D1 wint eerste bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle

20120830 - GVAV D1 boekte woensdagavond een sensationele bekeroverwinning op PEC Zwolle D1. In de IJsselstad werden de 2e-jaars talenten van BVO Zwolle met 1 - 3 verslagen. De doelpunten van GVAV kwamen op naam van Marnix Metus (0-1), Tariq Lancelot (0-2) en André Jansen (1-3). Start competitie lagere D-teams, E-teams en alle F-teams

20120830 - Wie hier op de site het programma bekijkt tot en met 23 september zal zien dat daarin de lagere D en E-teams en alle F-teams ontbreken. Dit is correct. De KNVB Rayon Noord heeft besloten de competitie voor deze teams pas in het weekend van 29 en 30 september te laten beginnen.Projectgroep in de bres voor vader van Fofin (8)en Abraham (4)

20120826  -De projectgroep PIPAG en SPG is in actie gekomen omdat deze week bekend werd dat de vader van Fofin (F2) en Abraham(pups) volgende week woensdag ( 29 augustus) Nederland wordt uitgezet naar een van de allerarmste landen op aarde: Liberia. De heer Sheriff is al vijftien jaar zonder problemen in  Nederland. In januari 2012 werd hij thuis gearresteerd en zit hij sindsdien in het uitzetcentrum in Rotterdam. Onlangs is een overheidsdelegatie van  Nederland  naar Liberia afgereisd en heeft daar doorlaatbewijzen ( zgn. laissez passes) voor enkele Liberianen, waaronder Sheriff, afgedwongen bij de regering onder de dreiging anders de hulp aan het land stop te zetten. De heer Sheriff is ernstig ziek (diabeet en Hepatitis B) en is in ernstige mate depressief. Projectgroeplid Olga Wildschut is vrijdag (25082012) met zijn vrouw en de drie jonge kinderen naar Rotterdam afgereisd om afscheid te nemen. De komende tien jaar mag Sheriff bovendien niet meer in Nederland komen. De projectgroep doet er ondertussen alles aan het tij te keren, maar de kans daarop is klein. Wij wensen van hieruit zijn vrouw en hun kinderen, maar ook natuurlijk de heer Sheriff, heel veel sterkte toe.

Namens de projectgroep PIPAG en SPG,

Ulfert J Molenhuis T 06 55737657GVAV-Rapiditas verliest ook van Buitenpost

20120825 – Ook de derde bekerwedstrijd van GVAV-Rapiditas ging verloren – zaterdageersteklasser Buitenpost was met 1-3 te sterk voor de Groningers.

Op zaterdag voetballen ligt GVAV-Rapiditas blijkbaar niet. Vooral in de eerste helft ging er heel wat mis. Al na twee minuten opende Dirk Pilat de score voor Buitenpost (0-1). Op het kwartier zorgde Dorjan Berisha voor de 0-2. Op slag van rust scoorde Patrick Hoving de 1-2 uit een vrije trap. In de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Jorit Schra maakte kort voor het eindsignaal de 1-3.
Zondag 2 september start GVAV-Rapiditas de competitie met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Voorwaarts T uit Twello.
 
Na de goede wedstrijd van afgelopen dinsdag hadden de GVAV-watchers een beter optreden van de blauwhemden verwacht maar ze kwamen bedrogen uit. De rechtsbackpositie lijkt voor Abdulla Ahmed toch niet de meest optimale positie want ook vandaag kon hij maar moeilijk grip krijgen op de snelle buitenspeler die tegenover hem stond. In de derde minuut kon Jorit Schra een scherpe voorzet afleveren waaruit Dirk Pilat de bal simpel kon binnentikken (0-1).

Na een foutje van Ramon Nijdam kon Dorjan Berisha recht op Chris Weggemans afgaan en zo stond het na een kwartier al 0-2. Buitenpost liet in die eerste helft niet zoveel meer zien, maar GVAV stelde daar maar weinig tegenover. Verschillende spelers leverden erg veel foutieve passes af en bijvoorbeeld Farid Balvaneh, normaal een van de betere spelers, had het vandaag helemaal niet. Patrick Hoving moet nog wennen aan zijn rol als spelverdeler maar maakte kort voor rust wel de 1-2 uit een vrije trap.

