Oktober 2012

GVAV-Rapiditas dramatisch tegen ONB

20121028 – GVAV-Rapiditas leed vandaag een dik verdiende 1-4 nederlaag tegen ONB.

Na een kwartier kwam ONB op 0-1 door een strafschop van Menno Reinders. Nog voor de rust scoorde Klaas Johan Knevelman de 0-2. Onmiddellijk na de rust werd het duel in feite al beslist door René van der Weij (0-3). Roy Nijdam deed nog iets terug voor GVAV-Rapiditas (1-3) maar nogmaals René van der Weij zorgde voor de 1-4. In de slotminuut miste Menno Reinders nog een penalty voor ONB.
Als het zo doorgaat, komt de tweede klasse voor GVAV-Rapiditas al snel in zicht.

De wedstrijd begon zeven minuten te laat omdat twee jonge zwanen het hoofdveld van GVAV hadden uitgekozen voor een gezellige wandeling en zich maar moeizaam lieten verjagen. Het was veelzeggend voor de instelling van GVAV dat mensen van ONB eraan te pas moesten komen om de dieren van het veld te krijgen.
Wil GVAV volgend jaar ook in de eerste klasse spelen, dan moet er natuurlijk wel gewonnen worden van de ploegen die lager op de ranglijst staan. Werd twee weken geleden Annen al de helpende hand toegestoken, vandaag was het ONB dat de punten dankbaar mee naar huis kon nemen.
In het begin van de wedstrijd minuten leek het nog ergens op, maar nadat Bryan Inge in de tiende minuut de bal in vrije positie voorlangs had geschoten, was het eigenlijk al voorbij voor de Stadjers. In de 14e minuut bracht Rangelo Kleinmoedig een tegenstander ten val en Menno Reinders liet GVAV-keeper Remco Molenaar kansloos vanaf de strafstopstip.
Net als in voorgaande wedstrijden werd GVAV op het middenveld overlopen, maar het duurde tot de 36e minuut voordat ONB de 0-2 maakte door Klaas Johan Knevelman. De kenners hadden het gevoel dat het toen al gebeurd was met GVAV en dat werd al in de eerste minuut na de rust bevestigd toen de inzet van Klaas Johan Knevelman nog wel gestopt werd door Remco Molenaar maar René van der Weij de rebound voor zijn rekening nam (0-3).
Het wachten was op meer goals van ONB en Klaas Johan Knevelman had in de 54e minuut al de 0-4 op de schoen maar geheel vrij voor Remco Molenaar schoot hij naast. Een van richting veranderde vrije trap stelde Roy Nijdam in staat in de 77e minuut de 1-3 te maken en even leek sprake van een opleving bij GVAV. Deze was echter van korte duur en een ommekeer zat er niet meer in. René van der Weij maakte in de 85e minuut de 1-4. Na een overtreding van Boyd Kooy mocht Menno Reinders in de slotminuut nogmaals aanleggen vanaf elf meter. Deze keer wist Remco Molenaar zijn inzet te keren.

In de komende weken speelt GVAV tegen middenmoter Emmen, maar ook tegen vier ploegen die op dit moment in de topvijf van de ranglijst staan. Het is dus niet ondenkbaar dat de ploeg de huidige nacompetitieplaats bij het aanbreken van de winterstop verruild heeft voor een directe degradatieplaats.
Bij GVAV zag of liever gezegd hoorde men het debuut van de 15-jarige Bryan Huizinga als mogelijk jongste speaker van Nederland. Het klonk alsof hij nooit anders gedaan heeft.

GVAV-Rapiditas – ONB 1-4 (0-2)

Scoreverloop: 14. Menno Reinders 0-1. 36. Klaas Johan Knevelman 0-2. 46. René van der Weij 0-3. 77. Roy Nijdam 1-3. 85. René van der Weij 1-4.
Scheidsrechter: Marcel Boekholt.
Geel: Anne Bandsma, Marco Drent (GVAV). André Landman (ONB).
Toeschouwers: 140.
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Boyd Kooy, Anne Bandsma (70. Roy Nijdam), Rangelo Kleinmoedig, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Wasim el Baroudi (59. Haroun Jahanyar), Bryan Inge (80. Dylan Rokette), Rashid Conquet, Marco Drent.

