Werkwijze selecteren jeugdteams voor het seizoen 2014 - 2015

20140430 - Zoals ieder jaar het geval is dienen ook aan het einde van het huidige voetbalseizoen weer de teams voor het komende voetbalseizoen 2014 - 2015 te worden samengesteld. De Technische Commissie Jeugdzaken heeft voor het komende seizoen 2014 - 2015 het volgende besloten:

In navolging van het voorgaande seizoen wordt er niet meer getraind in grote groepen, waaruit de teams voor het volgende seizoen dan worden geselecteerd. De trainers van de nieuwe teams voor het seizoen 2014 - 2015 dienen in de periode tot eind mei 2014 hun teams in nauw overleg met de huidige trainers samen te stellen. Intentie is om opgedane ervaringen met kinderen het afgelopen seizoen, en zo mogelijk ook voorgaande seizoenen, uitdrukkelijk mee te nemen bij de vorming van de teams. Wij hopen zo te voorkomen dat kinderen op een paar beoordelingsmomenten afgerekend worden, bijvoorbeeld door wellicht een trainer die nieuw is binnen de vereniging en de geschiedenis en ontwikkeling van een kind niet kent. Door trainers voorgenomen indelingen dienen aan de betreffende TC-er van de leeftijdscategorie te worden voorgelegd, het is uiteindelijk de TC-er die beslist over de team samenstellingen. Ook in geval van onenigheid over de gewenste indeling van een kind bepaald uiteindelijk de TC-er. In geval de betreffende TC-er ook geen beslissing kan nemen, dient de TMO dan wel de TMJ de uiteindelijke beslissing te nemen. Dit betekent een grotere beslissingsbevoegdheid voor de TC-ers, hetgeen in lijn is met hun functie van beleidbewakers binnen de vereniging.

De nieuwe teams dienen uiterlijk 26 mei te zijn samengesteld. De samenstellingen van de teams voor het seizoen 2014 - 2015 worden dan door de TMO dan wel TMJ via de website bekend gemaakt.

Namens het jeugdbestuur: TCC, TMO en TMJ.GVAV Rapiditas E1 wint top E-pupillen KSV Fortissimo toernooi in Ede

20140424 - Na een zeer geslaagd toernooi op zaterdag 19 april in Castricum, waar GVAV E1 met goed spel - en een beetje pech - uiteindelijk tweede werd van een deelnemersveld van 16 teams, niet te vergeten 6 top 9:9 wedsrijden in de benen bij Castricum en slechts 1 dag rust, reisden trainer Melvyn Wolthers en zijn mannen van GVAV Rapiditas E1 op 21 april Paasmaandag af naar het Gelderse Ede voor het E1-top  toernooi bij Fortissimo. Aan dit sterkbezette toernooi deden maar liefst 32 hoofdklasse teams mee, waaronder toppers als ATC`65, Spartaan`20, Quick`20, Gemert, Flevoboys, de profs van Feyenoord uit Rotterdam, Elinkwijk uit Utrecht, VV Heerenveen, LAC Frisia uit Leeuwarden en het altijd sterke Ijsselmeervogels uit Spakenburg. De spelers, trainer en ouders waren er natuurlijk op gebrand om ook op dit toernooi weer de finale te halen en nu dan wel eerste te worden, maar of dit zou lukken ...? Vorig jaar (2013) werd GVAV Rapiditas E1 namelijk 2e na een verlies van 2-1 tegen Spartaan`20 en het jaar daarvoor in 2012 6e.

De eerste poulewedstrijd tegen DVV Duiven bleek meteen al een vliegende start: 7-0! Ook de tweede en derde wedstrijd in de poule, tegen DOS Kampen (3-0) en DOVO Veenendaal (2-1) werden zonder problemen en met totaal 1 tegendoelpunt gewonnen. Hierna volgde nog Drenthina uit Emmen, wat ook weinig problemen opleverde (2-0). De speelwijze was steeds dezelfde, met op de goal de sterk acterende Mathijs, daarvoor Ismael, Jay, Redzer of Filip, en voorin Ian, Luciano, Ryan, Joran of de sterk van een maandenlang slepende blessure teruggekomen Jamai. De jongens achterin hielden het hoofd koel en de artiesten voorin tikten het ene na het andere doelpunt binnen, het ene nog fraaier dan het andere ... totdat GVAV E1 in de kwartfinale op Union (Nijmegen) stuitte...

