GVAV-Rapiditas verliest in derby van Velocitas 1897

20130428 – GVAV-Rapiditas verloor vandaag op Sportpark Kardinge met 1-2 van Velocitas 1897. Ondanks deze winst is Velocitas 1897 gedegradeerd naar de tweede klasse.
Patrick Hoving opende in de eerste helft de score voor GVAV-Rapiditas, maar Virgil Muller maakte kort voor rust gelijk. Vlak voor het einde van de wedstrijd besliste Wesley Walstra het duel.


Ondanks de belangen die op het spel stonden, was deze matige derby een sportieve wedstrijd. In de 32e minuut kreeg Patrick Hoving een kans die absoluut niet gemakkelijk te noemen was, maar na een hele serie kap- en draaibewegingen wist hij de bal achter Velocitas-keeper Arnold Boer te krijgen (1-0). 
Hoving kreeg in de 41e minuut een kans die wel gemakkelijk was, maar deze keer wist hij Boer niet te passeren. In de 44e minuut was Virgil Muller met een solo vanaf links succesvol voor Velocitas (1-1).
In de tweede helft was Velocitas de gevaarlijkste ploeg en het wachten was op de beslissende treffer. Wesley Walstra had hem in de 55e minuut op de voet, maar Remco Molenaar kon een moeizame redding verrichten. Ook in de 76e minuut kwam Velocitas nog niet op voorsprong omdat de paal redding bracht voor GVAV. In de 82e minuut had Ingmar Liezinga de 2-1 voor GVAV kunnen maken, maar vrij gekomen voor Arnold Boer wipte hij de bal net over de lat. In de 88e minuut was het dan wel raak: Wesley Walstra maakte de 1-2 voor Velocitas.

GVAV kon zich vanmiddag bij winst veilig spelen en voor Velocitas bestond er nog een theoretische kans om niet vandaag al direct te degraderen. De winst van Annen betekende echter het einde voor Velocitas. GVAV staat met nog twee wedstrijden te gaan vier punten voor op Voorwaarts T, dat momenteel op de elfde plaats staat. 

GVAV zoekt met spoed enkele mensen die de taken van penningmeester/ledenadministrateur Joop Top met ingang van het volgende seizoen willen overnemen. Voor meer details: lees de oproep elders op dit medium. 

GVAV-Rapiditas – Velocitas 1897 1-2 (1-1) 

Scoreverloop: 32. Patrick Hoving 1-0. 44. Virgil Muller 1-1. 88. Wesley Walstra 1-2.
Scheidsrechter: Sam Dröge (Zuidlaren). 
Geel: Farid Balvaneh (GVAV). Serlou Bah, Wesley Walstra (Velocitas 1897).
Toeschouwers: 155. 
Man of the match: geen. 
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Robin van Linschoten, Anne Bandsma, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Farid Balvaneh, Patrick Hoving, Nikky Pranger, Rudwin Evers (71. Ingmar Liezinga), Nathi Casimir (80. Roy Nijdam), Bryan Inge. 

Andere uitslagen 
Voorwaarts T – Achilles 1894 0-3. Bergum – FC Wolvega 0-3. FVC – Steenwijk 4-0. Emmen – Annen 0-1. SC Erica – ONB 4-2. SC Joure – LAC Frisia 1883 4-0.

Tussenstand gehaktballentest 
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5 9. SC Erica 6,0. 10. FC Wolvega 5,7, Achilles 1894 5,7. 12. Steenwijk 5,5. 

Verslag: Jack Schilder (
klik hier voor meer informatieBenauwde zege GVAV-Rapiditas op Emmen

20130421 – Na een zenuwslopende wedstrijd kwam GVAV-Rapiditas vanmiddag met een 3-2 zege als winnaar uit de bus tegen Emmen.

Nathi Casimir opende de score voor GVAV-Rapiditas en halverwege de eerste helft zorgde Patrick Hoving voor de 2-0. Timon Rozeveld zorgde niet veel later voor de 2-1. Na tien minuten in de tweede helft maakte Rean Bolk de 2-2. Halverwege de tweede helft maakte Farid Balvaneh uit de rebound na een penalty de winnende treffer.