Andere uitslagen
Bergum – LAC Frisia 1883 0-2. FVC – Emmen 2-0. Velocitas 1897 – Annen 1-2. SC Joure – SC Erica 2-0. Achilles 1894 – Steenwijk 3-1. Voorwaarts T – FC Wolvega 2-5.

Tussenstand gehaktballentest
1. Annen 8,0. 2. Bergum 7,5. 3. Velocitas 1897 7,0. 4. LAC Frisia 1883 6,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)

GVAV-Rapiditas onmachtig tegen Annen

20121014 – GVAV-Rapiditas ging vandaag met 3-0 ten onder in en tegen Annen.

Een in de eerste helft zwak spelend GVAV-Rapiditas kwam terecht op een 1-0 achterstand door Marcel Kuiper. Na de rust kwam GVAV-Rapiditas beter in het spel maar Patrick Hoving liet twee grote kansen onbenut, waarna Frenk Tiersma de 2-0 scoorde voor Annen. In de slotfase bepaalde Harm Steenge de eindstand op 3-0.
Over twee weken komt ONB op bezoek op Sportpark Kardinge.

Volgens het programmaboekje van Annen was dit de eerste keer in de historie dat Annen en GVAV elkaar in competitieverband troffen. Deze kennismaking verliep voor de Stadjers slecht, want Annen boekte een terechte overwinning.
Het probleem bij GVAV ligt sinds het begin van dit seizoen op het middenveld waar te veel aanvallend ingestelde spelers opgesteld staan. Vandaag waren dat Farid Balvaneh en Wasim el Baroudi en volgens de bekende stuurlui aan de wal kun je die daar niet samen hebben lopen. Van de ene verdedigende middenvelder Robin van Linschoten kan niet worden verwacht dat hij de gaten die daar vallen, allemaal weet te dichten. Een bijkomend probleem is dat de tegenpartij ook vaak uit kan breken als een solo van Marco Drent vastloopt omdat de andere tien spelers vol bewondering staan te kijken wat hij allemaal doet zonder te zorgen voor rugdekking voor het geval het misgaat.
Annen had dan ook een overwicht in de eerste helft, hoewel GVAV de eerste serieuze kans kreeg door een mooie vrije trap van Bryan Inge die door keeper Egbert Maalderink fraai over de lat werd getikt. In de 27e minuut was het Marcel Kuiper met een fraai schot in de rechterbovenhoek Annen op een verdiende voorsprong zette (1-0). Vlak voor de rust had de 2-0 kunnen vallen na een verkeerde terugspeelbal van Mouniz Ben Allal maar GVAV-keeper Remco Molenaar wist verder onheil te voorkomen.
Annen kreeg het in tweede helft wat moeilijker toen GVAV eindelijk begon te voetballen. Tussen de 60e en de 65e minuut had het duel kunnen kantelen. Wasim el Baroudi tikte de bal in na een voorzet maar Egbert Maalderink wist de bal te keren en redde daarna heel knap op de rebound van Patrick Hoving. Enkele minuten later kwam diezelfde Patrick Hoving op rechts vrij voor de keeper maar deze keer schoot hij de bal ver over.
Na enkele wissels ging GVAV achterin één op één spelen, maar bij de eerste de beste tegenstoot van Annen liep dat al mis toen Frenk Tiersma de counter beheerst afrondde (2-0). Annen liet in een handbalopstelling de bal door GVAV rondspelen en probeerde met counters het karwei af te maken. Remco Molenaar redde daarbij enkele malen knap maar was in de 86e minuut kansloos toen Harm Steenge de 3-0 liet aantekenen. In blessuretijd had de score een nog ernstiger aanblik kunnen krijgen maar Bart Kranenborg joeg de bal in geheel vrije positie over de lat.

Annen – GVAV-Rapiditas 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 27. Marcel Kuiper 1-0. 68. Frenk Tiersma 2-0. 86. Harm Steenge 3-0.
Scheidsrechter: René Broekman (Beilen).
Geel: Patrick Hoving, Boyd Kooy (GVAV). Leon Tiersma, Meindert Jager (Annen).
Toeschouwers: 206.

Man of the match: Remco Molenaar.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Boyd Kooy, Ennio Jansen (67. Haroun Jahanyar), Rachelo Kleinmoedig, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Wasim el Baroudi, Bryan Inge, Patrick Hoving (60. Rashid Conquet), Marco Drent.