Centrale verdediger Ismael is tot dan toe heer en meester achterin geweest, bijgestaan door de terriërs  Redzer, Filip en Jay. Tegen Union lijkt er niets aan de hand want GVAV komt al gauw op voorsprong (1-0). Echter scoort Union E1 de 1-1 na een verkeerd overleg achterin. GVAV laat het er niet bij zitten en scoort de 2-1 maar dan gaat het al gauw mis…………. De Nummer Acht van Union is zeker zo groot en als Ismael, helaas beresterk, heeft hij een formidabel schot en laat hij zich niet makkelijk op zij zetten. Met nog pakweg vijf minuten te spelen staat, daar waar wij na de 2-1 nog drie hadden moeten scoren, het op een gegeven moment 4-2 voor Union, mede door een paar kanonskogels afgevuurd door hun boomlange en brede krachtmens Nummer Acht, die door zijn trainer en medespelers vreemd genoeg met “Messi” wordt aangesproken. De moed zinkt alles wat GVAV is al snel in de schoenen... zullen we dan nu in de kwartfinale stranden (is natuurlijk ook een leuk resultaat)? Het afschuwelijke schaduwkampioenschap moeten spelen? Uren wachten op de prijsuitreiking om een klein bekertje voor bijvoorbeeld de 16e plaats – of nog erger – in ontvangst te nemen? Welnee! Luciano scoort na wat omzettingen (druk naar voren) zeer fraai de 4-3! De hoop komt terug, maar het is nog niet genoeg ... totdat trainer Melvyn bij een corner onze boomlange krachtmens Ismael naar voren dirigeert: Luciano plaatst de cornerbal precies op het hoofd van Ismael, die boven iedereen uittorent en fraai de 4-4 binnenkopt! GVAV zet nu alles op alles en bij een volgende aanval paniekt Union de bal weer over de achterlijn door de goede pressie van Luciano, Joran, Ryan en Jamai voorin: nog een corner. Weer legt Luciano aan voor de corner en een snoeihard precisieschot ... Raak! Weer knikt Ismael de bal over de vijandelijke doellijn in een vrijwel exacte kopie van de 4-4. Snel daarna fluit de scheids af. GVAV wint met een nipte 5-4, dankzij twee fenomenale corners van het duo Luciano-Ismael en goede pressie van het gehele team. Vader Joel, zelf in zijn jonge(re) jaren een goede middenvelder bij GVAV, vertelt later dat hij met zoon Ismael nog op kopballen heeft getraind. Vooruitziende blik, Joel! Tactische blunder natuuurlijk van Union, die hun reusachtige Nummer Acht alleen voorin lieten staan (gedekt door Redzer en Jay) en zo Ismael vrij spel gaven... Niet te vergeten dat GVAV de wedstrijd eigenlijk al in de eerste helft had moeten beslissen.

In de halve finale zet GVAV het Doetinchemse DZC`68 vrij eenvoudig aan de kant met 3-1 en daarna is het afwachten wie de andere finalist wordt: Spartaan`20 of de profs van Feyenoord. Trainer Melvyn hoopte op Feyenoord want vorig jaar had hij een slechte ervaring met Spartaan`20. De twee Rotterdamse teams hebben gelijk gespeeld en vechten het uit in een spannende strafschoppenserie, waarna Feyenoord uiteindelijk, met een fantastische keeper (tevens keeper van het toernooi geworden), uit de bus komt als de volgende tegenstander van GVAV! De dag van GVAV E1 kon niet meer stuk want je stond als enige amateurteam in de finale en dan ook nog tegen Feyenoord!