Voor beide teams stond veel op het spel vanmiddag. Emmen zou bij een zege aansluiting krijgen bij een groepje teams dat nog kans heeft om als vierde van onderen te eindigen. GVAV zou iets meer lucht krijgen bij een zege, maar zou ook nog steeds niet veilig zijn.

Hoe raar het in het voetbal kan lopen, bleek ook vanmiddag weer. In de achtste minuut kon Mervin Prenger alleen op GVAV-keeper Remco Molenaar afgaan, maar zijn inzet belandde tegen de paal. Nauwelijks een minuut later wist Nathi Casimir zich op bijna gelijke wijze tussen twee Emmen-verdedigers door te wurmen, maar hij was wel trefzeker (1-0).

Emmen begon te bouwen aan een licht overwicht, maar na een combinatie tussen Robin van Linschoten, Nathi Casimir en Rudwin Evers belandde de bal bij de geheel vrijstaande Patrick Hoving die geen moeite had om de bal in het doel te schuiven (2-0). Scheidsrechter Mulder negeerde bij deze goal het vlagsignaal van de assistent van Emmen.

Emmen ging nu echt voetballen en GVAV kwam er in de rest van de eerste helft niet meer aan te pas. De op rechts vrijgekomen Timon Rozeveld schoot de bal in de 28e minuut achter Remco Molenaar. Diezelfde speler kwam kort voor de rust in een identieke situatie terecht maar deze keer raakte hij de bal zo slecht dat deze ver overging.

Na de rust ging het verder zoals het in de eerste helft was geëindigd. Emmen had het beste van het spel en al snel schoot Jonny Koops maar rakelings naast. In de 55e minuut was het wel raak. Mervin Prenger kwam op rechts vrij en uit diens voorzet schoot Rean Bolk de 2-2 binnen.

De gelijkmaker was blijkbaar nodig om te zorgen dat GVAV ook weer op de helft van de tegenpartij kwam en na een gelijk opgaande fase draaide Nathi Casimir in de 68e minuut zo kort langs een van de verdedigers van Emmen heen dat niet vallen bijna onmogelijk was. Wasim el Baroudi mocht daarop aanleggen vanaf de penaltystip. Uw verslaggever voelde aankomen dat het niet goed zou gaan en riep ‘Tweede bal!’ het veld in. Emmen-keeper Ronald Falke wist de inzet van El Baroudi inderdaad te keren maar Farid Balvaneh bleek attent op de tweede bal en wist uit de rebound te scoren (3-2).

Een spannend slotstuk zou volgen. Emmen probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren en kreeg ook wel kansjes maar het vizier stond niet meer op scherp. Doordat de ploeg achterin ruimte weggaf, had GVAV de stand nog een zeer geflatteerd aanzien kunnen geven. Farid Balvaneh schoot net naast. Bryan Inge wist door goed te storen alleen op Ronald Falke af te gaan, maar legde de bal tegen de paal. Uit de rebound wist Patrick Hoving de keeper van Emmen ook niet te passeren.

Na vijf à zes minuten extra tijd klonk eindelijk het verlossende eindsignaal en kon GVAV als gelukkige winnaar van het veld stappen.

Zoals aan de stand hiernaast te zien is, is het in de eerste klasse F ongemeen spannend. Er zijn drie koplopers met 47 punten en er is nog een flink aantal ploegen dat op een nacompetitieplaats kan eindigen.

Komende zondag komt Velocitas op bezoek dat vandaag voor een daverende verrassing zorgde door het voor vanmiddag bovenaan staande SC Erica met maar liefst 5-1 te kloppen. Bij een overwinning van GVAV is rechtstreekse degradatie voor Velocitas een feit.

GVAV zoekt met spoed enkele mensen die de taken van penningmeester/ledenadministrateur Joop Top met ingang van het volgende seizoen willen overnemen. Voor meer details: lees de oproep elders op dit medium. 

