen naar de uitslag op het scorebord? En wat zijn de effecten?

De workshop bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk, op het veld een demo training.

Het ziet er als volgt uit:
• 18:45 uur, ontvangst/inloop;
• 19:00 uur, start van de workshop, theorie;
• 20:00 uur, praktijk gedeelte op het veld, demo training;
• 21:00 uur, nabespreking en afsluiting;
• 21:30 uur, einde workshop.

De workshop zal worden verzorgd door Willem Strijland (TSM), Rik Liezenga (TSM) en Ruud Kuipers(BCL professional).

Deelname is gratis.

Plaats van handeling: kantine GVAV, sportpark Kardinge in Groningen

Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen?

Stuur dan voor 1 maart aanstaande een mail naar: rik@totalsoccernetwork.com.Veranderingen Stadjerspas

20140210 - De gemeente Groningen heeft met ingang van 2014 het gebruik van de stadjerspas veranderd.

Nadere informatie is te vinden op:

http://gemeente.groningen.nl/minimaloket/stadjerspas-informatie  en op: 
https://stadjerspas.nl/uitleg/

De regeling geldt voor gezinnen met een maximaal inkomen van 110% van het bijstandsniveau.
Er is de mogelijkheid om 1 keer per jaar een voucher te verkrijgen, waarmee  20 euro korting op de contributie van GVAV Rapiditas kan worden verkregen. De voucher kan via de website https://stadjerspas.nl worden aangevraagd en vervolgens worden geprint. Na inlevering van de geprinte voucher bij GVAV wordt de 20 euro in mindering gebracht op de verschuldigde contributie.
Inlevering kan geschieden door de voucher op te sturen naar:

GVAV Rapiditas
Postbusnummer 9544
9703 LM Groningen 

Of door de bon in een gesloten envelop (t.a.v. de penningmeester)  in te leveren in de kantine.
Vermeldt in beide gevallen het lidmaatschapsnummer c.q. naam en geboortedatum van het betreffende lid op de voucher.

Namens het bestuur van GVAV Rapiditas,

Alex Huisinga
Voorzitter/wnd penningmeesterGVAV-Rapiditas kansloos in Nieuw Buinen

20140209 – GVAV-Rapiditas verloor vanmiddag kansloos met 3-0 van Nieuw Buinen.

Na een halfuur zette Jeroen Buurke Nieuw Buinen op 1-0. Kort na de rust maakt Arjan Wiegers de 2-0 en even later betekende een eigen doelpunt van Rachello Kleinmoedig de 3-0.

GVAV stelde bijzonder zwaar teleur in de uitwedstrijd bij Nieuw Buinen. In de hele wedstrijd was sprake van slechts een serieuze doelpoging, namelijk toen Nathi Casimir het kort voor de rust vanuit een vrije schop mocht proberen. De bepalende spelers bij GVAV lieten het vandaag massaal afweten, waardoor vele passes niet aankwamen en talrijke duels verloren gingen. Het enige lichtpuntje was Genrick Wawoe die op het middenveld wel veel duels wist te winnen. 
Voorin konden de drie spitsen geen potten breken. Ingmar Liezinga kreeg in de eerste helft wel veel ballen in zijn richting, maar de meeste van die passes waren te onnauwkeurig. In de tweede helft ging dat iets beter, maar voetballen in A1 of in het eerste maakt toch een groot verschil. Roy Schokkenbroek raakte maar weinig ballen. Omdat de aanvoer vanuit het middenveld bijzonder matig was, stond Nathi Casimir op een eilandje en moest hij het vaak met drie of vier man uitvechten. 
De onaangename temperatuur en de geheel onberekenbare wind maakten goed voetbal misschien niet echt mogelijk, maar Nieuw Buinen was wel scherper dan GVAV en wist zo nu en dan wel de vrije man te vinden. In de 32e minuut was er een aanval over rechts waarbij Jeroen Buurke in het centrum iets te veel vrijheid kreeg (1-0). GVAV kwam even later goed weg toen Gert Lukens vrij kon aanleggen maar de bal naast de paal prikte.
Na de rust was het al gauw gedaan met de luttele hoop die GVAV nog mocht koesteren op een ommekeer. In de 49e minuut kreeg Arjan Wiegers de nodige vrijheid en dat betekende de 2-0. Even later leek Jeroen Buurke zijn tweede goal te maken, maar de lage voorzet werd uiteindelijk door Rachello Kleinmoedig in eigen doel gewerkt (3-0).
Deze achterstand deed GVAV zo te zien goed, want daarna was er veel meer combinatievoetbal te zien, hoewel dat geen noemenswaardige kansen opleverde. Scheidsrechter Broekman was zo aardig om in de tweede helft geen tijd bij te trekken, zodat iedereen snel naar de warme kachel kon.
Volgende week gaat GVAV op bezoek bij vv Emmen.

Nieuw Buinen – GVAV-Rapiditas 3-0 (1-0) 

Scoreverloop: 32. Jeroen Buurke. 49. Arjan Wiegers 2-0. 53. Rachello Kleinmoedig (e.d.) 3-0.
Scheidsrechter: R. Broekman.
Geel: Robin van Linschoten (GVAV). 
Toeschouwers: 136. 
Man of the match: Genrick Wawoe.
Citaat van de dag: geen. 

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar (67. Bas Schilstra), Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam (85. Dylan Rokette), Genrick Wawoe, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Roy Schokkenbroek, Nathi Casimir, Ingmar Liezinga (67. Rashid Conquet).

Andere uitslag
Emmen – LAC Frisia 4-3. 

