December 2013

Bestuurswisseling

20131217 - Wegens persoonlijke omstandigheden (werk en gezondheid) heeft Max Brouwers te kennen gegeven niet optimaal als secretaris van onze vereniging te kunnen functioneren. In goed overleg is daarom besloten dat Max met onmiddellijke ingang stopt. We bedanken hem voor zijn bijdrage aan het bestuurswerk van GVAV en wensen hem voor de toekomst met name op het gebied van zijn gezondheid het allerbeste.

Gelukkig hebben we tijdig een mogelijke opvolger gevonden voor Max en wel in de persoon van Hemmo Sipsma, speler van zaterdag 2.

Hemmo was de kandidaat om op termijn penningmeester van GVAV te worden, maar toen we een beroep op hem hebben gedaan om de opengevallen plek als secretaris in te nemen heeft hij na een gesprek daar in toegestemd.

Natuurlijk moet Hemmo nog volledig ingewerkt worden en we zijn dan ook uitermate content dat Ronald Senechal zijn jarenlange ervaring op dit gebied ter beschikking heeft gesteld en Hemmo de komende tijd met raad en daad terzijde te staan.

Het geheel beschouwend moeten we dus wel weer op zoek naar een nieuwe penningmeester. Voor deze belangrijke functie zullen we  de komende tijd dan ook weer op zoek gaan en we hopen dat ook deze functie op korte termijn kan worden ingevuld, want de combinatie voorzitter/penningmeester is geen ideale situatie en moet niet te lang meer gaan duren.

Met nadruk vragen we dan ook leden of familie met een financiële achtergrond hun belangstelling voor deze functie kenbaar te maken. Binnen de grote vereniging GVAV Rapiditas moet een dergelijke functionaris toch gevonden kunnen worden. Nadere informatie is bij ondergetekende te verkrijgen.

Namens het voetbalbestuur,

Alex Huisinga
voorzitter en (hopelijk niet al te lang meer) waarnemend penningmeester

Beter bewegen = beter voetballen!

20131216 - In navolging van Ajax en Heerenveen zet De Voetbalschool nu ook in op breed motorische ontwikkeling van jonge voetballers.

Veelzijdig en meerzijdig bewegen is essentieel voor jonge voetballers.

De huidige generatie kinderen komt te weinig in aanraking met grondvormen van bewegen en ook beoefenen kinderen op jonge leeftijd vaak maar een sport ipv meerdere sporten. Op scholen is vaak weinig aandacht voor sport en bewegen. Ook spelen kinderen steeds minder vaak buiten. Het gevolg is steeds meer kinderen waarbij de motorische ontwikkeling achterblijft, er ontstaat een gebrek aan bewegingservaring.

Kinderen die breed motorisch zijn ontwikkeld zijn vaak goed in staat coördinatieve voetbalhandelingen/technieken uit te voeren en zich te ontwikkelen tot technisch vaardige voetballers.

De Voetbalschool Groningen biedt jonge voetballers vanaf 2014 een CrossTraining programma aan.

De trainingen zijn gericht op het veelzijdig en meerzijdig bewegen/ontwikkelen. Uiteraard met als doel een betere voetballer te worden!

Het CrossTraining programma bestaat uit de volgende sporten: tennis, judo, basketbal en zaalvoetbal.

De judo trainingen worden verzorgd door Dijkman Judo & Fitness in Groningen, de tennis trainingen door Jort de Vries trainer bij van tennis club DLTC en de basketbal trainingen zullen worden gegeven door Rob Nieboer, basketbal assistent bondscoach VU18 en coördinator Topsporttalentschool Werkman college Groningen. De zaalvoetbal trainingen worden gegeven door Rik Liezenga, De Voetbalschool Groningen.

Zondag 5 januari, Sahara-Snerttoernooi en Nieuwjaarsreceptie

20131215 - Op zondag 5 januari in het nieuwe jaar wordt het Sahara-Snerttoernooi gehouden.
Dit toernooi wordt op het kunstgrasveld gespeeld, 7 vs. 7 op een half veld. Het wedstrijdprogramma begint om 10:00 uur. Binnenkort liggen de aanmeldingsformulieren in de team postvakjes klaar.

Voor het snerttoernooi worden uitgenodigd:

GVAV 1, GVAV 2, GVAV 3, GVAV 4, GVAV 5, GVAV 6, GVAV 7, GVAV 8
GVAV 1, GVAV 2 (Zaterdag)
GVAV A1, GVAV A2, GVAV A3
DIVA'83 1

Leiders/trainers van onze jeugdafdeling/seniorenafdeling kunnen ook een team inschrijven! Personen vanaf 17 jaar mogen aan dit toernooi meedoen.

Vanaf 14:00 zal er een nieuwjaarsreceptie plaatsvinden in de kantine. De organisatie ligt in handen van de toernooicommissie.