Onmiddellijk na de rust legde Earl Perré de bal tegen de paal maar vergat door te lopen richting het doel zodat ook uit de rebound niet gescoord werd. In de tweede helft was GVAV wel iets beter dan in de eerste helft, waardoor nu meer sprake was van een gelijkwaardig duel. Beide partijen leken niet meer te zullen scoren, totdat Jorit Schra kort voor tijd als winnaar uit een één tegen één tevoorschijn kwam en de 1-3 op het bord zette.

Vandaag waren vaste waarden als Remco Molenaar, Anne Bandsma, Boyd Kooy, Mouniz ben Allal, Robin van Linschoten, Wasim el Baroudi, Haroun Jahanyar en Marco Drent afwezig en vooral op het middenveld en op de backposities liet zich dit gemis duidelijk voelen. Met de nog maar 17-jarige Farid Balvaneh stond er nu slechts één echte middenvelder op veld en het was dan ook geen wonder dat deze ‘verzoop’, zoals dat in voetbaltermen zo mooi heet. Patrick Hoving deed het als middenvelder niet onaardig, maar moet toch nog leren om op die plek op het veld met zijn rug naar het doel te voetballen.

Laten we hopen dat er in de eerste competitiewedstrijd een sterker team opgesteld kan worden.

GVAV-Rapiditas – Buitenpost 1-3 (1-2)
 
Scoreverloop: 3. Dirk Pilat 0-1. 14. Dorjan Berisha 0-2. 44. Patrick Hoving 1-2. Jorit Schra 1-3.
Scheidsrechter: Stefan Aalders.
Rood: Astrit Berisha (2 x geel).
Toeschouwers: 105.
 
Man of the match: geen.
 
Citaat van de dag: Assistent-trainer Mark Kroese gaf een aantal spelers instructie het lichaam naar de bal te draaien. ‘Swiebertje’ riep daarop het veld in: ‘Ja, jongens, ga maar een pirouetje draaien.’
 
Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Abdullah Ahmed (46. Jordy Drommel), Ramon Nijdam, Ennio Janssen, Rachelo Kleinmoedig, Farid Balvaneh, Patrick Hoving, Earl Perré, Leudi Stoepman, Roy Nijdam (67. Genrick Wawoe), Dairon Cecilia.
 
Andere uitslag
Oranje Nassau – Be Quick 1887 0-4.
 
Tussenstand gehaktballentest
Het wachten is op de eerste uitwedstrijd in de competitie.
 
Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)Henk Kalf terug naar monsterrit op de fiets

20120824 - Op 1 juli jongstleden vertrok Henk Kalf voor een lange fietstocht naar Santiago de Compostella. Vandaag, vrijdag 24 augustus, kwam hij na ruim 5900 kilometer gefietst te hebben, weer terug in Groningen. Jacob Bosman, Bert Smit en ondergetekende vonden deze prestatie wel een bezoekje waard en zij hebben hem en zijn vrouw Nely vanmiddag dan ook bezocht. Henk zat er fit bij en was zeer opgetogen over de pelgrimstocht die hij heen en terug heeft afgelegd. Vele verhalen werden er door hem verteld en tot slot heeft hij buiten uitleg gegeven over zijn fiets en de spullen die hij onderweg bij zich had. Opmerkelijk feit is dat hij op deze lange tocht geen enkele lekke band heeft gehad.

Ook langs deze weg nogmaals de felicitaties en bewondering voor de unieke prestatie die onze eerste elftalleider heeft volbracht. Aan zijn doorzettingsvermogen en de wil om het gestelde doel te bereiken kunnen zijn jongens van het eerste een voorbeeld nemen.

Alex HuisingaOnverdiende nederlaag GVAV-Rapiditas bij Oranje Nassau

20120821 – Ondanks een 1-0 nederlaag bij Oranje Nassau heeft GVAV-Rapiditas zich dinsdagavond gerevancheerd voor het zwakke optreden tegen Be Quick in de eerste bekerwedstrijd.

In de elfde minuut scoorde Masohi Tauran de enige treffer van de wedstrijd. Waar Oranje Nassau in de eerste helft de betere ploeg was, liet GVAV-Rapiditas in de tweede helft het betere voetbal zien. Na een kwartier in de tweede helft werd de verdiende gelijkmaker ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Opvallend was het debuut in het eerste elftal van GVAV-Rapiditas van de pas 16-jarige centrale verdediger Ramon Nijdam. De jury van de blauwhemden verkoos hem direct tot man of the match.

