September 2012

Fouten nekken GVAV-Rapiditas tegen LAC Frisia

20120930 – GVAV-Rapiditas leed vandaag een verdiende 4-2 nederlaag bij LAC Frisia.
Door verdedigingsfouten bij GVAV-Rapiditas stond het al snel 2-0 voor de Friezen. Kort na de rust kwam Frisia op 3-0, waarna GVAV-Rapiditas iets terug kon doen door Earl Perré. Nog een verdedigingsfout betekende de 4-1. De 4-2 van Robin van Linschoten was voor de statistiek.
Komende zondag komt Steenwijk bij GVAV-Rapiditas op bezoek.

Vandaag stond de uitwedstrijd van het eerste tegen Frisia op het programma, een tegenstander waar GVAV het in het nabije verleden steeds erg moeilijk tegen had.

Tijdens de warming-up viel het verschil in fysieke kracht tussen beide ploegen al op en vanaf het begin van de wedstrijd werd bewaarheid dat het weer een moeilijke middag zou worden. Frisia zette gelijk druk op alle spelers van GVAV die in balbezit kwamen en daardoor konden de mannen van trainer Sjoerd Rozema niet in de wedstrijd komen. Als vervolgens in verdedigend opzicht ook nog fouten worden gemaakt, is de 2-0 achterstand na een kwartier voetballen verklaarbaar. Omdat de spitsen van Frisia in het vervolg van de eerste helft niet scherp meer waren, was dat ook de ruststand.

Met Earl Perré voor Rashid Conquet en Boyd Kooy voor Ennio Jansen werd geprobeerd na rust terug in de wedstrijd te komen, maar binnen tien minuten was het al 3-0 toen de spits van Frisia ongehinderd kon inschieten.

Met de felle wind half in de rug nam GVAV vervolgens wel het initiatief en kwam door een doelpunt van Earl Perré terug tot 3-1, waarna de verdediging van Frisia enigszins onrustig werd. GVAV probeerde door te drukken, maar een kapitale blunder in de verdediging betekende de 4-1, waarna de wedstrijd gespeeld leek. Vijf minuten voor tijd scoorde Robin van Linschoten nog de 4-2, maar wat de ploeg verder ook probeerde, daarbij bleef het.

Conclusie: een terechte nederlaag, die wellicht voorkomen had kunnen worden als vanaf de start de totale ploeg wat feller had gespeeld.

Vanwege griep van onze vaste verslaggever is het verslag deze keer gemaakt door Alex Huisinga.

LAC Frisia 1883 – GVAV-Rapiditas 4-2 (2-0)

Scoreverloop: 8. Douwe Dijkstra 1-0. 14. Mark den Hartog 2-0. 50. Mark den Hartog 3-0. 65. Earl Perré 3-1. 75. Rudy Mensink 4-1. 85. Robin van Linschoten 4-2.

Scheidsrechter: P.J. Tanja.

Geel: Robin van Linschoten, Earl Perré, Mouniz Ben Allal (GVAV).

Toeschouwers: onbekend.

Man of the match: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Anne Bandsma, Ennio Jansen (46. Boyd Kooy), Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Wasim el Baroudi, Farid Balvaneh (80. Rachello Kleinmoedig), Dairon Cecilia, Rashid Conquet (46. Earl Perré), Bryan Inge.

Andere uitslagen

SC Erica – Bergum 4-0. ONB – FVC 1-2. Achilles 1894 – Velocitas 1897 0-0. Annen – SC Joure 1-2. FC Wolvega – Emmen 1-0. Steenwijk – Voorwaarts T 2-1.

Tussenstand gehaktballentest

De panelleden kwamen tot het cijfer 6,5 voor de bal van LAC Frisia.
1. Bergum 7,5. 2. Velocitas 1897 7,0. 3. LAC Frisia 6,5.

Verslag: Alex Huisinga

Remise bij GVAV-Rapiditas tegen Achilles 1894

20120923 – Het duel tussen GVAV-Rapiditas en Achilles 1894 is vandaag geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel.

In het eerste halfuur ging het aardig gelijk op maar daarna was Achilles 1894 de betere ploeg die echter een uitstekend keepende Remco Molenaar op zijn weg vond. Richard Mulder van Achilles 1894 kreeg kort voor tijd eerst geel wegens commentaar op de leiding en daarna onmiddellijk weer geel na commentaar op de eerste gele kaart.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Frisia in Leeuwarden.

‘Een schaakspel,’ zo typeerde technisch manager Jacob Bosman van GVAV de wedstrijd tussen GVAV en Achilles. Met de remise mocht GVAV de handen dichtknijpen want Achilles was een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg en het was aan Remco Molenaar te danken dat de nul op het bord bleef.

