GVAV-Rapiditas te sterk voor ONB

20130330 – Zaterdagavond behaalde GVAV-Rapiditas in Drachten een verdiende 0-2 overwinning op ONB. 

De eerste helft kwam ONB nog ongeschonden door maar in 70e en de 76e minuut scoorden Wasim el Baroudi en Farid Balvaneh de goals voor GVAV-Rapiditas dat de gehele wedstrijd sterker was. Met dertien punten uit vijf wedstrijden en slechts één goal tegen is GVAV-Rapiditas bezig aan een sterke serie die komende maandag in de uitwedstrijd tegen Steenwijk voortgezet kan worden. 


Vanaf de eerste minuut zette GVAV de tegenstander onder druk en een sterk gestarte Bryan Inge stelde in de vierde minuut ONB-keeper Frans de Haan met een venijnig schot op de proef. Vijf minuten later moest de doelman ook al zijn kunnen laten zien bij een pegel van Farid Balvaneh. ONB kon mede door een groot aantal foutieve passes nauwelijks onder de druk uitkomen en er viel in de eerste helft dan ook geen enkel gevaar te noteren voor het GVAV-doel.
In de tweede helft probeerde ONB wat verder van het doel af te spelen maar het gaf daardoor achterin ook meer ruimte weg. In de 70e minuut ontstond zo een vier tegen drie situatie waarin het numerieke voordeel verloren leek te gaan door een serie kap- en draaibewegingen van Patrick Hoving. Uiteindelijk wist hij toch een knappe voorzet af te leveren die door Wasim el Baroudi ingekopt werd (0-1). 
Keeper Frans de Haan zag er bij dit doelpunt niet echt goed uit. Zes minuten later ging ook het middenveld bij ONB zwaar in de fout. Net als in de wedstrijd tegen Annen onderschepte Farid Balvaneh de bal en verscheen hij na een lange rush voor de keeper (0-2). Met de moed der wanhoop probeerde ONB de bakens te verzetten maar verder dan één kans voor spits Klaas Johan Knevelman kwamen de Drachtenaren niet. 
Bij GVAV was wederom sprake van een sterke teamprestatie zodat het moeilijk was de man of the match aan te wijzen. Opvallend rustig was Ramon Nijdam die enkele malen op het juiste moment naar binnen kneep om eventueel gevaar in de kiem te smoren. Farid Balvaneh had weer sterke staaltjes maar maakte niet altijd de juiste keuzes. Boyd Kooy, die tot zijn verdriet niet vaak tot man of the match gekozen wordt, speelde heel onopvallend een sterke partij. De eer van vandaag gaat echter naar Anne Bandsma die achterin een bron van rust was en met veel overzicht het hele team wist te dirigeren.
De vaste volgers die de opstelling bekijken, zullen de naam van Marco Drent missen. Voor hem was na een weinig overtuigend optreden vorige week een plek op de bank gereserveerd, maar die werd door hem niet ingenomen. 
Voor de liefhebbers: Opa ‘Spielberg’ Dalmolen heeft weer een filmpje gemaakt!

ONB – GVAV-Rapiditas 0-0 (0-2)

Scoreverloop: 70. Wasim el Baroudi (0-1). 76. Farid Balvaneh (0-2).
Scheidsrechter: Henk Mulder (Vries).
Geel: Wasim el Baroudi (GVAV).
Toeschouwers: 110. 
Man of the match: Anne Bandsma. 
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Anne Bandsma, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh (84. Rachello Kleinmoedig), Wasim el Baroudi (82. Dairon Cecilia), Bryan Inge (61. Rudwin Evers), Patrick Hoving, Nicky Pranger.

Andere uitslagen
LAC Frisia - Bergum 0-1. Annen - Velocitas 4-2. SC Erica - SC Joure 5-1. FC Wolvega - Voorwaarts T 0-2. VV Emmen - FVC 2-3. Steenwijk - Achilles 1894 1-3.

Tussenstand gehaktballentest
De jury was het erover eens dat de bal bij ONB te gekruid was. In het oordeel over de mate van stevigheid (deze bal was niet erg stevig) verschilden de meningen sterk. Uiteindelijk krijgt de bal het cijfer 6,5.
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5 9. FC Wolvega 5,7.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)B1-speler wint  zeer geslaagd FIFA13-toernooi

Een sfeerverslag van een succesvolle dag bij GVAV 

20130326 - Na een bloedstollende finale die pas op het laatste moment werd beslist mocht Youri ter Arkel zich zaterdagavond tegen achtuur de eerste winnaar noemen van het GVAV-FIFA13 dat in de kantine is gehouden. 