Aanstaande zaterdag speelt GVAV-Rapiditas om 17.00 thuis de laatste bekerwedstrijd tegen Buitenpost.

GVAV begon deze wedstrijd met een basiself, waarvan slechts een speler niet door de club zelf opgeleid was en waarvan de gemiddelde leeftijd van slechts 21,3 jaar bedroeg. Ondanks de deprimerende nederlaag van de vorige week trok dit jeugdige team met vlot combinatievoetbal ten strijde tegen Oranje Nassau dat heel wat meer ervaring heeft.
Oranje Nassau had dan ook het betere van het spel in de eerste helft. Vooral Rutger van der Veen stelde Abdullah Ahmed op links voor de nodige problemen. Bij een van de voorzetten die laag over de grond gegeven werden, kwam Masohi Tauran bij de rand van de zestien op het juiste moment ingelopen om met een strakke schuiver Chris Weggemans te passeren (1-0).
GVAV liet zich door deze snelle achterstand niet uit het veld slaan en bleef proberen met combinatievoetbal de jeugdige spits Roy Nijdam aan het werk te zetten. Patrick Hoving, vrijwel altijd de spits bij GVAV, speelde nu op ‘tien’ maar had het daar bijzonder lastig tegen Tauran die zonder meer de sterkste speler was aan de zijde van Oranje Nassau.
Gaandeweg de eerste helft werd GVAV gelijkwaardig aan Oranje Nassau en op slag van rust had de gelijkmaker kunnen vallen toen Farid Balvaneh uit een afgeslagen hoekschop de bal enkele centimeters naast de verkeerde kant van de kruising joeg. Na de rust kreeg GVAV steeds meer grip op het spel en werd Oranje Nassau geregeld onder druk gezet.
In de 62e minuut telde iedereen de gelijkmaker al toen Dairon Cecilia na een prachtige rush Roy Nijdam in staat stelde de bal binnen te tikken. Deze treffer werd door de scheidsrechter ten onrechte geannuleerd op advies van de grensrechter. Weer even later zag Roy Nijdam een omhaal uit een hoekschop op de vuisten van Morten Otto belanden.
GVAV bleef de wedstrijd positief benaderen ondanks het feit dat de scheidsrechter veel te tolerant was jegens het onophoudelijke gemekker van Oranje Nassau over elke beslissing die hij nam. Ook sommige overtredingen van de oranjehemden hadden een krachtdadiger optreden verdiend.
Haroun Jahanyar, die vanwege zijn werk pas later arriveerde, viel nog sterk in maar ook met zijn inbreng bleef de verdiende gelijkmaker uit. Een openbaring bij GVAV was het debuut van de pas 16-jarige Ramon Nijdam als centrale verdediger die op dit niveau moeiteloos mee bleek te kunnen. Dit talent is gezegend met het instinct altijd precies op de plek te staan waar de bal komt, heeft rust aan de bal en was ook sterk in duels met spelers die soms een kop groter waren.
Aanstaande zaterdag speelt GVAV-Rapiditas om 17.00 uur de laatste bekerwedstrijd tegen Buitenpost.

Oranje Nassau - GVAV-Rapiditas 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 11. Masohi Tauran 1-0.

Scheidsrechter: E.S.B. ten Horn.

Geel: Ard Veenhof, Roelf Cats (Oranje Nassau). Abdullah Ahmed, Ennio Janssen (GVAV).

Toeschouwers: 41, waarvan acht in het uitvak.

Man of the match: tijdens de wedstrijd was het nog even de vraag wie van de beide Nijdammen man of the match moest worden, maar na afloop was de jury unaniem in de keuze voor Ramon Nijdam.

Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Abdullah Ahmed (65. Jordy Drommel), Ramon Nijdam, Ennio Janssen, Rachelo Kleinmoedig, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Patrick Hoving, Leudi Stoepman (65. Haroun Jahanyar), Roy Nijdam (71. George Goguadze), Dairon Cecilia.

Ander uitslag

Be Quick – Buitenpost 2-0.