Na het eerste halfuur kreeg Achilles de controle over het middenveld. Het onmiddellijk na de rust inbrengen van Wasim el Baroudi bracht hierin nauwelijks verandering. Achilles bleef sterker en dat bleef ook zo toen het de laatste minuten van de wedstrijd met tien man kwam te spelen.

GVAV-Rapiditas – Achilles 1894 0-0 (0-0)

Scoreverloop: geen.
Scheidsrechter: Theo Beijert (Marum).
Geel: Wasim el Baroudi, Anne Bandsma (GVAV). Chris van Houten (Achilles 1894).
Rood: Richard Mulder (Achilles 1894, 2x geel).
Toeschouwers: 120.

Man of the match: Remco Molenaar.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Anne Bandsma, Ennio Jansen, Rachelo Kleinmoedig (79, Ramon Nijdam), Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Earl Perré (84. Patrick Hoving), Rashid Conquet (46. Wasim el Baroudi), Bryan Inge, Dairon Cecilia.

SC Erica – FC Wolvega 4-0. FVC – Annen 2-0. Voorwaarts T – Frisia 1-1. Bergum – Velocitas 1-1. SC Joure – Steenwijk 3-1. Emmen – ONB 2-1.

1. Bergum 7,5. 2. Velocitas 1897 7,0.

Ruime zege GVAV-Rapiditas op Velocitas 1897

Foto's van deze wedstrijd (door Velocitas)

20120916 – De stadsderby tussen Velocitas 1897 en GVAV-Rapiditas werd met 0-3 beslist in het voordeel van de blauwhemden.

Na een kwartier kwam GVAV-Rapiditas op voorsprong door Rashid Conquet. Kort voor de rust kreeg Regillio Holder van Velocitas de rode kaart. Kort na de rust zette Bryan Inge GVAV-Rapiditas op 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Ook met tien man bleef Velocitas de beter voetballende ploeg en een strafschop in de 60e minuut had het kantelpunt in de wedstrijd kunnen zijn maar Wesley Klunder schoot zwak in. Tien minuten voor tijd maakte Earl Perré aan alle onzekerheid een eind (0-3).

Komende zondag krijgt GVAV-Rapiditas Achilles 1894 uit Assen op bezoek dat sterk aan de competitie is begonnen.

Velocitas begon sterk aan de wedstrijd en GVAV-keeper Remco Molenaar werd behoorlijk op de proef gesteld. Zoals gebruikelijk was de verdediging bij Velocitas het zwakke punt en toen alle verdedigers van Velocitas de bal na een vrije schop gemist hadden, was het voor Rashid Conquet een klein kunstje om de bal achter de onzekere Alex van Stralendorff te prikken (0-1).
Velocitas bleef aanvallend voetbal spelen en Remco Molenaar moest in de eerste helft nog een aantal malen handelend optreden. Vijf minuten voor rust kreeg Regillio Holder na een charge op Anne Bandsma de rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Niels Zeeman, hoewel een gele kaart waarschijnlijk meer op zijn plaats was geweest.
Na de rust leek Velocitas er al niet meer in te geloven en in de 50e minuut kon Bryan Inge profiteren van de ruimte die de groenhemden achterin weggaven (0-2). Met veel overtredingen maar ook met het betere voetbal slaagde Velocitas er ondanks de numerieke minderheid toch in het GVAV-Rapiditas bijzonder lastig te maken. Ook deze wedstrijd kreeg GVAV een strafschop tegen en net als vorige week was het Rachello Kleinmoedig die met een onbesuisd uitziende tackle de schijn tegen kreeg. Wesley Klunder schoot de bal echter zeer zwak in, waardoor Remco Molenaar weer een gestopte strafschop op zijn naam kon schrijven.
GVAV kreeg weliswaar steeds meer ruimte maar kreeg ook ontelbare buitenspelbeslissingen tegen en wist in andere gevallen de counters niet succesvol uit te spelen. Velocitas bleef daardoor in de wedstrijd hoewel er meer sprake was van dreiging dan reële kansen. Het duurde tot de 82e minuut voordat Earl Perré aan de buitenspelval ontsnapte en na een zeer moeizame omweg Alex van Stralendorff voorbij kwam (0-3).

Velocitas 1897 – GVAV-Rapiditas 0-3 (0-1)

Scoreverloop: 15. Rashid Conquet 0-1. 50. Bryan Inge 0-2. 82. Earl Perré 0-3.
Scheidsrechter: Niels Zeeman.
Geel: Rachello Kleinmoedig, Earl Perré, Ennio Jansen (GVAV). Serlou Bah, Rick Bunk (Velocitas 1897).
Rood: Regillio Holder.
Toeschouwers: 150.