De jongens van GVAV zijn tot op het bot gemotiveerd om na het ongelukkige verlies, afgelopen zaterdag in Castricum, dit keer wel de eerste prijs in de wacht te slepen. Ook tegen Feyenoord. De Rotterdammers gaan er direct na de aftrap vol in en keeper Mathijs verricht twee zeer fraaie reddingen. De druk op de Groningse verdediging word steeds groter,  maar Ismael houdt de aanstormende Rotterdamse middenvelders goed tegen en rechtervleugelverdediger Redzer houdt voet bij stuk tegen de zeer technische en felle linksvoor van Feyenoord. Linkervleugelverdediger Jay zet met zijn loopvermogen goed druk naar voren terwijl middenvelder Ian zorgt voor de lepe steekpass naar de artiesten Jamai en Luciano: 1-0 door Luciano! En snel daarna de 2-0 door Jamai! De Rotterdammers zijn zichtbaar aangeslagen en chagrijnig. Feyenoord voert de druk nog verder op, maar GVAV doorstaat de aanvallen manmoedig, ook door de inzet van de goed invallende Filip, Joran en Ryan. Joran heeft nog de mogelijkheid om 1op1 te scoren maar faalt helaas. Even later wordt het zelfs nog 3-0 door een verwoestend afstandsschot van Ismael en dan begint het bij GVAV eigenlijk pas goed door te dringen: Feyenoord is verslagen! Als het eindsignaal klinkt, zijn de jongens natuurlijk uitzinnig van vreugde. De eliteselectie van Feyenoord met 3-0 verslagen en eerste van het toernooi! De grote wisselbeker en een echte beker worden met grote trots in ontvangst genomen en, net als in Castricum, wordt aanvoerder Luciano Valente terecht gekozen als beste speler van het toernooi vanwege zijn superieure techniek en mentaliteit en zijn grote inzet voor zijn team. Gefeliciteerd Luciano! Gefeliciteerd GVAV E1! Gefeliciteerd trainer Melvyn!

Wat een anderhalve week was dit voor GVAV Rapiditas E1. Vorige week de KNVB bekerfinale bereikt na de 7-3 winst tegen LTC E1, afgelopen zaterdag 2e geworden bij het 9:9 top E-pupillen toernooi van FC Castricum (tevens keeper van het toernooi Mathijs!) en vandaag 1e geworden (wie had dat gedacht) tijdens het top E-pupillen KSV Fortissimo 7:7 toernooi in Ede. Een anderhalve week die je als team nooit en dan ook nooit zal vergeten. Hulde voor het team, de begeleiding en de supporters!

Verslag van een troste leider Hans Veenkamp aangevuld door trainer Melvyn Wolthers die alles nog onwerkelijk vindt op dit moment. Paasbrunch voor pups GVAV Rapiditas

20140420 - Zaterdagochtend 19 april 2014 werden de Pups van GVAV verrast door een gezellig Paasontbijt georganiseerd door enthousiaste moeders. Daarna werden nog Paaseieren gezocht rondom de kantine. Een geslaagde activiteit, complimenten aan de organisatie!!AFC´34 E1 kraait victorie op Johanna´s Hof E-Top Tournament

20140420 - AFC´34 E1 heeft de tweede editie van het Johanna´s Hof E-Top Tournament op zijn naam geschreven. De Alkmaarse talenten kraaiden victorie na de gewonnen finale (2-1) tegen GVAV-Rapiditas. AFC´34 volgt Zeevogels op als winnaar en nam de reusachtige wisselbeker voor een jaar mee naar Alkmaar.

Vol vreugde nam AFC´34 de reusachtige wisselbeker in ontvangst. Het winnen van het Johanna´s Hof E-Top Tournament is een prestatie van formaat. Van de zestien deelnemende teams staan acht clubs bij de eerste vijftien in de top 100 van amateurclubs met de beste jeugdopleiding. Op de zaterdag voor Pasen was AFC´34 duidelijk de sterkste.

De finale tussen AFC´34 en GVAV-Rapiditas was een kopie van de poulewedstrijd eerder op de dag. In dat duel had GVAV-Rapiditas het betere van het spel en zeker in de beginfase de beste kansen. Pech en een goed keepende Thomas Brand stonden Gronings succes in de weg. AFC´34 was effectiever in de afronding. Eén doelpunt bleek genoeg voor de zege en de eerste plaats in de poule.

De voetballers uit Groningen trapten om half twee af voor hun wedstrijd in de kwartfinale. FC Castricum, dat in de poulefase veel indruk had gemaakt, was de tegenstander. Na 24 minuten voetbal was de eindstand 1-1. In de penaltyserie die volgde, had GVAV-Rapiditas de zenuwen het beste in bedwang.