Aangemoedigd door een fanatieke aanhang van voornamelijk E1-spelers won de B-1 speler met Bayern München, onder een daverend applaus,  van het Argentinië  van eerste elftalspeler Brian Inge. De eerste helft ging qua kansen redelijk gelijk op. Youri had in de eerste helft een paar grote kansen op de voorsprong maar het was Brian Inge die de bal in het net van Bayern wist te krijgen. Nadat ook Youri had gescoord en het jonge publiek steeds meer achter hem ging staan kreeg Youri in de laatste minuten de overhand. Direct na de 2-1 was het nog even spannend en kreeg Inge nog een mogelijkheid op de 2-2. In de laatste secondes was het echter Youri die wederom het doel wist te vinden en  de winst van het toernooi veiligstelde. Hij ging er aan het einde van de dag met de hoofdprijs, een beker en game naar keuze, vandoor.

De finale was een mooie apotheose van een zeer geslaagde middag. Het initiatief van Melvyn Wolthers, de trainer van onze E1, kon op veel animo rekenen. Hij organiseert met zijn bedrijf  ‘FIFAlive.nl FIFA Soccer PlayStation tournaments’ meerdere van dit soort evenementen door het hele land en zaterdag stelde GVAV zijn kantine beschikbaar. Jong en uit konden zich inschrijven en dit betekende dat spelers uit verschillende leeftijdscategorieën het tegen elkaar opnamen. Een speler uit de C4 speelde bijvoorbeeld tegen iemand uit de B1 of een speler uit de E3 tegen iemand van het tweede.  
Ondanks de barre weersomstandigheden en de vele afgelastingen in de jeugdafdeling was de kantine overvol. Omstreeks half vier namen de 75 deelnemers  plaats achter de 15 Playstation's die in de kantine stonden opgesteld. Jeugd en senioren werden in groepjes verdeeld en de nummers 1 en 2 van de poules gingen door naar de finalerondes.  Pas hier werd het echt spannend en kwamen er aanzienlijk minder ‘Jantjes’ voor. Een Jantje is als een van de spelers in de eerste helft al met 3-0 voorkomt, hij wint dan direct de wedstrijd.

Een opvallende verschijning was de pas zesjarige Diego Postema. Hij groeide in de poulefase uit tot de onbetwiste publiekslieveling. Helaas ging deze, keurig met rode stropdas aangeklede deelnemer, niet door naar de finalerondes, maar het luide gejuich en applaus voor deze deelnemer tekende de gemoedelijke sfeer van de dag. De deelnemers mochten zelf hun team kiezen en dit betekende dat er regelmatig vreemde wedstrijden werden gespeeld. Een landenteam tegen een clubteam was derhalve geen uitzondering, maar tijdens de poulefase vonden er opvallend veel el classico’s plaats. Naast Real Madrid en Barcelona waren Manchester City, Manchester United, Argentinië en Bayren Munchen ook enorm populair.

Melvyn legde uit dat Manchester City in het spel behoorlijk veel kwaliteit in huis heeft. Maar ook Nederlandse teams waren vertegenwoordigd. Zo kwamen Ajax, PSV en Feyenoord af en toe voorbij net als het Nederlands elftal. Koen de Vreugd, speler van de tweede selectie en lijstaanvoerder van poule 6 koos zelfs eenmaal voor FC Groningen terwijl hij voor de meeste wedstrijden Real Madrid als favoriet team had. Hij verloor echter in de achtstefinale van de negenjarige  Luciano Valente die zijn plaats in de kwartfinales met 3-1 van Koen wist te winnen. Helaas moest hij in de volgende ronde Brian Inge voor zich dulden die met 2-1 van de e-pupil wist te winnen.

In de eerste finales had de latere finalist Brain Inge een zware dobber tegen de 10jarige Achraf Chafi, Inge won nipt met 1-0. Achraf Chafri gold als een van de favorieten van het toernooi maar de uitslag toonde hoe iedereen in de laatste rondes aan elkaar gewaagd was. Dit gold zeker voor de halve finales waar de verschillen minimaal waren en de wedstrijden bloedstollend spannend. Inge versloeg Nick Elderman met een magere 1-0. Tijdens de andere halve finale was Youri ter Arkel net iets te sterk voor de op dreef zijnde Romano Postema. De speler van E1 werd in een spannende wedstrijd met 3-2 verslagen. Postema wist het verlies echter snel te boven te komen en tijdens de wedstrijd om de derde en vierde plaats herpakte hij zich door van Nick met 1-0 te winnen en daarmee op de derde plek te eindigen. Hij ging naar huis met een schitterend FIFA13 T-shirt. 