Citaat van de dag: GVAV-leider Henk Kalf.
Nu de vijftienjarige Matthijs Smit als reservekeeper op de bank zat, zei Henk Kalf: ‘Onze bank wordt steeds jonger. Straks zitten er nog embryo’s tussen.’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Walter de Sousa (35. Mouniz Ben Allal), Ramon Nijdam (36. Anne Bandsma), Ennio Jansen, Rachelo Kleinmoedig, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Rashid Conquet (79. Patrick Hoving), Bryan Inge, Earl Perré, Dairon Cecilia.

Annen - Emmen 0-3. LAC Frisia 1883 - SC Joure 0-1. ONB - SC Erica 1-4. Steenwijk - FVC 0-2. Achilles 1894 - Voorwaarts T 2-1. FC Wolvega - Bergum 3-1.

De bal van Velocitas was groot en prettig geprijsd. De smaak was redelijk.

Vincent Galliard, wedstrijd-analist GVAV-Rapiditas 1

20120914 - Vanaf heden is Vincent Galliard de wedstrijd-analist voor het eerste elftal van GVAV Rapiditas. Zijn rol zal bestaan uit het analyseren van de tegenstanders en deze informatie in de wedstrijdbesprekening met de spelersgroep door te nemen.
Op deze manier zal het eerste elftal worden voorzien van een extra staflid die bijdrage moet leveren aan de prestaties van het team. Ook op de wedstrijddagen zal Vincent plaats nemen op de bank en de hoofdtrainer voorzien van zwaktepunten die opvallen bij de tegenstander, waar GVAV vervolgens op kan anticiperen.
Wij kennen Vincent Galliard als trainer van het B1 elftal voorgaande jaren.

Wegens succes geprolongeerd:
Cursus Techniektraining voor GVAV trainers. Start oktober 2012.

20120911 - De vorige seizoenen werd de cursus “Techniektraining voor Pupillentrainers” door GVAV aangeboden aan hun jeugdtrainers. Wegens zeer goede waarderingen is besloten om deze cursus ook dit jaar weer aan te bieden. Net als voorgaande jaren zijn er voor de GVAV trainers geen kosten aan deelname verbonden.

De cursus zal wederom worden verzorgd door Rik Liezenga van De Voetbalschool, oud techniek trainer van GVAV en FC Groningen. Aan de cursus kunnen maximaal 16-20 trainers deelnemen. Hoofddoelstelling van de cursus is om de trainers handvatten en ideeën voor de opzet en inhoud van techniektrainingen te bieden, waardoor zij in staat zijn om kinderen leuke, afwisselende en op verhoging van de technische vaardigheden gerichte trainingsvormen aan te bieden. Nevendoelstelling is ook het verhogen van het plezier: niet alleen van de kinderen, maar ook van de trainers zelf!

In principe is de cursus bedoeld voor trainers actief binnen de onderbouw (F, E en D pupillen), echter ook trainers actief binnen de C of B categorie kunnen zich aanmelden. Ook trainers die de cursus voorgaande jaren al gevolgd hebben zijn weer welkom, de huidige cursus zal voor hen ook weer nieuwe elementen bevatten.

Om de cursus te kunnen volgen is het niveau van de eigen technische vaardigheden niet van het grootste belang, elke oprecht geïnteresseerde trainer kan zich aanmelden!

De cursus is gebaseerd op de Total Soccer Method (TSM). De Total Soccer Method is de eerste en enige methode die zich richt op het volledige functionele ontwikkelingsproces van spelers, keepers, teams, trainers en verenigingen. Meer informatie over de Total SoccerMethod is te vinden op: http://www.devoetbalschool.nl/nl/organisatie/voetbaltotaal-methode.

In de huidige cursus richten wij ons vooral op het ontwikkelen van de technische vaardigheden van jonge voetballertjes. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 120 minuten, bestaande uit een theorie en een praktijk deel waarin cursisten zelf actief deelnemen om ervarend te leren.

Inhoud van de cursus:

Bijeenkomst 1: Theorie: opbouw techniektraining. Praktijk: opbouw techniektraining en balbeheersing;
Bijeenkomst 2: Theorie: 1-tegen-1. Praktijk: passeerbeweging;
Bijeenkomst 3: Theorie: workshop ‘efficiënt trainen’. Praktijk: kap- en draaibeweging;
Bijeenkomst 4: Theoretische samenvatting. Praktijk: wedstrijdvormen (1v1, 2v1, 2v2).

