GVAV Za1 wint 1e wedstrijd in na-competitie

20130525 - Zaterdag 1 heeft zijn eerste wedstrijd uit in de nacompetitie gewonnen van VVAK met 1-3.
Volgend weekend, zaterdag 1 juni,  de thuis wedstrijd voor promotie naar de 4eklasse.Inleveren teamtassen

20130520 – De teams die geen wedstrijden, toernooien meer spelen en hun teamtassen nog niet hebben ingeleverd, hebben nog de gelegenheid om dit op donderdag 20 juni tussen 17:30 en 19:30 uur te doen. 
Graag complete teamtassen inleveren, dus teams die tegen de wil van het bestuur in,  de kleding toch hebben uitgedeeld dienen er voor te zorgen dat alle kleding tegelijk wordt ingeleverd. Losse setjes worden niet geaccepteerd. Voor alle duidelijkheid , een set kleding kost gemiddeld € 50.-
Selectieteams die blijven oefenen worden ook verzocht hun tas te laten controleren. Na controle kan de tas gelijk weer worden meegenomen.

Joke Smit 050-5496066Inleveren trainingspakken

20130520 – Spelers van A1, B1, C1 en D1 die trainingspakken in bruikleen hebben gekregen, hebben donderdag 20 juni tussen 17:30 en 19:30 uur nog de gelegenheid PERSOONLIJK hun trainingspak in te leveren. Als je je trainingspak niet inlevert, kun je een rekening verwachten.

Joke Smit 050-5496066Afsluiting seizoen: BBQ op vrijdag 28 juni 2013 

Aan alle vrijwilligers van GVAV-Rapiditas,

20130520 - Het seizoen 2012/2013 loopt alweer ten einde en dat sluiten we af met een inmiddels traditionele en gezellige bbq bij GVAV op vrijdag 28 juni a.s. om 19.00 uur.
Met de band 4 wheeldrive
Onder het motto “GVAV, dat ben jezelf” hebben jullie, 
leiders, trainers, kantinemedewerkers, scheidsrechter-coördinator, assistentscheidsrechter- coördinator, scheidsrechters, pupillenscheidsrechters, wedstrijdsecretarissen, technisch coördinatoren, schoonmaakploeg, onderhoudsploeg, gastvrouwen, reparatieploeg, graspiepers, kledingdames, materiaalmannen, witkalkers, EHBO’ers, verzorgers, onderhoudsmedewerkers, toernooicommissieleden.
met z’n allen dit jaar weer een flinke klus geklaard en daarvoor willen we als bestuur onze waardering uitspreken onder het genot van een hap(je) en een drankje. 

Meld je aan voor 15 juni op bbq@gvav.nl
Doen!

het bestuur
 


Inleveren teamtassen

20130520 – De teams die geen wedstrijden, toernooien meer spelen kunnen hun teamtassen inleveren van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni van 18:30 – 20.00 uur. 
Graag complete teamtassen inleveren, dus teams die tegen de wil van het bestuur in,  de kleding toch hebben uitgedeeld dienen er voor te zorgen dat alle kleding tegelijk wordt ingeleverd. Losse setjes worden niet geaccepteerd. Voor alle duidelijkheid , een set kleding kost gemiddeld € 50.-
Selectieteams die blijven oefenen worden ook verzocht hun tas te laten controleren. Na controle kan de tas gelijk weer worden meegenomen.

Joke Smit 050-5496066

Inleveren trainingspakken

20130520 – Spelers van A1, B1, C1 en D1 die trainingspakken in bruikleen hebben gekregen, moeten in deze week ook PERSOONLIJK hun trainingspak inleveren. Als je je trainingspak niet inlevert, kun je een rekening verwachten.