GVAV haalde de finale door na FC Castricum af te rekenen met Spijkenisse. Met een afgetekende 3-0 overwinning op zak en het resultaat tegen AFC`34 in de poulewedstrijd in het achterhoofd had  GVAV-Rapiditas veel vertrouwen in een goede afloop. Immers, een ploeg die in de poulefase heeft verloren, wint  in de finale vaak wel van dezelfde opponent. Uiteindelijk keerden de Groningse voetballers een illusie armer terug naar het hoge noorden.      

Voor GVAV-Rapiditas was het een schrale troost dat zij een van de smaakmakers waren op dit sterk bezette toernooi. Dat leverde ook nog twee prijzen op. De doelman van de Groningers, Mathijs Uilkema, werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Zijn ploeggenoot Luciano Valente was volgens de kenners de beste speler van het toernooi. Valente speelt volgend seizoen in het shirt van FC Groningen.

AFC´34 rekende op weg naar de finale af met Waterwijk. De Alkmaarders hadden daar wel strafschoppen voor nodig. Daarna wachtte de derby tegen stadgenoot Kolping Boys, een van de favorieten voor de eindzege. AFC´34 won overtuigend met 3-1.

FC Castricum was het toernooi uitstekend begonnen, maar de uitschakeling na strafschoppen, bleek de opmaat voor een teleurstellend einde van het toernooi. De ploeg van trainer Sjoerd Verbeek verloor namelijk net winnaar AFC`34 geen wedstrijd. Uiteindelijk leverde dat een achtste plaats op. Want ook in de duels tegen De Meern en Waterwijk was FC Castricum de minst gelukkige in de strafschoppenserie.

Kolping Boys versloeg in de troostfinale Spijkenisse met 4-1.Voorschoten´97-aanvaller Kilian Nikiema werd topscorer van het toernooi. Spijkenisse legde beslag op de sportiviteitsprijs.GVAV-Rapiditas eenvoudig langs Heerenveen

20140420 – GVAV-Rapiditas won vandaag gemakkelijk de uitwedstrijd tegen Heerenveen met 0-2.

Robin van Linschoten en Rudwin Evers maakten nog voor de rust de doelpunten voor GVAV-Rapiditas. GVAV-Rapiditas is nu veilig en staat samen met Nieuw Buinen aan kop in de derde periode.

De wedstrijd begon met enige minuten powerplay van GVAV, maar langzamerhand kwam Heerenveen onder de druk uit. Na een kwartier loste Robin van Linschoten van zo’n 35 meter een schot op de goal dat door keeper Marcel Kwast verkeerd werd ingeschat, want de bal verdween in de kruising (0-1). 
Het laag geklasseerde Heerenveen leek de moed toen al op te geven en verder dan een schotje van Stefan Bollen na een halfuur spelen kwam het niet. Aan de andere kant werd Patrick Hoving met een mooi steekpassje vrij voor de keeper gezet, maar Marcal Kwast wist ditmaal te redden. Een later werd geknoei in de Heerenveen-defensie afgestraft door Rudwin Evers die de keeper koelbloedig wist te omspelen (0-2).
De tweede helft was een saaie vertoning, die meer leek op zomeravondvoetbal dan op een serieuze wedstrijd. Heerenveen wist heel lang niet voor gevaar te zorgen en GVAV kon gemakkelijk achterover leunen, maar wist uit enkele counters geen rendement te halen. Een kwartier voor tijd moest Remco Molenaar nog een keer handelend optreden en in de laatste minuut was er ook nog een mogelijkheid voor Heerenveen, maar de bal werd in een kansrijke situatie overgeschoten.

GVAV en Nieuw Buinen staan samen bovenaan in de derde periode met een gelijk aantal punten en een gelijk doelsaldo. Nieuw Buinen heeft wel meer doelpunten gemaakt dan GVAV. Uw verslaggever zou er de reglementen op na moeten kijken om te zien wat er gebeurt als dat over twee wedstrijden nog zo zou zijn.
GVAV staat nu zesde en heeft voldoende afstand genomen van de vierde plaats van onderen. Verrassingen in een eventuele nacompetitie daargelaten, speelt GVAV ook volgend seizoen weer in de eerste klasse F.

Heerenveen – GVAV-Rapiditas 0-2 (0-2)

Scoreverloop: 16. Robin van Linschoten 0-1. 39. Rudwin Evers 0-2.
Scheidsrechter: G. Nijboer.
Geel: Farid Balvaneh (GVAV). 
Toeschouwers: 114. 
Man of the match: Genrick Wawoe.
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Raichello Kleinmoedig, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Dylan Rokette, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh (85. Roy Schnieders), Genrick Wawoe, Roy Schokkenbroek (48. Junior Fanny Cissé), Patrick Hoving, Rudwin Evers.