De cursus wordt gegeven op 4 maandagavonden tussen 19.30 en 21.30 uur. De data zijn: 8, 15 en 29 oktober en 5 november 2012.

Locatie: Sportcomplex Kardinge.

Opgave uitsluitend via e-mail bij Rik Liezenga: rik@devoetbalschool.nl onder vermelding van Cursus Techniektraining voor Pupillentrainers GVAV. Voor eventuele informatie is Rik telefonisch bereikbaar op 06-8148 4254.

De beschikbare plaatsen worden vergeven op volgorde van aanmelding.

Hartelijke groet,

Hessel Betten
Technisch Manager Onderbouw

GVAV-Rapiditas verliest van Bergum

20120909 – GVAV-Rapiditas moest vandaag met 3-1 nederlaag in en tegen Bergum huiswaarts keren.

Al in de vijfde minuut kon Jelte Jan van der Wal vrij inkoppen (1-0). Earl Perré maakt na ruim een halfuur de gelijkmaker. Kort voor de rust scoorde Henny Bouius de 2-1 uit een strafschop en had Bergum de wedstrijd op slot kunnen gooien maar met twee uitstekende reddingen hield GVAV-keeper Remco Molenaar GVAV in de wedstrijd. In de tweede helft was GVAV in het laatste kwartier wel dreigend maar kon het zich geen echte kansen meer creëren. In de blessuretijd besliste Denzel Dijkstra de wedstrijd definitief uit een counter (3-1).

Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek in het Stadspark voor de derby tegen Velocitas 1897, dat na twee nederlagen nog puntloos is.

Iedereen had erop gerekend dat mevrouw Sjouke de Jong de wedstrijd zou fluiten maar ze was ziek en ze werd vervangen door de heer Andries Dijkstra uit Oosterwolde die al enkele jaren op zaterdag wedstrijden in de topklasse en de hoofdklasse fluit.
Bij GVAV debuteerde de 17-jarige Bryan Inge als linkerspits, waardoor GVAV aantrad met vier spelers die nog geen twintig jaar oud zijn. Bergum speelde in het eerste gedeelte van de eerste helft met meer inzet. De meest dynamische speler aan de kant van Bergum, Jelte Jan van der Wal, dook op in het strafschopgebied en kon in de vijfde minuut vrij inkoppen (1-0). In de tiende minuut hakte Earl Perré de bal op de lat na een voorzet van Bryan Inge. Aan de andere kant moest Farid Balvaneh de bal van de lijn halen na een hoekschop. Na een halfuur kreeg GVAV het betere van het spel. Uit een counter zag Dairon Cecilia zijn inzet gekeerd door de keeper, schoot Bryan Inge op de doellijn tegen laatste man Hidde Veltman op en was het uiteindelijk Earl Perré die raak schoot (1-1).
De laatste minuten voor de rust waren weer voor Bergum. Een overtreding van Rachello Kleinmoedig leidde tot een strafschop waarover de nodige discussie was. Hennie Bouius liet zich echter niet van de wijs brengen en schoot onberispelijk raak (2-1). Door fouten aan GVAV-zijde kreeg Bergum twee grote kansen maar GVAV-keeper Remco Molenaar hield zijn team in de wedstrijd door twee uitstekende reddingen.
Na de rust bleek dat het warme weer toch wel een negatief effect had op het spelpeil. Beide ploegen wisten zich een halfuur lang nauwelijks meer mogelijkheden te creëren. Bij Bergum was daarna de pijp leeg, maar GVAV kon daarvan niet profiteren. Het was wel dreigend maar de laatste pass kwam steeds net niet aan. In blessuretijd kon Bergum een counter helemaal uitspelen waarbij Denzel Dijkstra het laatste tikje tegen de bal gaf (3-1).

Bergum – GVAV-Rapiditas 2-1 (3-1)

Scoreverloop: 5. Jelte Jan van der Wal 1-0. 35. Earl Perré 1-1. 39. Hennie Bouius 2-1. 90+2. Denzel Dijkstra 3-1.
Scheidsrechter: Andries Dijkstra.
Geel: Kees Noordmans, Bertus de Boer, Arjen Tolman (Bergum).
Toeschouwers: 184.

Citaat van de dag: Scheidsrechter Andries Dijkstra.
Toen Bryan Inge ver in de tweede helft met kramp op de grond lag, informeerde de scheidsrechter naar zijn toestand met de vraag: ‘Lekke band?’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Walter de Sousa (67. Mario Dangue Queta), Ramon Nijdam (46. Boyd Kooy), Ennio Jansen (60. Haroun Jayanyar), Rachelo Kleinmoedig, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Patrick Hoving, Bryan Inge, Earl Perré, Dairon Cecilia.