Joke Smit 050-5496066GVAV Za1 in nacompetitie tegen VVAK

20130520 - GVAV Zaterdag 1 moet het in twee wedstrijden opnemen tegen VVAK (Voetbal Vereniging Alteveer Kerkenveld) om promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen.
De eerste wedstrijd is zaterdag 25 mei om 14.30 uur in Kerkenveld, een dorp 6 km ten zuiden van Hoogeveen. De return is zaterdag 1 juni om 14.30 uur op Sportpark Kardinge. A1 uitgeschakeld in de nacompetitie

20130514 - Helaas zijn we in de nacompetitie door Drachtster Boys uitgeschakeld. Na een 1-0 uitnederlaag volgde afgelopen zaterdag een 1-3 thuisnederlaag.
 
Hoewel het balbezit in beide partijen ruimschoots voor GVAV was, heeft dit niet geleid tot een overwinning. Goed verdedigen is een kunst en als je met spaarzame uitvallen de fouten van je tegenstander afstraft, kun je stellen dat je van een slimme en effectieve tegenstander terecht hebt verloren.
 
Na de winterstop is het team in zijn ontwikkeling blijven stilstaan en is er veel stof tot nadenken in de zomerstop. Het op het laatst inbrengen van B junioren is een ingreep geweest om het team te voorzien van een extra kwaliteitsimpuls. Dit was zeker nodig gezien de resultaten in de 2e helft van de reguliere competitie.
 
Verheugt kunnen we echter zijn als we kijken naar het niveau van het aanstormend talent en wat dat betreft verheug ik mij al op het nieuwe seizoen.
 
In de komende weken staan nog een aantal zaken te gebeuren. Zo zullen per speler een spelersrapport worden opgeleverd en met de spelers individueel worden besproken. Zeg maar het zogenaamde “10-minuten gesprekje” die we kennen van de basisschool.
Technische, tactische, gedrag en fysieke kenmerken cq vaardigheden worden continue door de trainer bewaakt en vastgelegd. Dit rapport wordt in de maand mei met de betrokken spelers besproken.
 
Een toernooi als afsluiting van het seizoen is een wens van de spelersgroep. Gelet op onze nacompetitieverplichtingen was deze niet gepland en zullen we gaan inventariseren welke mogelijkheden er zijn om deze wens te vervullen.
 
Verder wil ik iedereen heel erg bedanken voor zijn of haar bijdrage aan een toch succesvol seizoen! Ik noem hierbij een aantal mensen in het bijzonder;
 • Trainer, spelers A2, B1, die naast hun inzet voor hun eigen team ook erg betrokken waren bij A1,
 • Els, die zelfs als ze niet ingepland stond, bereid is geweest de wedstrijden van het nodige “verband” te voorzien,
 • Chris Wijma, Hessel Betten die tijdens mijn schorsing (onterecht overigens ….) de coaching vanaf de bank hebben gedaan,
 • Paul, die in weer en wind (en het waren af en toe barre omstandigheden) de vlag in de juiste richting wist te wijzen,
 • Opa Nijdam, die altijd klaar staat om hand- en spandiensten te verlenen,
 • Jaqueline voor het maken van een eigen A1 facebook pagina en te voorzien van menige foto ‘s,
 • Supporters, die altijd aanwezig zijn en hoewel klein in aantal, groot in hun verbale steun,
 • Jacob Bosman, die menig snelheidsrecords heeft verbeterd om te zorgen dat vergeten spullen op de plek van bestemming komen,
 • Kantinepersoneel, er moet toch weer iedere keer thee/ranja klaar staan in de rust en nette kleedkamers.
 • En ….
 • De spelers van A1, die ervoor hebben gezorgd dat het een sportief een fantastisch seizoen is geweest.
 
Al met al denk ik dat het een mooi seizoen is geweest. Verbeterpunten zijn er en zetten we om in een nieuwe uitdaging, KAMPIOENSCHAP seizoen 2013-2014!!!!
 
Jan Brouwer


GVAV Zo2 in nacompetitie tegen Peize 2

GVAV Zondag 2 speelt op zondag 19 mei om 10.00 uur eerst uit tegen Peize 2. De return is op donderdag 23 mei om 20.00 uur. Het uiteindelijke resultaat van het vervolg van deze nacompetitie kan promotie naar de Reserve Hoofdklasse zijn. GVAV-Rapiditas en SC Joure delen de punten

20130512 – In een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond, speelden GVAV-Rapiditas en SC Joure met 3-3 gelijk.