GVAV-Rapiditas wint derby van GRC Groningen

20131215 – GVAV-Rapiditas kan met een goed gevoel de winterstop in na de 2-1 overwinning op GRC Groningen.

De derby kwam onmiddellijk na de rust echt op gang door de openingsgoal van Erwin Alt (0-1). In de 63e minuut schoot Nathi Casimir uit een vrije schop de gelijkmaker binnen. Patrick Hoving kopte in de 71e minuut raak uit een hoekschop (2-1).

GVAV speelde met een betere organisatie en meer zelfvertrouwen dan in de voorgaande wedstrijden. In de twaalfde minuut was er een eerste test voor GRC-keeper Ton van der Kooi die de bal na een schot van Nathi Casimir onder de lat vandaan moest tikken. Een op zich aardig combinerend GRC kon in de gehele eerste helft geen bal op de goal krijgen: kopballen en schoten gingen allemaal over of naast. In het slot van de eerste helft had GVAV afstand moeten nemen van GRC. Nathi Casimir schoot uit een mooie positie naast en Farid Balvaneh schoot naast uit een nog mooiere positie.
Traditiegetrouw begon GVAV slecht aan de tweede helft en na twee minuten kon Erwin Alt GRC van dichtbij op voorsprong brengen (0-1). Enkele minuten later ontsnapte GVAV aan een grotere achterstand, toen Fahim Belgihroub de bal van dichtbij in de handen van GVAV-keeper Bas Schilstra schoot.
Waar in voorgaande wedstrijden bij GVAV en de fans na een achterstand het gevoel ontstond dat al gebeurd was, was dat nu niet het geval. De ploeg bleef gedisciplineerd en scherp spelen en in de 63e minuut mocht Nathi Casimir met succes aanleggen voor een van loeiharde vrije trappen (1-1).
Patrick Hoving, die na het incident in de wedstrijd tegen Heerenveen een schorsing van tien wedstrijden moet uitzitten, kon vandaag nog meedoen omdat zijn straf pas op maandag ingaat. Hij begon op de bank, maar mocht in de 70e minuut invallen en dat bleek een gouden wissel te zijn. Een minuut nadat hij in het veld gekomen, kon Hoving geheel vrijstaand de bal uit een hoekschop inkoppen (2-1).
GRC begon aan een offensief en kwam nog dicht bij de gelijkmaker toen Erwin Alt de bal niet in de grote lege linkerhoek van het GVAV-doel wist te plaatsen, maar de bal langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. De gehele wedstrijd overziende was de overwinning voor GVAV verdiend en de ploeg zal de competitie, ijs en weder dienende, hervatten op zondag 19 januari met de thuiswedstrijd tegen TVC’28.

GVAV-Rapiditas – GRC Groningen 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 48. Erwin Alt 0-1. 63. Nathi Casimir 1-1. 71. Patrick Hoving 2-1.
Scheidsrechter: R. Meems.
Geel: Genrick Wawoe, Nathi Casimir, Roy Schokkenbroek, Rashid Conquet (GVAV). Wasim el Baroudi (GRC).
Toeschouwers: 127.
Man of the match: Boyd Kooy.

Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Bas Schilstra, Guido Cijntje, Boyd Kooy, Dennis Veenstra (70. Patrick Hoving), Ramon Nijdam, Genrick Wawoe, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Roy Schokkenbroek (59. Rashid Conquet), Nathi Casimir (87. Arco Bartelsman), Rudwin Evers.

Andere uitslagen
SC Erica – Bergum 1-2. Steenwijk – SVBO 1-2. Emmen – FC Wolvega 2-1. VKW – TVC’28 3-4. Achilles 1894 – Heerenveen 5-2. LAC Frisia 1883 – Nieuw Buinen 2-3.

Tussenstand gehaktballentest
1. LAC Frisia 1883 7,5. 2. SVBO 7,0. 3. Bergum 6,5. 4. TVC’28 6,3. 5. SC Erica 6,0. 6. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie

Contributiezaken

20131211 - Nog niet is de contributie van elk lid over het 2e kwartaal van het verenigingsjaar betaald. Eind november zijn aan leden met contributie-achterstand herinneringen verstuurd, welke in een aantal gevallen alsnog tot betaling hebben geleid.

De overigen krijgen nog 1 week de tijd om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Zo niet volgt er een speel- en trainingsverbod tot dat alsnog is betaald.
Bij niet betaling volgt een royementsprocedure en zal de vordering uiteindelijk worden overgedragen aan een incasso-bureau.

Voorkom deze ellende ( en flink hogere kosten!) door meteen te betalen. Bedenk dat ook de financiële verplichtingen van GVAV richting de KNVB, gemeente en leveranciers doorlopen!