Het toernooi mag een enorm succes worden genoemd. De kantine was overladen en de sfeer was gezellig. Dit was met name te danken aan de strakke leiding van Melvyn Wolthers die met zijn compagnon Abdullah Küçük de organisatie voor het grootste deel in had gehad. De vele ouders die hun kroost bijstonden hadden het zichtbaar naar hun zin. Aan de tafel in het midden van de kantine nuttigden enkele van hen een drankje en er werd over het algemeen veel gelachen.  Ook de kantinemedewerkers leverden hun bijdrage aan het slagen van deze dag. Vooral in de keuken werd er hard gewerkt om de vele patatbestellingen te verwerken.

Verslag: Onno MolenaarGVAV-Rapiditas haalt punt in Twello

20130324 – GVAV-Rapiditas speelde vanmiddag 0-0 tegen Voorwaarts T. 

De eerste helft was voor GVAV-Rapiditas, dat verzuimde een voorsprong te nemen. Na de rust kwam Voorwaarts beter in het spel en in de laatste minuten kroop GVAV-Rapiditas nog door het oog van de naald, maar al met al was het gelijkspel een juiste afspiegeling van de wedstrijd.


In de eerste helft was GVAV duidelijk de beter voetballende ploeg hoewel er dankzij de verraderlijke wind ook erg veel misging. De grootste kans was voor Robin van Linschoten die de bal in de dertiende minuut uit een vrije trap buiten bereik van Voorwaarts-keeper Jelmer Clemenkowff tegen de lat knalde. Ook enkele andere mogelijkheden werden door de Groningers onbenut gelaten.
In de tweede helft zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. GVAV kwam er voetballend steeds minder goed uit maar Voorwaarts leed ook voortdurend balverlies zodra de bal op de GVAV-helft terechtkwam. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Voorwaarts in de buurt van het GVAV-doel. Met een serie hoekschoppen ontstond de nodige dreiging en in de blessuretijd moest de bal nog tweemaal achter elkaar van de lijn gehaald worden. 
Met tien punten uit vier wedstrijden en in de laatste drie duels een clean sheet heeft GVAV een goede serie neergezet, die in het paasweekend een belangrijk vervolg kan krijgen als op zaterdag om 17.00 uur in Drachten ONB bestreden gaat worden en op paasmaandag om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Steenwijk gespeeld wordt.
Deze wedstrijden worden niet zo ver weg gespeeld als vandaag en dus rekenen we op meer dan de zes supporters die er vandaag waren.

Voorwaarts T – GVAV-Rapiditas 0-0 (0-0)

Scoreverloop: geen.
Scheidsrechter: René Meems (Alteveer).
Geel: Ennio Jansen (GVAV), Norbert van Riel (Annen).
Toeschouwers: 193. 
Man of the match: Robin van Linschoten. 
Citaat van de dag: ‘Opa’ Dalmolen.
De opa van Ramon Nijdam, die de filmpjes gemaakt heeft bij de afgelopen drie gewonnen wedstrijden, had zijn spullen niet meegenomen naar de wedstrijd. Gevraagd naar de reden waarom, antwoordde hij: ‘Ik had gedacht dat het veel kouder zou zijn!’
Na afloop erkende hij direct dat het gelijkspel zijn schuld was: ‘Als ik geen filmpje maak, winnen ze niet!’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rachello Kleinmoedig, Boyd Kooy, Ennio Jansen, Ramon Nijdam (77. Wasim el Baroudi), Robin van Linschoten, Nicky Pranger, Farid Balvaneh, Rudwin Evers (63. Bryan Inge), Patrick Hoving, Marco Drent (82. Dairon Cecilia).

Andere uitslagen
SC Joure – Velocitas 1897 3-0. FC Wolvega – Annen 2-0. SC Erica – Steenwijk 8-2. De overige duels werden afgelast.