SC Erica – Annen 3-2. FVC – Frisia 4-0. Voorwaarts T – Velocitas 1897 2-1. SC Joure – Achilles 1894 0-5. FC Wolvega – ONB 5-0. Emmen – Steenwijk 1-1.

De bal van Bergum was goed te eten: 7.5.

Teleurstellend gelijkspel GVAV-Rapiditas tegen Voorwaarts T

20120902 – De competitiestart van GVAV-Rapiditas tegen Voorwaarts T eindigde vandaag in een teleurstellende 1-1.

In de eerste helft kreeg GVAV-Rapiditas kreeg vijf goede kansen, maar alleen Farid Balnaveh wist in de 17e minuut het net te vinden. Na een halfuur kon Dave Bysterbosch de 1-1 scoren na een blunder van GVAV-Rapiditas-keeper Remco Molenaar. In de tweede helft bleek GVAV-Rapiditas al het kruit verschoten te hebben en wist Voorwaarts T ook niet meer gevaarlijk te worden.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Bergum.

Voorwaarts T leek van het eerste bezoek aan Sportpark Kardinge danig onder de indruk, want in de gehele eerste helft was GVAV de bovenliggende partij. Desalniettemin was het Voorwaarts T dat na een kwartier de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Daniël Sonoto wist de bal echter niet adequaat te raken. Even later was het wel raak voor de Stadjers. Farid Balvaneh liet met een prachtig gekruld schot keeper Jelmer Clemenkowff kansloos (1-0).
Earl Perré was kort daarna dicht bij de 2-0 maar werd net genoeg uit balans gebracht om te voorkomen dat hij de bal over Clemenkowff kon stiften. Marco Drent schoot naast en Robin van Linschoten zag de keeper van Voorwaarts T de bal na een prachtig schot uit de kruising tikken. In plaats van 3-0 of 4-0 stond het in de 32e minuut echter 1-1. GVAV-keeper Remco Molenaar kwam te laat zijn doel uit en maaide vervolgens op gruwelijke wijze over de bal heen. Dave Bysterbosch liet zich deze buitenkans niet ontglippen.
In de 41e minuut kreeg Dairon Cecilia na een messcherpe counter van GVAV misschien wel de beste mogelijkheid van de wedstrijd, maar zijn schot ging naast. In de tweede helft was er alleen nog wat administratief werk wat betreft wissels en gele kaarten en na vier minuten blessuretijd hield scheidsrechter Jos Boerema het voor gezien.

Bij GVAV ontbrak een heel elftal dat vorig seizoen in deze samenstelling op het veld had kunnen staan. Charly Ton en Angelo Florencia zijn beiden naar PKC vertrokken. Nicky Pranger en Jordy Havinga besloten in een lager team te gaan voetballen en Arjan Prijs vertrekt richting Utrecht (de stad niet de club). Rudwin Evers is gestopt. Ook met Wasim el Baroudi en Mouniz Ben Allal (beiden op vakantie), Haroun Jahanyar (net terug van vakantie), Anne Bandsma (nog geschorst) en Boyd Kooy (ziek geweest na zwemmen in verkeerd water) ontbraken vandaag mensen die vorig jaar vrijwel altijd op een basisplaats konden rekenen.
We zullen zien hoe deze vernieuwde en brede selectie met vele talentvolle jonkies zich dit seizoen zal weten te ontwikkelen.

GVAV-Rapiditas – Voorwaarts T 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 17. Farid Balvaneh 1-0. 32. Dave Bysterbosch 1-1.
Scheidsrechter: Jos Boerema.
Geel: Farid Balvaneh, Earl Perré, Jordy Drommel (GVAV). Joost Hulsebos, Barry Wattimena (Voorwaarts T).
Toeschouwers: 84.

Man of the match: Robin van Linschoten.

Earl Perré bedankte Marco Drent met ‘Lekkere bal!’ Henk Kalf zei daarop: ‘Ja, Derby Star!’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jordy Drommel, Ramon Nijdam, Ennio Janssen, Rachelo Kleinmoedig, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Patrick Hoving, Marco Drent (89. Leudi Stoepman), Earl Perré, Dairon Cecilia.

Annen – FC Wolvega 0-3. Frisia – Emmen 2-2. ONB – Bergum 1-2. Steenwijk – SC Erica 1-0. Velocitas – SC Joure 0-3. Achilles 1894 – FVC 1-1.

Het wachten is op de eerste uitwedstrijd in de competitie.