Andere uitslagen
TVC’28 – Emmen 1-4. SVBO – SC Erica 2-1. GRC Groningen – LAC Frisia 1883 1-4. Steenwijk – Achilles 1894 1-1. Bergum – VKW 3-0. Nieuw Buinen – FC Wolvega 3-2.

Tussenstand gehaktballentest
De bal van Heerenveen viel tegen: te soppig en te slap. Meer dan een mager zesje is deze bal niet waard. 
1. LAC Frisia 1883, VKW, Achilles 1894 7,5
4. SVBO 7,0
5 en 6. Bergum, Steenwijk 6,5
7 en 8. TVC’28 en Emmen 6,3
9 en 10. SC Erica, Heerenveen 6,0
11. FC Wolvega 5,5
12. Nieuw Buinen 5,0.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatieVertrek Albert en Marga

20140419 - Het doet ons pijn en verdriet om jullie te melden dat wij helaas na 17 jaar trouwe dienst afscheid moeten nemen van onze vereniging GVAV-Rapiditas.
Bezuinigingen binnen de gemeente hebben hier een halt toe geroepen. Wij hebben nog geprobeerd om vrijwillig aan de slag te kunnen maar,  helaas is dit bij het UWV op niets uitgelopen.
Tot onze grote spijt nemen wij dan ook afscheid van GVAV-Rapiditas, maar wij beloven jullie dat zodra het is toegestaan om weer voor GVAV te werken wij zo snel mogelijk weer terug zullen zijn.

Wij willen iedereen dan ook bedanken voor 17 leuke jaren, ook willen wij het bestuur bedanken dat zij dit voor ons 17 jaar lang hebben mogelijk gemaakt. Albert en MargaZwaarbevochten zege GVAV-Rapiditas op SVBO

20140413 – Een herboren GVAV-Rapiditas won vandaag met 1-0 van SVBO.

In de 20e minuut maakte Nathi Casimir de enige goal van de wedstrijd. Na de rust was sprake van enerverend duel met kansen voor beide ploegen, maar ook na zes minuten extra tijd stond er nog steeds 1-0 op het scorebord.

GVAV moest het vandaag doen zonder de nog steeds geblesseerde Boyd Kooy, waardoor Ramon Nijdam in het centrum stond en Raichello Kleinmoedig na zes weken weer eens een basisplaats had. Robin van Linschoten was geschorst maar Patrick Hoving was na zijn langdurige schorsing eindelijk weer present. 
In de uitwedstrijd in Barger Oosterveld had GVAV nog met 6-2 aan de broek gekregen en misschien was het daardoor dat SVBO tamelijk relaxt aan de wedstrijd begon. De gasten kregen op slag van rust pas hun allereerste kans, maar het schot uit een vrije trap werd keurig gepareerd door Remco Molenaar. De uitblinker in de eerste helft van Ramon Nijdam die tal van passes onderschepte. Aan de andere kant kon Nathi Casimir in de 20e minuut recht op de keeper aflopen (1-0). Enkele minuten kon dat nog een keer maar toen ging de bal net naast.
Na de rust zette SVBO de turbo erop en GVAV kwam zwaar onder druk te staan. Marc Timmer schoot de bal in de 48e minuut op de lat en Toin Loves zag zijn inzet in de 50e minuut gekeerd worden door Remco Molenaar. Pas na zo’n tien minuten kon GVAV zich aan de druk ontworstelen met een schot van Nathi Casimir dat net naast ging. Rudwin Evers vond enige tijd later de keeper op zijn weg. In de 66e minuut leek de gelijkmaker een feit, maar Dylan Wessels kopte de bal buiten bereik van Remco Molenaar op de paal.
Het bleef spannend met vooral grote kansen voor GVAV om de wedstrijd te beslissen. In de 83e minuut werd een schot van Patrick Hoving gekeerd door de keeper. In de extra tijd wist een dodelijk vermoeide Dylan Rokette toch nog op te komen en hij legde de bal panklaar voor Nathi Casimir die alleen voor de keeper niet verder kwam dan een rollertje dat meters naast ging. Vlak voor het einde kreeg Rashid Conquet op aangeven van Farid Balvaneh een identieke kans, maar ook nu kwam het niet tot een fatsoenlijk schot. 
Zo werd een krappe maar verdiende overwinning behaald door een ploeg, die vandaag in de verdediging zijn uitblinkers had. Remco Molenaar stond waar nodig op zijn post en Dennis Veenstra speelde een solide wedstrijd. Ramon Nijdam was vooral in de eerste helft sterk en ook Dylan Rokette gunde zijn tegenstander nauwelijks kansen. De grootste prestatie kwam toch wel op naam van Raichello Kleinmoedig, die ‘sterspeler’ Toin Loves uit de wedstrijd speelde.
GVAV is nu weer in het linkerrijtje beland en heeft met drie wedstrijden te gaan zes punten voorsprong op de vierde plaats van onderen. In theorie is men nog niet veilig maar met nog de nodige ploegen onder zich lijkt klassenbehoud vrijwel zeker. GVAV heeft nog altijd kans op de derde periodetitel, waardoor het seizoen nog afgesloten zou kunnen worden met een leuke toegift.
Volgende week gaat GVAV op bezoek in Heerenveen. In het weekend van de Koningsdag wordt er niet gevoetbald. Daarna volgt de thuiswedstrijd tegen Bergum en wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen GRC Groningen. 