Tussenstand gehaktballentest
De bal bij Voorwaarts smaakte prima en krijgt het cijfer 7,7.
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen 6,5 8. FC Wolvega 5,7.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)GVAV-Rapiditas verslaat ook Annen

20130317 – De opmars van GVAV-Rapiditas naar de hogere regionen in de eerste klasse F werd vanmiddag voortgezet met een 3-0 zege op Annen.
Al na veertien seconden zorgde Patrick Hoving voor de 1-0. Kort na de rust schreef Hoving ook de 2-0 op zijn naam. In de 60e minuut zette Farid Balvaneh de 3-0 eindstand op het bord. Volgende week wacht de verre uitwedstrijd naar Voorwaarts T(wello).


Bij de eerste aanval van GVAV kwam de bal op links bij Rudwin Evers die keeper Egbert Maalderink leek te passeren maar een attente Patrick Hoving gleed de bal van dichtbij binnen (1-0). In het aanvankelijk gelijk opgaande duel kreeg Annen halverwege de eerste helft een licht overwicht en GVAV kwam goed weg toen de bal in de 38e minuut tegen de paal belandde. 
In de 48e minuut kreeg Nicky Pranger dankzij slordig verdedigen een grote kans maar Egbert Maalderink wist de bal nog te keren. De bal belandde echter voor de voeten van de meegelopen Patrick Hoving die geen moeite had om de 2-0 aan te laten tekenen. In de 60e minuut was het Farid Balvaneh die een sterke wedstrijd bekroonde door de bal op het middenveld van Annen te onderscheppen en richting het doel van Annen te spurten (3-0). 
Hoewel Annen het nog wel probeerde, kon het heel weinig creëren en met kort voor het einde nogmaals een bal tegen de paal kon het laatste wapenfeit van de wedstrijd worden genoteerd. De overwinning van GVAV was zeker verdiend en de teamprestatie was prima. De uitblinkers vandaag waren op het middenveld en in de spits te vinden: Robin van Linschoten, Nicky Pranger, Farid Balvaneh en Patrick Hoving. De spits is onder interim-trainer Jacob Bosman weer helemaal opgeleefd: hij is weer ijverig, weer altijd aanspeelbaar, zorgt weer voor rust en scoort ook weer volop.

GVAV-Rapiditas – Annen 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 1. Patrick Hoving 1-0. 48. Patrick Hoving 2-0. 60 Farid Balvaneh 3-0.
Scheidsrechter: Bob Kempinga (Delfzijl).
Geel: Marcel Kuiper (Annen).
Toeschouwers: 108. 
Man of the match: Patrick Hoving. 
Citaat van de dag: Henk Kalf.
Omdat Annen met veel lengte op het veld liep, merkte Henk Kalf bij een vrije schop op: ‘Alle basketballers lopen weer in het strafschopgebied.’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Boyd Kooy, Ennio Jansen, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Nicky Pranger (75. Wasim El Baroudi), Farid Balvaneh, Rudwin Evers (67. Bryan Inge), Patrick Hoving, Marco Drent (83. Dairon Cecilia).

Andere uitslagen
Velocitas 1897 – Steenwijk 1-5. Bergum – Emmen 1-0. Achilles 1894 – LAC Frisia 2-0. FVC – SC Erica 1-2. Voorwaarts T – ONB 3-0. SC Joure – FC Wolvega 2-2.

Tussenstand gehaktballentest
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Bergum 7,5. 4. Velocitas 1897 7,0. 5. LAC Frisia 1883, Emmen 6,5 7. FC Wolvega 5,7.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie) GVAV Rapiditas Maatschappelijke Projecten kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

20130304 - Groningen, 26-02-2013 - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. GVAV Rapiditas doet mee aan deze grote landelijke actie in alle drie de categorien. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Groningen. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

GVAV Rapiditas is al vanaf 2003 actief bezig met de begeleiding en integratie van minderjarige asielzoekers en het verzorgen van ondersteuning van minima door deze te kunnen laten sporten bij GVAV waarbij GVAV en de Gemeente Groningen het initiatief hebben genomen voor de financiering van dat laatste traject.

GVAV won met haar maatschappelijke initiatieven al vele bestuurdersprijzen en werd zelfs uitgeroepen tot Europees project van het jaar, de opbrengsten van die prijzen werden aangewend voor doelen binnen de vereniging en de maatschappelijke projecten.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds. 