Alex Huisinga, wnd penningmeester en
Sandra Routheut contributiezaken

GVAV-Rapiditas verliest ook in Bergum

20131208 – GVAV-Rapiditas leed vandaag de vijfde nederlaag op rij. In en tegen Bergum werd het 3-0 voor de thuisclub.

Bij rust stond het 1-0 door een goal van Rob Schokker. In het eerste kwartier na de rust had GVAV-Rapiditas een opleving met een schot van Ingmar Liezinga op de lat. Doelpunten van Klaas de Boer en nogmaals Rob Schokker bepaalden halverwege de tweede helft de eindstand op 3-0.

In de eerste helft had GVAV geen enkel antwoord op het opportunistische spel van Bergum. De Bergummers verschenen regelmatig met vier man in de voorste linie en creëerden zo regelmatig een-tegen-een-situaties, waaruit in de 34e minuut het rendement kwam door een fraai ingeschoten bal van Rob Schokker (1-0).
Met zoveel volk voorin zou je verwachten dat er op middenveld een overwicht was voor GVAV, maar Farid Balvaneh, de vaste regisseur bij GVAV, grossierde in balverlies en slechte passes. Er viel in de eerste helft geen enkele kans voor GVAV te noteren en zelfs een gericht schot op doel met meer snelheid dan een terugspeelbal kwam niet voor.
In het eerste kwartier na de rust had GVAV wel een goede periode, waarin veel meer gecombineerd werd dan in de eerste helft. Bergum werd op eigen helft teruggedrongen en in de 58e minuut schoot Ingmar Liezinga op de lat. GVAV werd echter wel kwetsbaar voor de counter en good old Klaas de Boer maakte in 65e minuut het zoveelste kopdoelpunt uit zijn carrière (2-0). Een paar minuten later zorgde Rob Schokker, eveneens met een kopbal, voor de 3-0. Dit was ook de eindstand.

Komende zondag wacht op Sportpark Kardinge de derby tegen GRC Groningen.

Bergum – GVAV-Rapiditas 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 34. Rob Schokker 1-0. 65. Klaas de Boer 2-0. 68. Rob Schokker 3-0.
Scheidsrechter: M. Benali.
Geel: Rachello Kleinmoedig(GVAV).
Toeschouwers: 172.
Man of the match: Ingmar Liezinga.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Bas Schilstra, Rachello Kleinmoedig (53. Genrick Wawoe), Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Guido Cijntje, Ingmar Liezinga, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh (70. Dennis Veenstra), Roy Schokkenbroek, Nathi Casimir, Rashid Conquet (82. Arco Bartelsman).

TVC’28 – LAC Frisia 1883 2-2. SVBO – Achilles 1894 4-2. Heerenveen – SC Erica 1-2. Nieuw Buinen – Emmen 2-1. FC Wolvega – Steenwijk 0-0. GRC Groningen – VKW afg.

De bal van Bergum was goed gekruid maar wel iets aan de droge kant. De omvang van de bal was ook positief te noemen. Score: 6,5.

Contract met hoofdsponsor Kruidenier verlengd !

20131205 - Afgelopen dinsdagmiddag werd in het pand van Kruidenier Foodservices te Meppel de contracten ondertekend van de samenwerking tussen Kruidenier en GVAV Rapiditas voor de komende 5 jaren.

Kruidenier zal  gedurende die periode enerzijds optreden als hoofdsponsor en anderzijds als leverancier van de kantine-inkopen van  GVAV Rapiditas.
Aan een al jaren durende samenwerking wordt op deze manier een vervolg gegeven waarin beide partijen het volste vertrouwen hebben.

Op de foto feliciteren beide ondertekenaars, rechts Rogier de Bruin vestigingsmanager Kruidenier Foodservices Meppel en links voorzitter Alex Huisinga, elkaar met de bereikte overeenstemming en zichtbaar is dat beide personen zeer ingenomen zijn met de contractverlenging.

Tumult bij GVAV-Rapiditas tegen Heerenveen

20131201 – Een tijdelijke staking in de tweede helft, vier rode kaarten en een 2-5 overwinning voor Heerenveen waren het resultaat van de wedstrijd op Sportpark Kardinge vandaag.

Bij rust stond het 1-1 door goals van Tobias Draaisma voor Heerenveen en Nathi Casimir. In de 52e minuut maakte Stefan Bollen de 1-2. In de 64e minuut was een overtreding van Rudwin Evers de aanleiding voor een massaal opstootje, waarop scheidsrechter Zeeman besloot de wedstrijd te onderbreken. Na de hervatting waren Patrick Hoving en Rudwin Evers van GVAV-Rapiditas en Sadik Ibis van Heerenveen met rood in de kleedkamer achtergebleven. Met negen tegen tien kwam GVAV-Rapiditas op 2-2 door Rashid Conquet. Tobias Draaisma zorgde al snel daarna voor de 2-3. Kort daarna kon GVAV-Rapiditas-keeper Remco Molenaar na commentaar op de leiding met tweemaal geel ook het veld verlaten. Vlak voor tijd scoorde Stefan Bollen de 2-4 en de 2-5.