GVAV-Rapiditas – SVBO 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 20. Nathi Casimir 1-0.
Scheidsrechter: Jos Boerema.
Geel: Nathi Casimir, Rashid Conquet (GVAV). 
Toeschouwers: 108. 
Man of the match: Raichello Kleinmoedig.
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Raichello Kleinmoedig, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Dylan Rokette, Patrick Hoving, Farid Balvaneh, Genrick Wawoe, Roy Schokkenbroek, Nathi Casimir (90+2. Erwin Siekman), Rudwin Evers.

Andere uitslagen
FC Wolvega – TVC’28 1-1. Emmen – GRC Groningen 2-1. LAC Frisia 1883 – Bergum 1-2. SC Erica – Achilles 1894 0-3. VKW – Heerenveen 3-0. Nieuw Buinen – Steenwijk 4-1.

Tussenstand gehaktballentest
1. LAC Frisia 1883, VKW, Achilles 1894 7,5
4. SVBO 7,0
5 en 6. Bergum, Steenwijk 6,5
7 en 8. TVC’28 en Emmen 6,3
9. SC Erica 6,0
10. FC Wolvega 5,5
11. Nieuw Buinen 5,0.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie) GVAV-Rapiditas E1 speelt op E-Top Tournament in Castricum

20140410 - GVAV-Rapiditas E1 is een van de zestien ploegen, die deelneemt aan het Johanna´s Hof E- Top Tournament. Het door FC Castricum georganiseerde toernooi kent een zeer sterk deelnemersveld met clubs uit het hele land. Op dit prestigieuze toernooi zullen de talenten van morgen garant staan voor jeugdvoetbal van een zeer hoog niveau. Een aantal spelers maakt volgend seizoen deel uit van de jeugdopleiding van een betaald voetbalorganisatie.

Naast GVAV-Rapiditas verschijnen Fortuna Wormerveer, Waterwijk, Urk, TOGB, AFC´34, RKSV Bekkerveld, sc Buitenveldert, RKAV Volendam, Kolping Boys, De Meern, Voorschoten´97, DWS, Spijkenisse en titelverdediger Zeevogels aan de aftrap. Uiteraard is FC Castricum als gastheer ook van de partij.

Bij een toptoernooi hoort ook een toploterij met als hoofdprijs een geheel verzorgde reis naar een wedstrijd van Barcelona. 

Het Johanna´s Hof E-Top Tournament vindt plaats op zaterdag 19 april op de velden van FC Castricum en begint om 9.30 uur. De aftrap voor de finale is om 16.30 uur. Kees Kramer overleden

20140408 - Heden bereikte ons het bericht dat Kees Kramer afgelopen zaterdag op 54-jarige leeftijd is overleden. 
Tussen 2006 en 2009 was Kees verzorger bij ons eerste elftal, een tijd die hij zelf op zijn Facebookpagina omschreef als een prachttijd met een geweldige selectiegroep en als kader trainer Jacob Bosman en leiders Henk en Hans.
Na zijn periode als verzorger was hij voor GVAV-Rapiditas onder meer actief als beheerder van de teletekstpagina en organiseerde hij uitjes naar wedstrijden in de Bundesliga.
Wij wensen zijn vrouw en kinderen sterkte met dit verlies.