GVAV was veilig en kon vrijuit spelen. SC Joure zou de nacompetitie voor promotie bereiken als Achilles 1894 maar niet verloor en hoefde zelf geen resultaat te boeken. Op die manier ontstond een relaxte wedstrijd met veel goals.

In de tiende minuut was Wouter Roosjen attent na een redding van Remco Molenaar (0-1). Na een fraai een-twee met Farid Balvaneh zette Nathi Casimir in de 20e minuut de gelijkmaker op het bord (1-1). Weer tien minuten later werd Martijn Dijk vrijgelaten en stond het 1-2. Op slag van rust maakte Sido Oosterhof er 1-3 van.

Na de rust waren de mogelijkheden voor GVAV. In de 53e minuut kon Anne Bandsma de bal na een corner van dichtbij inkoppen (2-3). In de 68e minuut viel de mooiste goal van de wedstrijd: Nikky Pranger schoot met een strak schot de gelijkmaker binnen (3-3).

Bryan Inge en Rudwin Evers misten daarna elk nog een grote kans om het duel definitief in het voordeel van GVAV te beslissen.

Het seizoen wordt de laatste jaren steeds afgesloten met een Chinese maaltijd. Tijdens dit etentje werd Nikky Pranger uitgeroepen tot speler van het jaar en Ramon Nijdam tot talent van het jaar.

GVAV zoekt met spoed nog iemand die de bestuurlijke taak van penningmeester op zich wil nemen. Voor het grootste deel van het uitvoerende werk dat penningmeester/ledenadministrateur Joop Top tot nu toe in zijn eentje deed, zijn opvolgers gevonden. De nieuwe penningmeester is straks verantwoordelijk voor het accorderen van betalingen en houdt vanuit het bestuur toezicht op de werkzaamheden die door de andere mensen uitgevoerd worden.

GVAV-Rapiditas – SC Joure 1-3 (3-3)

Scoreverloop: 10. Wouter Roosjen 0-1. 20. Nathi Casimir 1-1. 30. Martijn Dijk 1-2. 45. Sido Oosterhof 1-3. 53. Anne Bandsma 2-3. 68. Nicky Pranger 3-3.
Scheidsrechter: Stefan Aalders.
Geel: Dairon Cecilia.
Toeschouwers: 62. 
Man of the match: Rudwin Evers. 

Citaat van de dag: Bert Smit.
Na afloop was er in de bestuurskamer enige discussie over de vraag of SC Joure nacompetitie zou spelen of niet. Bert Smit: ‘Je krijgt vanzelf een uitnodiging om te spelen!’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Raichello Kleinmoedig, Anne Bandsma, Ennio Jansen, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh (76. Genrick Wawoe), Nikky Pranger, Rudwin Evers, Nathi Casimir (65. Dylan Rokette), Bryan Inge (83. Dairon Cecilia).

Andere uitslagen
Annen – ONB 4-2. LAC Frisia – SC Erica 3-0. Steenwijk – FC Wolvega 6-0. Velocitas 1897 – FVC 2-8. Achilles 1894 – Emmen 3-1. Voorwaarts – Bergum 0-1.

Eindstand gehaktballentest 2012-2013
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5. 9. SC Erica 6,0. 10. FC Wolvega, Achilles 1894, FVC 5,7. 13. Steenwijk 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)GVAV A1 en B2 uitgeschakeld in nacompetitie 


20130511
 - GVAV A1 verloor vandaag met 1-3 van Drachtster Boys A1, nadat de eerste wedstrijd ook al met 1-0 was verloren. A1 is daardoor uitgeschakeld voor promotie naar de derde divisie.

