Cursus Techniektrainingen voor trainers GVAV

 
20130630 - Net zoals voorgaande seizoenen vindt er volgend seizoen weer een cursus techniektraining voor onze trainers plaats.
Deze cursus heeft tot doel om de kwaliteit van onze jeugdopleiding in de breedte te versterken en vormt daardoor een wezenlijk onderdeel van het Jeugdbeleid van GVAV. Deelname aan de cursus is daarom verplicht voor alle F, E, D en C trainers. 
Aan deze trainers het verzoek om de navolgende data in de agenda alvast te reserveren voor deelname aan deze cursus: 23 en 30 september en 7 en 14 oktober 2013.  Tijden zullen vermoedelijk liggen tussen 19.30 en 21.30 uur maar moeten nog definitief worden vastgesteld. Nadere informatie zal te zijner tijd volgen.
De cursus zal wederom worden verzorgd door Rik Liezenga van De Voetbalschool.
Klik hier voor meer informatie over de cursus.
 
Hessel Betten
Technisch Manager OnderbouwBas Veldman geslaagd voor trainersdiploma TC2!

20130622 - Afgelopen week heeft Bas Veldman het trainersdiploma TC2 gehaald in een seizoen waarin hij als trainer van onze vereniging successen behaalde met D-1 en, na de winterstop, ook met het tweede seniorenelftal door via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de reserve hoofdklasse. Daarnaast was hij na de winterstop ook actief als assistent-trainer bij het eerste, gaf trainingen op de Voetbalschool en was parttime werkzaam bij het Huis voor de Sport.

Dat hij daarnaast tijd wist vrij te maken voor het volgen van de trainerscursus voor het diploma TC2 en deze cursus dus ook met succes wist af te ronden zegt voldoende over de ambities en gedrevenheid van Bas.

Een groot compliment voor hem is dan ook op zijn plaats en namens het bestuur van GVAV Rapiditas (en ongetwijfeld vele andere mensen binnen onze vereniging) feliciteer ik Bas dan ook van harte met het dor hem behaalde diploma.

Wie denkt dat Bas de komende weken tot de start van het nieuwe voetbalseizoen eens lekker achterover gaat liggen om de vermoeienissen van het afgelopen seizoen te boven te komen, heeft het mis.

Op 1 juli aanstaande vertrekt Bas voor 6 weken naar Tanzania om daar zijn grote droom, voetbalonderricht te geven aan kansarme kinderen, waar te maken. Meer te lezen over het project waar Bas aan gaat deelnemen is te lezen op de site www.mpira.nl. Wie weet inspireert het lezen van de informatie op deze site velen tot het sponsoren van dit project.

A.H. Start voetbalseizoen 2013-2014 1e en 2e selectie.

20130622 - Afgelopen vrijdagavond 21 juni vond de start plaats van het nieuwe voetbalseizoen voor de 1e en 2e selectie van GVAV Rapiditas.

Allereerst werd kennis gemaakt met de nieuwe hoofdtrainer Jans Deenen en de nieuwe trainer van de 2e selectie Steven Komproe. Beide trainers stelden zich in het kort persoonlijk voor aan de aanwezige spelersgroep en zetten in het kort ook uiteen wat zij van het komende seizoen verwachten. Tevens werd de indeling van de voorlopige selectie bekend gemaakt.

Daarna werden de trainingskleren aangetrokken en werd gedurende een klein uur een partijspel gespeeld met beide groepen door elkaar gemengd. Met het uitwisselen van e-mailadressen en de afwezigheid wegens vakantie kwam aan deze korte maar nuttige avond een eind. De eerste training zal voor beide groepen plaats gaan vinden op donderdag 1 augustus.

Indeling selectiegroepen:

Voorlopige 1e selectie

Uit de eerste selectie zijn om uiteenlopende redenen vertrokken:
Brian Inge (Be Quick) Nikky Pranger (de Vogels) Wasim el Bahroudi (GRC) Marco Drent (Velocitas) en Ennio Jansen (Actief)
We wensen deze spelers bij hun nieuwe verenigingen veel succes en bedanken hun voor hun inzet bij GVAV Rapiditas.

Gebleven zijn de beide keepers Remco Molenaar en Chris Weggemans ( die overigens nog geruime tijd moet herstellen van een ernstige knieblessure) en daarnaast de veldspelers Mounis Ben Allal, Anne Bandsma, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Farid Balvaneh, Robin van Linschoten, Rudwin Evers, Patrick Hoving, Nathi Casemier, Mario de Quenta en Rachello Kleinmoedig.

Uit eigen gelederen zijn de nieuwelingen Genric Wawoe en Dillen Rokette uit de tweede selectie van het vorige seizoen en  Erwin Siekman uit het A-1 elftal.

Van andere verenigingen zijn de volgende spelers overgekomen:
Bas Schilstra (keeper en afkomstig van vv Annen), Marco Zuidberg (Rolder Boys) Lars Brouwer (Veendam) Guido Cijntje (de Vogels) Roy Schokkenbroek (ONS Sneek)

De staf rondom het eerste bestaat uit Jans Deenen (hoofdtrainer), Bas Veldman (assistent-trainer), verzorgster Els Kraayenhagen, keeperstrainer John Ros, elftalleiders Hans Löwenberg en Henk Kalf.