Het bestuur van GVAV-Rapiditas GVAV-Rapiditas geeft niet thuis in Assen

20140406 – Een inspiratieloos GVAV-Rapiditas verloor vanmiddag bij Achilles 1894 met 5-1.

Na een 1-0 ruststand door Roderik Timmer liep de score snel en regelmatig op naar 5-0 door Romario Tjong-A-Sie, Roderik Timmer, Sander Kooper en nogmaals Roderik Timmer. Rashid Conquet redde de eer voor GVAV-Rapiditas door een penalty te benutten (5-1).

GVAV moest ook vandaag nog aantreden zonder een aantal vaste krachten, die er volgende week weer wel bij kunnen zijn. Boyd Kooy was nog geblesseerd en werd vervangen door Anne Bandsma, die echter blessuregevoelig is en al snel na aanvang van de wedstrijd niet meer fit leek. Topscorer Nathi Casimir zat de tweede en laatste wedstrijd van zijn schorsing uit en ook Patrick Hoving was toe aan de laatste wedstrijd van zijn (langdurige) schorsing. Rudwin Evers was te laat gekomen en mocht slechts aan de tweede helft meedoen. Roy Schokkenbroek is volgende week ook weer beschikbaar.
In de eerste helft gebeurde helemaal niets, afgezien van een lucky goal van Roderik Timmer in de 19e minuut. Beide ploegen grossierden in foute passes en het leek wel of de klok niet vooruit te branden was.
Na de rust was het snel bekeken. In de 49e minuut redde Remco Molenaar nog fraai op een doelpoging van Romario Tjong-A-Sie, maar twee minuten was hij kansloos op een kopbal van diezelfde speler (2-0). Vier minuten later mocht Roderik Timmer zijn tweede goal laten noteren (3-0). In de 63e minuut verzilverde Sander Kooper een strafschop (4-0) en met een fraaie omhaal bracht Roderik Timmer zijn totaal in deze wedstrijd op drie (5-0). Rashid Conquet benutte een strafschop voor GVAV en daarmee was de eindstand bereikt (5-1).
Bij GVAV kwamen slechts enkele spelers in de buurt van hun normale niveau en verder werden er onnodige gele kaarten gepakt. Arco Bartelsman en Yunis El Baroudi hadden een verdienstelijke invalbeurt.
Volgende week komt SVBO op bezoek op Sportpark Kardinge.

Achilles 1894 – GVAV-Rapiditas 5-1 (1-0)

Scoreverloop: 19. Roderik Timmer 1-0. 51. Romario Tjong-A-Sie 2-0. 54. Roderik Timmer 3-0. 63. Sander Kooper 4-0. 71. Roderik Timmer 5-0. 84. Rashid Conquet 5-1.
Scheidsrechter: Patrick Brand.
Geel: Dylan Rokette, Ingmar Liezinga, Robin van Linschoten, Yunus el Baroudi, Rashid Conquet (GVAV). 
Toeschouwers: 168. 
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Dylan Rokette (67. Yunis El Baroudi), Anne Bandsma (58. Arco Bartelsman), Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Genrick Wawoe, Junior Fanny Cissé (46. Rudwin Evers), Ingmar Liezinga, Rashid Conquet.

Andere uitslagen
Heerenveen – LAC Frisia 1883 5-1. Steenwijk – SC Erica 2-2. Bergum – Emmen 3-3. SVBO – VKW 4-1. TVC’28 – Nieuw Buinen 2-0. GRC Groningen – FC Wolvega 0-0.

Tussenstand gehaktballentest
De bal van Achilles 1894 beviel de jury goed en kreeg het cijfer 7,5.
1. LAC Frisia 1883, VKW, Achilles 1894 7,5
4. SVBO 7,0
5 en 6. Bergum, Steenwijk 6,5
7 en 8. TVC’28 en Emmen 6,3
9. SC Erica 6,0
10. FC Wolvega 5,5
11. Nieuw Buinen 5,0.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie

nach oben