GVAV B2 speelde zijn wedstrijd vandaag na het nodige gedoe rondom de aanvangstijd uiteindelijk om 12.00 uur. B2 verloor met 5-2 van Zuidhorn B1, nadat de eerste wedstrijd nog gewonnen was met 6-4. B2 degradeert daardoor vanuit de hoofdklasse naar de eerste klasseF1 wint TOP-F toernooi Jonge Leeuwen te Lelystad

20130510 - Op donderdag 9 mei stond het mooie TOP-F toernooi Jonge Leeuwen te Lelystad op de planning.

In de poulefase werden mooie resultaten geboekt tegen grote verenigingen als Waterwijk, CSV'28, Haaglandia, Lelystad en Flevoboys. Wat opviel was het gemak waarmee GVAV F1 de wedstrijden speelde.  Mooie combinatie werden goed afgerond. Met 13 punten uit 5 wedstrijden en 10 doelpunten voor en nul tegen werd GVAV F1 terecht poule winnaar.

Waterwijk F1 - GVAV F1 0-2
GVAV F1 - CSV 28 2-0
Haaglandia F1 - GVAV F1 0-2
SV Lelystad '67 - GVAV F1 0-4
GVAV F1 - Flevoboys F1 0-0

In de finale stond AFC Amsterdam tegenover GVAV F1. De finale begon voor GVAV F1 met een droom start. Vanaf de aftrap kwam de bal via 5 balcontacten (1 keer raken) voorin bij Ginio terecht die letterlijk in de 10e seconde van de wedstrijd de 1-0 binnen schoot. Aanval op aanval werd opgezet maar de vermoeidheid sloeg toe en daardoor werden zeker 3 opgelegde kansen gemist. Aan de andere kant kwam AFC Amsterdam via een wat gelukkige wijze vanuit een scrimmage op gelijke hoogte. Met 1-1 als eindresultaat moesten er penalty's genomen worden. Beide trainers moesten 5 spelers aanwijzen om vervolgens de zenuwslopende penaltyserie in te gaan:

1e: Jeroen raak en AFC raak
2e: Patrick raak en AFC mis (redding Helge)
3e: Ian mis is en AFC raak|
4e Jay mis en AFC mis (redding Helge)
5e: Ginio mis en AFC mis (redding Helge)

Na 5 penalty's stond het nog steeds gelijk en het aantal toeschouwers rond om het doel werd al groter en groter. De spanning op de spelers hun gezichten was duidelijk te zien. De scheidsrechter bracht nog wat extra spanning door te zeggen: weg gaan de Sudden death fase in! Voor de spelers was het duidelijk er mag niet gemist worden!

6e: Tygene legt de bal neer en schiet de bal strak naar de hoek, maar raakt de paal en mis (Oh nee, het zal toch niet) AFC spelers juichen al maar de penalty moet nog genomen worden. De AFC speler schiet de bal hard maar onze keeper Helge stopt opnieuw!

7e: Fofin legt de bal zelfverzekerd neer en onder aanmoediging van zijn team schiet de topper de bal snoeihard in de kruising. Van Blijdschap rent Fofin richting zijn team maar AFC moet nog. De speler van AFC legt de bal koeltjes neer maar ook deze penalty valt ten prooi aan de penalty stopper Helge.

GVAV F1 wint verdiend het TOP-F toernooi te Lelystad. Als beloning mochten de toppers een mooie beker in ontvangst nemen inclusief voor elke speler een mooie medaille en als dat al niet genoeg was mochten de toppers ook nog op de foto met de rechtsbuiten van Feyenoord en het Nederlands elftal Ruben Schaken!!!

Voor de spelers, ouders, aanhang en begeleiding werd op deze manier een mooie dag super afgesloten!

Namens de begeleiders van E12/F1GVAV-Rapiditas 1 definitief veilig

20130508 - Afgelopen zondag leek het eerste elftal veilig na de nederlaag van Annen bij Bergum. Die wedstrijd moest echter worden overgespeeld omdat Bergum een ongerechtigde speler opgesteld had. 
Vanavond eindigde de replay in 1-1, waardoor Annen GVAV niet meer kan achterhalen. Het eerste speelt dus volgend seizoen ook weer in de eerste klasse F.