Achilles 1894 – GVAV-Rapiditas 0-0 (0-0)

Scoreverloop: 8. Nathi Casimir 1-0. 22. Patrick Hoving 2-0. 28. Timon Rozeveld 2-1. 55. Rean Bolk 2-2. 69. Farid Balvaneh 3-2.

Scheidsrechter: H. Mulder (Vries).

Geel: Wasim el Baroudi (GVAV). Rob Herbers, Kay de Vries, Dries-Jan Bal (Emmen).

Toeschouwers: 116.

Man of the match: Nathi Casimir.

Citaat van de dag: Jack Schilder. De rest van de jury vond de waarschuwing van uw verslaggever omtrent de tweede bal vandaag het citaat van de dag.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Raichello Kleinmoedig, Anne Bandsma, Boyd Kooy, Ramon Nijdam (46. Wasim el Baroudi), Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Nikky Pranger, Rudwin Evers (74. Bryan Inge), Nathi Casimir (90+1. Ingmar Liezinga), Patrick Hoving.

Andere uitslagen

Achilles 1894 – FC Wolvega 5-1. LAC Frisia 1883 – ONB 1-0. Voorwaarts T – FVC 1-1. Bergum – SC Joure 1-0. Velocitas 1897 – SC Erica 5-1. Steenwijk – Annen 2-2.

Tussenstand gehaktballentest

1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5 9. SC Erica 6,0. 10. FC Wolvega 5,7, Achilles 1894 5,7. 11. Steenwijk 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)Het Jeugdbestuur feliciteert MD1 met het behalen van een welverdiend kampioenschap.

20130421 - Met trots kunnen het algemene bestuur en het jeugdbestuur van GVAV melden dat MD1 op zaterdag 20 april kampioen is geworden.

Afgelopen zaterdag hebben de meisjes van MD1 met een 3-0 overwinning op de meisjes van Bedum het kampioenschap in de wacht gesleept. Ondanks dat het zonnetje hard zijn best deed om er een aangename voetbalochtend van te maken, was het moeilijk voetballen door een koude noordwestenwind.  Onze meisjes lieten zich echter niet uit het veld slaan en deden wat nodig was om zich aan het eind van de wedstrijd de terechte kampioen te kunnen noemen. 

Bij rust was het nog 0-0 en hoewel de meisjes duidelijk het overwicht hadden kreeg ook Bedum een aantal gevaarlijke mogelijkheden om de score te openen. Na de rust was het echter een en al GVAV dat aan het voetballen was. In de tweede helft werd het goeie spel van MD1 dan ook beloond. Marisa Meijer opende de score en de eerste stap naar de overwinning was gelegd. Na de 1-0 begon het team pas echt op gang te komen en de ene aanval volgde op de andere. Doordat de kansen nog niet verzilverd werden bleef het nog even spannend met een magere 1-0 op het scorebord. Gelukkig kwam aan alle onzekerheid een eind toen Isa Kruger de bal in het doel van Bedum wist te schieten. Met een 2-0 voorsprong en een duidelijk overwicht op het veld leek het kampioenschap de meisjes niet meer te kunnen ontgaan. Het derde doelpunt van Fleur Oeseburg was dan ook als  slagroom op de toch al geslaagde taart.

Gvav feliciteert alle meisjes, de begeleiding en de toeschouwers met het behalen van een welverdiend Kampioenschap.

Onno Molenaar  Vacatures financiële commissie : vervulling is noodzaak!

20130419 - Elders op site en facebook kunt u lezen, dat de vacature van secretaris inmiddels is vervuld. Helaas kunnen we dat nog niet zeggen voor de eerder ook aangekondigde functies van penningmeester c.s.. Op de oproep om zich te melden voor de financiële commissie heeft zich tot op heden niemand gemeld! Ook  enkele persoonlijk benaderde leden hebben niet tot resultaat geleid.