Voorlopige 2 selectie

Roy Nijdam (vorig jaar A-1), Jordy Drommel, Dyron Cecillia, Erik Meijer, Sharon Lasut, Stef v.d. Woude, Mark Ramirez de Los Santos, Leudi Stoepman, Walter den Dunnen Torres, Nanu Da Costa, Narsim Dahak, Patrick Venema (vorig jaar A-2) Haroun Jahanyar en Junior Gonzalez (A-2) en Marten Jan Krook (Friese Boys)

Trainer: Steven Komproe en assistent-trainer Hiwa Barani

Tijdens of na de voorbereiding zal de 1e selectiegroep worden teruggebracht naar 18 man, waarna de afvallers zullen worden toegevoegd aan de tweede selectieBeperkte opening kantine en kleedkamers tijdens vakantie

20130620 - Tijdens de vakantie is in de periode vanaf vrijdag 28 juni tot maandag 5 augustus de kantine alleen geopend op woensdagavond. De kleedkamers zijn in diezelfde periode ook alleen beschikbaar op woensdagavond.
Promotie GVAV-Rapiditas (za) een feit 

20130601 – Het eerste zaterdagelftal van GVAV-Rapiditas is gepromoveerd naar de vierde klasse door ook de tweede wedstrijd tegen herkanser VVAK te winnen. Op Sportpark Kardinge werd het 4-2 voor de thuisclub.
Een in de eerste helft oppermachtig GVAV ging met 2-0 rusten na goals van Rutger Brood en een eigen doelpunt van Sander Kikkert. Na de rust werd er gescoord door Marcel Doldersum (2-1), Rutger Brood (3-1), Marcel Heling (3-2) en Chendo Koene (4-2).

Hoewel de aankondiging van deze wedstrijd op de Facebookpagina van GVAV door meer dan 1600 mensen gelezen was, trotseerden slechts 62 mensen de gure wind en de kou op Sportpark Kardinge om deze wedstrijd te aanschouwen. Na de 1-3 nederlaag vorige week had de verslaggever van VVAK al geconstateerd dat er een klein mirakel nodig zou zijn om VVAK in de vierde klasse te houden en zo’n mirakel zat er in de eerste helft helemaal niet in. 
De 32 supporters uit Alteveer Kerkenveld moesten met lede ogen toezien hoe GVAV op het vlakke kunstgras de gasten met tiki-taki-voetbal helemaal wegspeelde. In de 16e minuut was het al raak, toen een prachtige pass van Ronald Kielman de op rechts vrijstaande Rutger Brood bereikte, die vervolgens met stalen zenuwen VVAK-keeper Jarno Bruins Slot omspeelde (1-0). Met de wind in de rug had GVAV het heel gemakkelijk, maar de laatste pass kwam juist door die wind soms net niet aan. In de 36e minuut schoot Sander Kikkert van VVAK de bal na een voorzet in eigen doel (2-0). Wat aan de voorzet voorafging, was typerend voor het spel van GVAV: met een-tweetjes en kleine hakjes werd uiteindelijk de man gevonden die de voorzet gaf.
In de tweede helft mocht verwacht worden dat het subtiele voetbal van GVAV tegen de wind in nog beter tot zijn recht zou komen en in de eerste tien minuten van de tweede helft was dat ook zo. Chendo Koene kon helemaal alleen op de keeper af maar diens uitgestoken been voorkwam een treffer. Rutger Brood kwam op rechts helemaal vrij maar trof het zijnet. 
VVAK ging opportunistischer spelen en probeerde de blauwhemden wat op stang te jagen en daarmee kwam het enige zwakke punt van dit team aan het licht. In plaats van te blijven tikken ging GVAV mee in het spelletje van de gasten, die in de 62e minuut terecht op 2-1 kwamen door een voorzet van Marcel Doldersum die over iedereen heenging, inclusief keeper Robbie Niestijl.
Niet veel later ontsnapte GVAV aan een strafschop toen de verder voortreffelijk leidende scheidsrechter Klabbers een handsbal binnen de zestien niet als opzettelijk beoordeelde. Met een 2-2 stand en nog een klein halfuur te spelen, zou VVAK de psychologische boost hebben kunnen krijgen om er nog twee of het liefst drie in te krijgen.
Het opportunisme aan de kant van VVAK leidde ook tot meer ruimte voor de counter van GVAV en in de 77e minuut maakte Rutger Brood er uit zo’n uitval 3-1 van. Twee minuten later was het de 38-jarige spits van VVAK, Marcel Heling, die er met een geplaatste kopbal 3-2 van maakte. Weer twee minuten later was Chendo Koene ook trefzeker (4-2).
De laatste minuten werden zonder noemenswaardige gebeurtenissen uitgespeeld, waarna het feest al op het veld een aanvang nam.

GVAV-Rapiditas – VVAK 4-2 (2-0) 

Scoreverloop: 16. Rutger Brood1-0. 36. Sander Kikkert (e.d.) 2-0. 62. Marcel Doldersum 2-1. 77. Rutger Brood 3-1. 79. Marcel Heling 3-2. 81. Chendo Koene 4-2.
Scheidsrechter: Mark Klabbers. 
Geel: Nickie Bruning (GVAV). Marco Dekker, Willem Meinen (VVAK).
Toeschouwers: 62. 
Man of the match: Frank Vermeulen.

Citaat van de dag: Frank Vermeulen.
Toen de bal over de zijlijn ging na als laatste de scheidsrechter geraakt te hebben, riep Frank: ‘De bal is voor de scheids.’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Robbie Niestijl, Rick Remkes, Pim Schriemer, Ronald Kielman, Chendo Koene, Jos van der Laan (Gary Domingo), Rutger Brood, Machiel Hamersma (Emiel Kiewiet), Nickie Bruning, Frank Vermeulen, Lowie Tiemersma (Bouke Kuipers). 

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie

nach oben