Jack SchilderA1 speelt na-competite voor promotie

20130508 - A1 heeft zich geplaatst voor de nacompetitie en speelt in de eerste ronde een tweeluik tegen Drachtster Boys, de nummer 11 uit de 3e divisie. Op Hemelvaartsdag om 14.30 uur in Drachten en zaterdag as op Kardinge tevens om 14.30 uur.

Na een uitstekendende start hebben we lang samen met Flevo Boys om het kampioenschap gespeeld, maar is het na de winterstop iets minder soepel gegaan. De 2e plek is echter nooit in gevaar geweest en is hiermee een uitstekende prestatie neergezet. Op dit moment zijn een aantal spelers niet topfit en hebben de laatste weken om allerlei redenen niet of te weinig wedstrijden gespeeld. 

In deze fase is het van belang dat alleen topfitte spelers aan de komende duels deelnemen en aangezien het aantal topfitte spelers geringis , is de selectie voor deze duels aangevuld met zeer talentvolle B junioren. Deze jongens hebben laten zien dat ze het niveau aankunnen en volwaardige vervangers zijn voor de A spelers, die er nu niet bij zijn. Voor iedereen zal het een teleurstelling zijn, maar ons doel is te promoveren en dat doen we met zijn allen! 

Jan BrouwerGVAV-Rapiditas ten onder bij FVC

20130505 – GVAV-Rapiditas leed vandaag op bezoek bij FVC een zware 5-2 nederlaag.

Na een snelle goal van Patrick Hoving maakte Ruurd Algra de eerste van zijn vier doelpunten voor FVC (1-1). Claudio Tavares van FVC kreeg daarop tweemaal geel getoond, maar zelfs met tien man liep FVC gemakkelijk uit naar 5-1. Bryan Inge gaf de stand voor GVAV-Rapiditas een nog enigszins draaglijk aanzien.

Om niet afhankelijk te zijn van resultaten van andere teams was een overwinning voor GVAV vandaag van groot belang, terwijl FVC in de strijd om de titel ook alleen maar gediend was met een overwinning. GVAV begon zeer sterk aan de wedstrijd en in de derde minuut kon Patrick Hoving op aangeven van Nathi Casimir de 0-1 binnentikken.
Het overwicht van GVAV hield nog zo’n tien minuten aan, maar daarna kreeg FVC meer vat op het spel. De eerste waarschuwing kwam in de 18e minuut toen de bal bij GVAV tegen de onderkant van de lat kwam en ook in de daaropvolgende scrimmage niet in het doel verdween. In de 32e minuut wist linkerspits Ruurd Algra zich via een simpele een-twee vrij te spelen (1-1).
Na een klein opstootje tussen Wasim el Baroudi en Claudio Tavares kregen beide spelers geel, waarna Tavares blijkbaar nog een domme opmerking maakte en dus nog een gele kaart getoond kreeg. Tien of elf man maakte geen verschil voor FVC, want Ruurd Algra kopieerde zijn eerste goal en bracht FVC daarmee op voorsprong (2-1). Op slag van rust was er nog een aardige mogelijkheid voor Rudwin Evers maar hij zocht het doel te hoog.
Na de rust leek GVAV wederom sterk te beginnen maar binnen enkele minuten kwam de feitelijke genadeklap toen defensief geklungel Robin Hollander in staat stelde de 3-1 binnen te tikken. Spelen met elf tegen tien leek voor GVAV eerder een nadeel dan een voordeel want FVC kon gemakkelijk achterover leunen en een kwartier later stond het na scherpe counters al 5-1 voor de Friezen.
Een vernedering met misschien wel dubbele cijfers dreigde maar Remco Molenaar wist erger te voorkomen en GVAV kon zich na enkele wissels nog enigermate oprichten. Bryan Inge kon een kwartier voor tijd van dichtbij de stand op 5-2 brengen.

Ondanks deze nederlaag speelt GVAV ook volgend jaar weer in de eerste klasse F doordat de belangrijkste concurrent Voorwaarts T bij SC Joure verloor. 