Tussenstand gehaktballentest

De gehaktballen in de bekercompetitie zijn uitgesloten van de gehaktballentest. Bovendien kon Oranje Nassau niet beschikken over de ‘eigen’ gehaktballen van de uitgebrande slagerij Van Dijk. De vervangende bal zou niet meer dan een 6,3 gekregen hebben.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)Zware nederlaag GVAV-Rapiditas tegen Be Quick

20120818GVAV-Rapiditas is zaterdagavond de bekercompetitie begonnen met een 0-6 nederlaag tegen Be Quick.Bij een 0-1 stand (Jorco van Hezel) kreeg Anne Bandsma van GVAV-Rapiditas in de 19e minuut de rode kaart. Be Quick liep daarna op een regelmatige wijze uit tot 0-6 door doelpunten van Erik Nederhoed, Tiemen van Hezel, Johan Molenaar, Rick Lommerts en Sander van Dijken.

In het eerste kwartier leek het er niet op dat de wedstrijd met een 0-6 eindstand zou eindigen. Een te zachte terugspeelbal van Ennio Janssen bood Jorco van Hezel evenwel een niet te missen kans (0-1). Even later kon Anne Bandsma het veld af na een wel erg snelle rode kaart van de scheidsrechter. Weer even later kwam keeper Chris Weggemans onnodig zijn doel uitlopen waardoor Erik Nederhoed met een anders volstrekt ongevaarlijke kopbal voor de 0-2 kon zorgen. In het resterende deel van de eerste helft was er alleen nog een kans te noteren voor Dairon Cecilia van GVAV maar zijn inzet werd een prooi voor Gijs Koopmans.In de tweede helft wist Be Quick met de numerieke meerderheid de zwakke plekken in de GVAV-defensie eenvoudig te vinden. Een prachtige steekpass zette Tiemen van Hezel vrij voor de keeper en zo stond in de 52e minuut de 0-3 op het bord. In de tweede helft had Robin van Linschoten de verdedigende plek op het middenveld overgenomen van Anne Bandsma, maar met Rachelo Kleinmoedig op de linkbackpositie kreeg Be Quick langs die kant een flink aantal goede mogelijkheden. Slechts eenmaal leidde dat tot een treffer: Johan Molenaar kon van dichtbij de bal over de lijn tikken (0-4).Ook het centrum van de defensie van GVAV had het moeilijk. In de 68e minuut kon Rick Lommerts er gemakkelijk doorheen lopen (0-5). Een prachtig afstandsschot van Sander van Dijken maakte kort voor tijd het halve dozijn vol (0-6).

Afgezien van de twee verdedigingsfouten bleef GVAV in de eerste helft ondanks de numerieke minderheid nog goed overeind. In de tweede helft werd echter duidelijk dat er verdedigend nog het nodige aan schort. In het meer aanvallende deel van de ploeg waren in die tweede helft naast routinier Patrick Hoving uitsluitend nog jonge spelers te zien en die moeten nog heel wat ervaring opdoen.
Aanstaande dinsdag speelt GVAV-Rapiditas om 19.30 uur de tweede bekerwedstrijd bij Oranje Nassau.
 
GVAV-Rapiditas – Be Quick 1887 0-6 (0-2)
 
Scoreverloop: 15. Jorco van Hezel 0-1. 22. Erik Nederhoed 0-2. 52. Tiemen van Hezel 0-3. 61. Johan Molenaar 0-4. 68. Rick Lommerts 0-5. 86. Sander van Dijken 0-6.
Scheidsrechter: E.S.B. ten Horn.
Geel: Robin van Linschoten (GVAV).
Rood: Anne Bandsma (GVAV).
Toeschouwers: 85.
 
Man of the match: Farid Balvaneh en Haroun Jahanyar vielen in positieve zin op. De eer gaat deze keer naar Haroun.
 
Citaat van de dag: geen.
 
Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Mouniz Ben Allal (46. Abdullah Ahmed), Ennio Janssen, Boyd Kooy, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Anne Bandsma, Wasim El Baroudi (46. Rachelo Kleinmoedig), Dairon Cecilia (67. Leudi Stoepman), Patrick Hoving.
 
Andere uitslag
Buitenpost – Oranje Nassau 2-0.
 
Tussenstand gehaktballentest
Er is nog geen uitwedstrijd geweest in de competitie.
 
Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)Voorbereiding GVAV 1: de kop is eraf

20120808 - De A-selectie van GVAV-Rapiditas heeft de eerste week van de voorbereiding goed doorstaan. De boys onder leiding van hoofdtrainer Rozema hebben inmiddels al zes trainingen afgewerkt en een vriendschappelijke wedstrijd. Afgelopen zondag eindigde de week met een survivaltocht rondom Annen en werd de week afgesloten op het dakterras met een barbecue die goed was geregeld door Willie en Marcel. Heren, namens de selectie bedankt!

De eerste week werden de trainingen goed bezocht, waarbij gemiddeld twintig man goed onderhanden werden genomen door de hoofdtrainer. Het is natuurlijk aftasten richting elkaar want er staat immers een nieuwe hoofdtrainer en er zijn wat nieuwe gezichten bij gekomen. De vraag is uiteraard of de klik er is onderling. Op de trainingen stond vooral het duurvermogen centraal en ik moet zeggen dat de opbouw goed verloopt. Inmiddels heeft de hoofdtrainer al wat gesprekken gevoerd en duidelijk gemaakt hoe hij het ziet en waar zij met zijn allen naar toe moeten werken. Met de nieuwkomers verloopt het tot nu toe vlekkeloos. Dat hebben we zondag kunnen constateren. Er werd om 11.00 uur verzameld om voor vertrek naar Annen nog wat hand- en spandiensten te verrichten voor de club. De A-selectie heeft het onkruid rondom het veld aangepakt en de sponsorborden schoon gemaakt. Grote klasse, boys - waar tref je dat nog. Deze groep voelt zich betrokken bij de club. Rond 12.00 uur vertrokken we naar Annen en daar werd de selectie in twee groepen verdeeld: aanvallers en verdedigers moesten het tegen elkaar opnemen. Er moest gekanood worden en de groepen moesten een looproute volgen met opdrachten. Aangezien er voor de verliezende partij 100 push ups in verschiet stonden, werd de route in hoog tempo afgewerkt. Waar normaal de route in drie uur afgewerkt wordt, deden de boys het in twee uur. De aanvallers wonnen deze race, maar assistent-trainer Mark Kroeze moest nu de push ups doen voor de verdedigers omdat hij de groep de verkeerde kant opgestuurd had. Er werd goed samengewerkt, met een zeer hoog tempo en veel plezier. Ik moet wel even vermelden dat Wasim, Mouniz en Appie grote complimenten verdienen omdat zij ondanks de ramadan voorop liepen. Houden zo!

Tussen de bedrijven door werd er overleg gevoerd door de hoofdtrainer, assistent-trainer, keeperstrainer, leider Hans en ondergetekende over de stand van zaken om de juiste afstemming te vinden over de lopende koers binnen de selecties. Tijdens de sessies kwam Jan Krul van Educare nog langs op zijn Ducati en kon ook hij zijn visie delen met de staf.

Na de tocht hadden de boys wat tijd over want zij moesten om half zes melden bij de club voor de barbecue. Normaliter gaat ieder dan zijn eigen weg maar deze groep ging nog naar de Hoornse Plas om daar de boel op stelten te zetten. Super!

De aansluitende barbecue was een groot succes: er werd veel met elkaar gecommuniceerd, gelachen en gesmikkeld en we zagen tijdens het eten PSV winnen van Ajax. Half negen was het over. De meesten gingen echter niet naar huis want Robin van Linschoten nodigde de groep uit om bij hem thuis om de gezelligheid en de teambuilding voor te zetten. Dit gebeurde natuurlijk tot in de late uurtjes.

Het was een geslaagde week en nu met zijn allen doorzetten. Ga zo door! Verder wens ik allen veel succes in de voorbereiding en ik hoop op een vruchtbaar seizoen.

Jacob Bosman, technisch manager seniorenGVAV D1 wint ASPIRE toernooi Qatar 2012 op 8 juli 2012

20120808- Met vier teams van D-pupillen trainde de ASPIRE Academy uit Qatar in Nederland. Naast GVAV D1 en D2 werden teams van Actief, Heerenveen en Schalkhaar uitgenodigd voor een toernooi dat door D1 werd gewonnen.
Beelden van dit toernooi staan op YouTube:GVAV D1 wint ASPIRE toernooi Qatar


 

nach oben