De instelling van een financiële commissie wordt door het bestuur wenselijk geacht om de vele werkzaamheden die de huidige penningmeester uitvoert op te knippen in verschillende delen (de penningmeester als de bestuursverantwoordelijke met daarnaast aparte functies voor de boekhouding en de het voeren van de ledenadministratie), met als doel de tijdsbesteding zo laag mogelijk te kunnen houden. Taken die van levensbelang zijn van onze vereniging.
Gevraagd werd daarom om 3 personen die deze financiële commissie moet gaan vormen(met goede afspraken moet het ook mogelijk zijn om de werkzaamheden over een groter aantal personen te verdelen).
Reeds eerder is opgemerkt dat het uitgesloten is dat de werkzaamheden door de overige bestuursleden overgenomen kunnen worden. Daarvoor ontbreekt het hen gewoon aan tijd.
 
Consequenties bij niet vervullen van deze functies
Mocht op korte termijn niemand zich melden dan zijn we genoodzaakt de administratieve werkzaamheden uit te besteden. Omdat de datum van aftreden van Joop Top snel naderbij komt zijn we ons dan ook al aan het oriënteren welke mogelijkheden daarvoor aanwezig zijn.
Duidelijk is dat dit grote financiële consequenties kan hebben  en dat een contributieverhoging dan ook niet kan uitblijven. In tijden van economische recessie een niet aanlokkelijk maar zeer noodzakelijk gevolg, welke mogelijk eveneens negatieve invloed kan hebben op het ledental van onze vereniging.
Nadeel van het bij derden onderbrengen van de administratieve werkzaamheden  is ook dat dit dan wordt uitgevoerd door personen die niet zijn betrokken bij de vereniging en dus ook niet bij de cultuur van de club.
Het uitbesteden laat daarnaast onverlet dat de bestuursfunctie van penningmeester nog steeds vervuld moet worden.
 
We houden hoop
Het bestuur heeft nog steeds enige hoop, dat er uit eigen gelederen mensen opstaan om gezamenlijk deze belangrijke basis taak van de vereniging te gaan vervullen. We doen dan ook nogmaals een klemmende oproep aan alle leden, vaders, moeders, bekenden of overige familieleden om goed na te denken of ze niet één van deze functies willen vervullen.
 
NIET IN HET BELANG VAN DE HUIDIGE BESTUURSLEDEN, MAAR IN HET BELANG VAN GVAV RAPIDITAS
 
Mocht u aarzelen en nog nadere informatie willen hebben neem dan in eerste instantie contact op met ondergetekende of met de huidige penningmeester Joop Top.
 
MOGEN WE OP U REKENEN!?
 
Namens het voetbalbestuur,
 
Alex Huisinga
Voorzitter
Ter info nogmaals enige informatie over de werkzaamheden
 
Penningmeester:
De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. Zijn hoofdtaak is het beheer over de financiën van de vereniging. Onderdelen daarvan zijn de financiële administratie en de ledenadministratie. Omdat deze taak zo langzamerhand zeer omvangrijk is geworden, ligt het in de bedoeling om de werkzaamheden onder te brengen in een financiële commissie waarbij dan in ieder geval de volgende door verschillende personen uit te voeren taken kunnen worden onderscheiden:
 
Financieel beheer: uit te voeren door de penningmeester die deel uitmaakt van het voetbalbestuur. Opstellen en bewaken van begrotingen en het maken van financiële rapportages zijn daarbij de belangrijkste werkzaamheden.
 
Boekhouding: verwerking van de financiële mutaties in een geautomatiseerd boekhoudpakket. Kennis van het boekhouden is daarbij natuurlijk een vereiste. Werkzaamheden kunnen, afgezien van overleg met de overige leden van de financiële commissie in principe thuis worden uitgevoerd.

Ledenadministratie: verwerking van aan- en afmelding van leden in een geautomatiseerd pakket. Ook deze werkzaamheden kunnen grotendeels thuis worden uitgevoerd. Vervulling vacature secretaris voetbalbestuur

20130419 - Tot onze grote voldoening kunnen we meedelen dat er voor de functie van secretaris een opvolger voor Ronald Senechal is gevonden. Naar aanleiding van de 2e oproep op de site, meldde zich Max Brouwers. Na een gesprek en na bijwoning van een bestuursvergadering heeft Max te kennen gegeven zeer veel zin te hebben in het vervullen van deze functie. Vanaf nu zal Max door Ronald Senechal worden ingewerkt en zal hij alle bestuursvergaderingen bijwonen, waarna zijn bestuurslidmaatschap op de volgende algemene ledenvergadering  dient te worden bekrachtigd.