GVAV zoekt met spoed nog iemand die de bestuurlijke taak van penningmeester op zich wil nemen. Voor het grootste deel van het uitvoerende werk dat penningmeester/ledenadministrateur Joop Top tot nu toe in zijn eentje deed, zijn opvolgers gevonden. De nieuwe penningmeester is straks verantwoordelijk voor het accorderen van betalingen en houdt vanuit het bestuur toezicht op de werkzaamheden die door de andere mensen uitgevoerd worden.

FVC – GVAV-Rapiditas 5-1 (2-1) 

Scoreverloop: 3. Patrick Hoving 0-1. 32, 39. Ruurd Algra 1-1 en 2-1. 47. Robin Hollander 3-1. 58, 63. Ruurd Algra 4-1 en 5-1. 76 Bryan Inge 5-1.
Scheidsrechter: Marc De Lang. 
Geel: Wasim el Baroudi, Patrick Hoving, Boyd Kooy (GVAV). 
Rood: Claudio Tavares (2 x geel).
Toeschouwers: 160. 
Man of the match: geen. 
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Raichello Kleinmoedig (49. Bryan Inge), Anne Bandsma (73. Erwin Siekman), Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Wasim el Baroudi (70. Walid Barhouss), Nikky Pranger, Rudwin Evers, Nathi Casimir, Bryan Inge. 

Andere uitslagen
Bergum – Annen 1-0. Emmen – Velocitas 1897 4-0. SC Erica – Achilles 1894 4-1. SC Joure – Voorwaarts T 2-1. ONB – Steenwijk 1-0. FC Wolvega – LAC Frisia 1883 2-3.

Eindstand gehaktballentest 2012-2013
FVC lijkt dezelfde leverancier van gehaktballen te hebben als Achilles 1894 en krijgt daarom ook hetzelfde cijfer: 5,7. 
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5. 9. SC Erica 6,0. 10. FC Wolvega, Achilles 1894, FVC 5,7. 13. Steenwijk 5,5. 

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)Verzorging komende seizoen

20130501 - Na vele jaren de medische verzorging uitbesteed te hebben aan Educare Groningen komt daar nu een einde aan.
Ook GVAV ontkomt er niet aan dat we moeten bezuinigen. Dat houdt in dat we voor het komende seizoen een overeenkomst zijn aangegaan met Els Kraaijenhagen. Els zal de verzorging van het 1e en A1 gaan doen. Verder zal zij het spreekuur gaan invullen. Verdere informatie daarover volgt z.s.m.
We denken zo de verzorging op een goed niveau te kunnen houden.
Vanaf deze plaats willen we Jan Krul hartelijk bedanken voor de vele jaren dat hij dit voor GVAV heeft gedaan.
Voor het komende seizoen zijn we op zoek naar EHBO-ers, die per tourbeurt, op de zaterdag vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur een dienst willen draaien. 
Aanbiedingen of meer info bij: secretaris@gvav.nl

Ronald Senechal
secretaris GVAVVacatures bestuur:  weer een stap verder. Nog gezocht: een penningmeester!


20130502
 - Verheugd kan ik meedelen, dat we weer een stap verder zijn met het vervullen  van de openstaande vacatures.
Na de vorige oproep meldde zich Sandra Routheut, partner van de binnen de vereniging zeer bekende Jelle Slagter. Na een oriënterend gesprek heeft zij toegezegd de financiële administratie te willen gaan bijhouden en daarnaast ook het financiële gedeelte van de ledenadministratie (lees het contributie gedeelte) voor haar rekening te willen nemen. Op zeer korte termijn zal met het inwerken van Sandra worden begonnen. We wensen haar veel succes en plezier bij deze werkzaamheden.
Vervolgens hebben we besloten de overige werkzaamheden met betrekking tot deze ledenadministratie toe te voegen aan het takenpakket van de secretaris. De toekomstige secretaris Max Brouwers zal dus deze werkzaamheden (met assistentie van zijn echtgenote Karen), gaan uitvoeren.
De in een vorig artikel uitgesproken vrees dat deze werkzaamheden commercieel uitbesteed moeten worden gepaard gaande met forse kosten is daarmee van tafel.
 