Tussenstand gehaktballentest
De jury was absoluut niet te spreken over de bal bij Nieuw Buinen: 5,0.
1. LAC Frisia 1883 7,5
2. SVBO 7,0
3. Bergum 6,5
4. TVC’28 6,3
5. SC Erica 6,0
6. FC Wolvega 5,5
7. Nieuw Buinen 5,0.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)1e jaars E'jers GVAV (E2) verslaan FC Emmen E1

20140209 - Op zaterdag 8 februari moest GVAV E2 aantreden tegen de 1e jaars E'jers van FC Emmen E1. 
Daar het een 9 tegen 9 wedstrijd was (van 16 meter tot 16 meter) moest de E2 aangevuld worden met enkele 1e jaars E-spelers. Met aanvulling vanuit de E1 (2 spelers) en E4 (1 speler) werd met twaalf man sterk aangetreden tegen de gescoute formatie van FC Emmen E1. Op voetbal technisch vlak en qua spel was GVAV E2 de bovenliggende partij. FC Emmen E1 zette daartegenover veel strijd en vechtlust wat in een leuke wedstrijd resulteerde. Mooi om te zien was dat bij zowel FC Emmen E1 als GVAV E2 alle spelers met lef en creativiteit durfden te spelen en dat beide ploegen prima uit de voeten kunnen op een groter veld.
Na 60 minuten voetbal stond er een verdiende en knappe 5-2 eindstand op het score bord voor GVAV E2.Het leerzame duel werd zoals het hoort met handjes schudden afgesloten!

De wedstrijd zal z.s.m. op de website van GVAV E2 geplaatst worden, deze is via onderstaande link te benaderen:
http://gvavrapiditase2.ditismijnteam.nl 

Verslag: Philimon GoneshContributiezaken

20140206 - We zijn bijna halverwege het derde kwartaal van het verenigingsjaar en nog niet is de contributie van elk lid over dit kwartaal van het verenigingsjaar betaald, terwijl de contributie bij vooruitbetaling per kwartaal verschuldigd is.

Op dit moment hebben we nog een bedrag van ongeveer € 6000 te goed van diverse leden, geld dat we in een periode dat de overige inkomsten op een laag pitje staan, goed kunnen gebruiken.

Daarom ook een dringende oproep aan die leden, die nog niet betaald hebben dit onmiddellijk te doen.

Niet alleen komen we daardoor weer wat ruimer bij kas, maar het scheelt ook  heel veel werk en kosten voor het sturen van herinneringen en laatste waarschuwingen. Werk waarop we liever niet zitten te wachten

Wees sportief en betaal!!

Alex Huisinga, wnd penningmeester en Sandra Routheut contributiezakenGVAV-Rapiditas wint van FC Wolvega

20140202 – GVAV-Rapiditas boekte vanmiddag een regelmatige 2-0 overwinning op FC Wolvega.

Halverwege de eerste helft scoorde Ingmar Liezinga de 1-0 en halverwege de tweede helft maakte Nathi Casimir het tweede doelpunt voor GVAV-Rapiditas. Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek in Nieuw Buinen. 

De wedstrijd moest op het hoofdveld van DIO Groningen gespeeld worden, omdat er op het hoofdveld van GVAV zelf en op kunstgrasveld 3 nog gedeeltelijk sneeuw lag. Of het aan het veld lag of ergens anders aan, maar de wedstrijd was niet al te best. Een feller FC Wolvega kreeg in het eerste kwartier enkele minimale mogelijkheden maar het was de sterk begonnen Ingmar Liezinga die in de 23e minuut vanaf links Wolvega-keeper Sven Veldhuizen wist te passeren (1-0).
Gaandeweg kreeg FC Wolvega een steeds groter veldoverwicht maar van serieus doelgevaar was nimmer sprake. In de 69e minuut liet Boy Vledder zich verrassen door een goed storende Nathi Casimir, die de bal veroverde en na een lange ren keeper Sven Veldhuizen kansloos liet (2-0). Deze goal kwam op het juiste moment, want GVAV kwam maar heel moeilijk onder de druk van FC Wolvega uit. De bezoekers lieten het in de zestien echter volkomen afweten en schoten van afstand waren vangballen voor Remco Molenaar.
Door deze overwinning heeft GVAV drie punten meer afstand genomen van alle ploegen onder zich.

GVAV-Rapiditas – FC Wolvega 2-0 (1-0) 

Scoreverloop: 23. Ingmar Liezinga 1-0. 69. Nathi Casimir 2-0.
Scheidsrechter: S. Dröge.
Geel: Lieuwe Oosterling, F. Borduin (FC Wolvega). 
Toeschouwers: 70. 
Man of the match: Robin van Linschoten.
Citaat van de dag: uw verslaggever. 
Na afloop liep Roy Schokkenbroek klagend naar de kleedkamer: ‘Mijn been vriest er gewoon af.’
Joop Top: ‘Het is negen graden boven nul, hoe kan je been dan bevriezen?’
Uw verslaggever: ‘Ja, en je bent ook nog zo goed geïsoleerd.’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Genrick Wawoe, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh (85. Leroy Schnieders), Roy Schokkenbroek (70. Arco Bartelsman), Nathi Casimir, Ingmar Liezinga (83. Guido Cijntje).

Andere uitslagen
SC Erica-Nieuw Buinen 3-3. VKW-Emmen 2-1. Heerenveen-Bergum 0-2. SVBO-GRC Groningen 2-0. Achilles 1894-TVC '28 6-1. Steenwijk – LAC Frisia 1883 afg. 

Tussenstand gehaktballentest
1. LAC Frisia 1883 7,5
2. SVBO 7,0
3. Bergum 6,5
4. TVC’28 6,3
5. SC Erica 6,0
6. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)


 

nach oben