ONB – Voorwaarts T 0-1 (gestaakt wegens een wolkbreuk). Steenwijk – Velocitas 4-3. LAC Frisia 1883 – Achilles 1894 1-0. Emmen – Bergum 1-1. SC Erica – FVC 0-2. FC Wolvega – SC Joure 2-5.

De bal van Annen werd door de jury zeer gewaardeerd en kreeg het cijfer 8,0.

GVAV-Rapiditas pakt volle winst tegen Steenwijk

20121006 – GVAV-Rapiditas pakte vandaag belangrijke punten door een 3-2 overwinning op Steenwijk.

Patrick Hoving scoorde de 1-0. Na de rust waren er in kort bestek twee strafschoppen die benut werden door Anne Baas (1-1) en Marco Drent (2-1). Jarno Muis bracht de twee ploegen weer op gelijke hoogte (2-2) maar in de 81e minuut was Bryan Inge de matchwinner voor GVAV-Rapiditas (3-2).

Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Annen.

In mei 2007 speelden GVAV en Steenwijk voor de laatste maal tegen elkaar. Toen betrof het de nacompetitie om een plaatsje in de tweede klasse te bemachtigen en werd GVAV door de Steenwijkers uitgeschakeld. Inmiddels heeft Steenwijk ook de eerste klasse weten te bereiken en stonden de beide ploegen weer tegenover elkaar.

Vanwege autopech van de scheidsrechter De Lang werd pas om 14.30 uur afgetrapt op Kardinge, waar een venijnige wind over het veld joeg maar waar desondanks door beide partijen een goede wedstrijd werd gespeeld. In de eerste helft was GVAV iets sterker en het kwam in de 20e minuut op voorsprong door goed doorzetten van Patrick Hoving (1-0). Hoewel Steenwijk wel bij het GVAV-doel in de buurt kwam, bleven uitgespeelde kansen uit. Aan de andere kant zag Marco Drent kort voor de rust twee schoten gekeerd worden keeper Gerwin de Groot.

Na de rust werd duidelijk dat Steenwijk ook een goed voetballende ploeg heeft. Middenvelder Klaas Busscher wist zich zo nu en dan goed vrij te lopen en in de 53e minuut werd de kleine Steenwijker door Boyd Kooy iets te nadrukkelijk tegen de grond gewerkt. Anne Baas schot de toegekende strafschop feilloos in (1-1).

Tien minuten later ging Patrick Hoving tegen de grond na een overtreding van Thomas Doorn. Marco Drent voltrok het vonnis vanaf de strafschopstip (2-1). Bryan Inge had kort daarna de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden maar vrijgekomen op links zag hij zijn inzet gestuit worden door Gerwin de Groot. Steenwijk gaf zich niet gewonnen en Jarno Muis liet GVAV-keeper Remco Molenaar in de 71e minuut uit een vrije schop kansloos (2-2).

Beide partijen gingen voor de winst en die winst ging uiteindelijk naar GVAV toen Bryan Inge een geweldige pegel afvuurde die met een onnavolgbare zwabber achter Gerwin de Groot verdween.

GVAV-Rapiditas – Steenwijk 3-2 (1-0)

Scoreverloop: 20. Patrick Hoving 1-0. 53. Anne Baas 1-1. 63. Marco Drent 2-1. 71. Jarno Muis 2-2. 81. Bryan Inge 3-2.
Scheidsrechter: Marc de Lang.
Geel: Ennio Jansen, Boyd Kooy, Bryan Inge (GVAV). Jarno Muis, Thomas Doorn, Raymon van Olphen, Chanthol Keo (Steenwijk).
Toeschouwers: 60.
Man of the match: Robin van Linschoten

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Boyd Kooy, Ennio Jansen, Rachelo Kleinmoedig, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Wasim el Baroudi, Bryan Inge, Patrick Hoving, Marco Drent (88. Darion Cecilia).

Bergum – Achilles 1894 1-3. FVC – FC Wolvega 1-0. Velocitas 1897 – LAC Frisia 1883 0-3. SC Joure – ONB 2-2. Emmen – SC Erica 0-1. Voorwaarts T – Annen 0-1.

1. Bergum 7,5. 2. Velocitas 1897 7,0. 3. LAC Frisia 1883 6,5.