Ook  betekent dit dat een groot deel van de  werkzaamheden van de huidige penningmeester zijn ondergebracht en dat daarbij het tijdsbeslag voor een penningmeester met bestuursverantwoordelijkheid behoorlijk is afgenomen.
Wellicht dat dit leden over de streep trekt om hun interesse voor deze functie als nog kenbaar te maken.
 
Leden, familie, bekenden of een ieder die GVAV een warm hart toedraagt en over kennis met betrekking tot de financiën beschikt, roep ik hierbij dan ook met klem op hun interesse in deze functie bij Joop Top of bij ondergetekende kenbaar te maken.
 
Het zou fantastisch zijn als aan het begin van het nieuwe seizoen het bestuur weer compleet is.
 
Namens het voetbalbestuur,
 
Alex Huisinga

voorzitterWerkwijze selecteren jeugdteams voor het seizoen 2013 - 2014


20130501
 - Zoals ieder jaar het geval is dienen er ook aan het einde van het huidige voetbalseizoen weer de teams voor het komende voetbalseizoen 2013 - 2014 te worden samengesteld. Omdat in sommige gevallen de selectieprocedure aan het einde van het vorige seizoen niet goed gevolgd is heeft de Technische Commissie Jeugdzaken voor het komende seizoen 2013 - 2014 het volgende besloten:
 
Anders dan in vorige jaren het geval was wordt er aan het einde van dit seizoen (vanaf 1 juni) niet meer getraind in grote groepen, waaruit de teams voor het volgende seizoen dan worden geselecteerd. De trainers van de nieuwe teams voor het seizoen 2013 - 2014 dienen in de periode tot eind mei 2013 hun teams in nauw overleg met de huidige trainers samen te stellen. Intentie is om opgedane ervaringen met kinderen het afgelopen seizoen, en zo mogelijk ook voorgaande seizoenen, uitdrukkelijk mee te nemen bij de vorming van de teams. Wij hopen zo te voorkomen dat kinderen op een paar beoordelingsmomenten afgerekend worden, bijvoorbeeld door wellicht een trainer die nieuw is binnen de vereniging en de geschiedenis en ontwikkeling van een kind niet kent. Door trainers voorgenomen indelingen dienen aan de betreffende TC-er van de leeftijdscategorie te worden voorgelegd, het is uiteindelijk de TC-er die beslist over de teamsamenstellingen. Ook in geval van onenigheid over de gewenste indeling van een kind bepaald uiteindelijk de TC-er. In geval de betreffende TC-er ook geen beslissing kan nemen dient de TMO dan wel de TMJ de uiteindelijke beslissing te nemen. Dit betekent een grotere beslissingsbevoegdheid voor de TC-ers, hetgeen in lijn is met hun functie van beleidbewakers binnen de vereniging.
 
De nieuwe teams dienen uiterlijk 26 mei - dus voor het einde van de overschrijvingstermijn die op 31 mei verstrijkt - te zijn samengesteld, de samenstellingen van de teams voor het seizoen 2013 - 2014 worden dan door de TMO dan wel TMJ via de website bekend gemaakt. Hierdoor kunnen kinderen/ouders die zich niet met een indeling kunnen verenigen zonodig nog overschrijving naar een andere vereniging realiseren.
 
Vanaf uiterlijk 3 juni 2013 tot de aanvang van de zomervakantie kan er in de nieuwe teamsamenstelling worden getraind. Het nieuwe trainingsrooster zal eveneens te zijner tijd op de site worden geplaatst. De mogelijkheid is aanwezig dat noodgedwongen meerdere teams een veld moeten delen i.v.m. het restauratieschema van de velden, waardoor de grasvelden niet gebruikt mogen worden.
De huidige opzet zal begin seizoen 2013 - 2014 worden geëvalueerd op bruikbaarheid voor komende seizoenen.
 
Namens het jeugdbestuur: TCC, TMO en TMJ.
nach oben