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van GVAV Rapiditas neemt u contact op met de penningmeester van GVAV Rapiditas, Joop Top (050-5410551), of kijk op www.gvav.nl

Meer informatie over de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels vindt u opwww.kroonappels.nl. Ook kunt u contact opnemen met Rosanne Wink (Pers en Publiciteit) van het Oranje Fonds op nummer 06 10551813 ofrosanne.wink@oranjefonds.nlGVAV-Rapiditas wint van LAC Frisia 1883

20130303 – GVAV-Rapiditas versloeg vanmiddag LAC Frisia 1883 met 3-0.
In een van beide zijden slechte wedstrijd kwam GVAV-Rapiditas al snel op 1-0 door Rudwin Evers. Vlak voor de rust zorgde Nicky Pranger voor de 2-0 en 3-0. In de tweede helft gebeurde verder niets bijzonders meer. 


Vanaf de eerste tot de laatste minuut was het vanmiddag een voetbaltechnisch gesproken rommelige wedstrijd op Sportpark Kardinge. GVAV was er veel aan gelegen om na de zege bij SC Joure ook vandaag de drie punten bij te schrijven. In de achtste minuut wist Rudwin Evers zich op links vrij te spelen en met een strakke schuiver zette hij GVAV op 1-0. 
In de achttiende minuut kreeg GVAV de beste kansen van de wedstrijd maar Marco Drent en Rudwin Evers zagen hoe keeper Richard Reitsma zijn ploeg op de been hield. Hierna werd Frisia wat sterker maar met de ruimte die de ploeg kreeg, wist het zich weinig raad. Halverwege de eerste helft belandde een verdwaald schot tegen de lat, maar meer wapenfeiten waren er van de Friezen niet te melden. Aan de andere kant was er defensief geklungel en door goed doorzetten wist Nicky Pranger daar binnen een minuut tot tweemaal toe van te profiteren (2-0 en 3-0). 
Na deze mokerslag was de wedstrijd in feite gespeeld. Frisia bleef het desondanks manmoedig proberen, maar door de vele slordigheden kreeg men nauwelijks mogelijkheden. Schoten van afstand gingen naast of over. Als er al eens een voorzet kwam, wist geen van de Friezen de bal doeltreffend te raken. Bij GVAV lukte ook heel weinig meer en zo was het wachten op het laatste fluitsignaal. 
In de slotminuten miste Koos Wetting namens Frisia alleen voor Remco Molenaar en even later moest de GVAV-keeper nog een fraaie zweefduik maken, maar daarmee was het dan ook gebeurd.
Door de overwinning van vandaag is GVAV gestegen naar de negende plaats op de ranglijst en daarmee is het voorlopig weg uit de gevarenzone. Volgende week moet GVAV op bezoek in Steenwijk en als ook die wedstrijd gewonnen wordt, dan wordt een flinke stap gezet op weg naar het klassebehoud. 

GVAV-Rapiditas – LAC Frisia 1883 3-0 (3-0)

Scoreverloop: 8. Rudwin Evers 1-0. 45. Nicky Pranger 2-0. 45+1. Nicky Pranger 3-0.
Scheidsrechter: René Broekman (Beilen).
Geel/rood: geen.
Toeschouwers: 101. 
Man of the match: Nicky Pranger. 
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Anne Bandsma (36. Boyd Kooy), Ennio Jansen, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Nicky Pranger (70. Rachelo Kleinmoedig), Wasim El Baroudi (46. Bryan Inge), Rudwin Evers, Patrick Hoving, Marco Drent.

Andere uitslagen
FVC – ONB 4-1. Voorwaarts T – Steenwijk 1-0. Bergum – SC Erica 1-4. SC Joure – Annen 1-1. Velocitas 1897 – Achilles 1894 1-2. Emmen – FC Wolvega 3-1.

Tussenstand gehaktballentest
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Bergum 7,5. 4. Velocitas 1897 7,0. 5. LAC Frisia 1883, Emmen 6,5 7. FC Wolvega 5,7.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)Zaterdag 2 maart weinig pupillenscheidsrechters.

20130301 - Zaterdag zullen maar weinig pupillen scheidsrechters beschikbaar zijn omdat ze zelf moeten voetballen.
Met name de wedstrijden van 10:15 en 11:30 uur krijgen met dit probleem te maken. Houd er dus rekening mee en zorg dat u een vervanger achter de hand heeft. Of er toch een pupscheidsrechter beschikbaar is kunt u vernemen bij het bestuurslid van dienst in de commissiekamer. Sorry voor het ongemak.

scheidsrechterzaken@gvav.nl


 

nach oben