Heerenveen begon duidelijk beter aan de wedstrijd dan GVAV. Vooral de voormalige hoofdklassespeler Stefan Bollen was een plaag voor de GVAV-defensie. Nadat Heerenveen enkele kansen gemist had, was het in de 22e minuut wel raak. Uit een vrije schop kreeg Tobias Draaisma de bal perfect op het hoofd (0-1).
Langzamerhand kwam GVAV beter in de wedstrijd maar het duurde tot kort voor de rust voordat er eindelijk wat kansen voor de ploeg te noteren vielen. In een scrimmage voor het doel van Heerenveen stonden benen en andere lichaamsdelen in de weg om de gelijkmaker op het bord te krijgen. In de 45e minuut zagen we een zeldzame gebeurtenis: een kopbal van Nathi Casimir en die verdween ook nog in het doel (1-1). In de extra tijd van de eerste helft was er een zelfde situatie voor het Heerenveen-doel als kort voor de gelijkmaker, maar ook nu kwamen zes ingeschoten ballen niet in de buurt van het doelvlak.
Vlak na de rust moest Dennis Veenstra van GVAV met maagklachten naar het ziekenhuis na een ongelukkige botsing. De 16-jarige Keanu Jesse Ruspana maakte als zijn vervanger zijn debuut in het eerste elftal en deed dat niet onverdienstelijk. Zeven minuten na de rust was Stefan Bollen eindelijk succesvol met zijn specialiteit: een korte, felle spurt langs enkele tegenstanders en een droge knal in de hoek (1-2).
Hoewel de wedstrijd tot dan toe heel gewoon verlopen was, ging het in de 64e minuut helemaal mis. Rudwin Evers kwam op een gevaarlijke manier in op een tegenstander en dat leidde tot enig kabaal van Heerenveen-kant, waarna er een massaal opstootje ontstond met van beide kanten verschillende handtastelijke spelers. Scheidsrechter Zeeman keek het vanaf de zijlijn heel kort aan en liep naar de kleedkamers. Na een tijdje had men op het veld door dat de scheidsrechter verdwenen was en keerde de rust weer terug.
Na ruim een kwartier kwamen de twee ploegen gekortwiekt terug op het veld voor de rest van de wedstrijd. Met negen tegen tien kwam GVAV al na drie minuten op gelijke hoogte door Rashid Conquet (2-2). Enkele minuten later kwam Nathi Casimir vrij voor keeper Tarik Beganovic, maar de keeper redde ten koste van een hoekschop.
Kort daarna was Tobias Draaisma opnieuw succesvol voor Heerenveen (2-3). Even later maakte GVAV-keeper Remco Molenaar zich zo druk over de leiding dat hij een gele kaart kreeg en een paar seconden later een tweede gele kaart, zodat ook hij kon vertrekken. Rashid Conquet werd gewisseld voor reservekeeper Bas Schilstra en met tien tegen acht kon Heerenveen de wedstrijd rustig uitspelen. Dat Stefan Bollen nog tweemaal kon scoren was puur voor de statistiek.

Volgende week gaat GVAV op bezoek bij Bergum.

GVAV-Rapiditas – Heerenveen 2-5 (1-1)

Scoreverloop: 22. Tobias Draaisma 0-1. 45. Nathi Casimir 1-1. 52. Stefan Bollen 1-2. 68. Rashid Conquet 2-2. 76. Tobias Draaisma 2-3. 89. Stefan Bollen 2-4. 90. Stefan Bollen 2-5.
Scheidsrechter: N. Zeeman.
Geel: Farid Balvaneh (GVAV).
Rood: Rudwin Evers, Patrick Hoving, Remco Molenaar (GVAV). Sadik Ibis (Heerenveen).
Toeschouwers: 72.
Man of the match: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig (65. Roy Schokkenbroek), Boyd Kooy, Dennis Veenstra (48. Keanu Jesse Ruspana), Ramon Nijdam, Patrick Hoving, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Rudwin Evers, Nathi Casimir, Rashid Conquet (78. Bas Schilstra).

Achilles 1894 – Steenwijk 6-0. VKW – Bergum 2-1. FC Wolvega – Nieuw Buinen 1-3. Emmen – TVC’28 1-1. LAC Frisia 1883 – GRC Groningen 0-1. SC Erica – SVBO 1-2.

1. LAC Frisia 1883 7,5. 2. SVBO 7,0. 3. TVC’28 6,3. 4. SC Erica 6,0. 5. FC Wolvega 5,5.

Verslag: Jack Schilder (