Max is vader van drie bij GVAV voetballende kinderen, te weten Carmen in C-2, Tobias in C-7 en Lucas in D-10. Zijn vrouw Karen is al jarenlang als jeugdleidster actief bij GVAV, momenteel van het C-2 elftal. Dochter Carmen is daarnaast trainster  van het F-3 team. Max is zelf ook jeugdleider geweest.

Kortom een familie die volop in het verenigingsleven van GVAV Rapiditas staat.

We wensen Max veel plezier en succes in zijn functie als secretaris en vertrouwen op een goede samenwerking.

Namens het voetbalbestuur

Alex Huisinga

voorzitterUitstel algemene ledenvergadering

20130419 - Volgens het jaarrooster staat er op 6 mei a.s. een algemene ledenvergadering gepland.

Belangrijkste doel van deze voorjaarsvergadering is om de begroting voor het komende jaar ter goedkeuring voor te leggen aan de leden.
Elders op site en facebook  treft u een artikel aan over de vacatures voor de financiële commissie. Daarin wordt ook ingegaan op eventuele financiële consequenties als de werkzaamheden moeten worden uitbesteed.
 
Momenteel kunnen we niet voorzien welke kant een en ander op zal gaan. Het opstellen van een begroting is, gelet op de onzekerheden daarom ook nog niet mogelijk.
 
Daarom heeft het bestuur gemeend de algemene ledenvergadering van 6 mei uit te stellen tot nader orde.
 
Wij vragen u begrip voor dit uitstel.
 
Namens het voetbalbestuur
 
Alex Huisinga
voorzitterAchilles 1894 en GVAV-Rapiditas: opnieuw 0-0

20130418 – De uitwedstrijd van GVAV-Rapiditas tegen Achilles 1894 gisteravond eindigde, net als de thuiswedstrijd, in een doelpuntloos gelijkspel.
In een van beide kanten slechte wedstrijd zat de enige opwinding in de laatste minuten. De bal ging namens Achilles 1894 tegen de binnenkant van de paal en in de daaropvolgende uitval zag Nathi Casimir van GVAV-Rapiditas de bal door keeper Rolf Brink uit de bovenhoek geplukt worden.


De wind en het hobbelige veld waren wel excuses, maar die waren toch niet voldoende om te verklaren dat beide partijen ongeveer de helft van alle ballen bij de tegenpartij inleverden. In de eerste helft waren er kansjes voor Patrick Hoving en Rudwin Evers. Achilles 1894 stelde hier één venijnig schot en een hele serie hoekschoppen tegenover.
In de tweede helft had Achilles 1894 een licht overwicht, maar ondanks de lengte in de ploeg leverden de vele hoekschoppen ook nu nauwelijks gevaar op. Halverwege de tweede helft was de beste kans voor Rudwin Evers die er echter niet in slaagde om Rolf Brink te passeren. 

Het is nog steeds spannend in het rechterrijtje in 1F:
8.   GVAV 22-27
9.   Steenwijk 22-26
10. Voorwaarts T 22-25
11. Emmen 21-24. 

Komende zondag komt Emmen op bezoek en een overwinning is dus geboden. 

GVAV zoekt met spoed enkele mensen die de taken van penningmeester / ledenadministrateur Joop Top met ingang van het volgende seizoen willen overnemen. Voor meer details: lees de oproep elders op dit medium. 

Achilles 1894 – GVAV-Rapiditas 0-0 (0-0) 

Scoreverloop: geen.
Scheidsrechter: D.H.S. Boerma (Delfzijl?). 
Geel/rood: geen.
Toeschouwers: 186. 
Man of the match: Rudwin Evers. 
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Raichello Kleinmoedig, Anne Bandsma, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh (80. Ingmar Liezinga), Nikky Pranger, Rudwin Evers, Patrick Hoving, Wasim el Baroudi (63. Dairon Cecilia (74. Nathi Casimir)). 

Andere uitslagen 
Annen – FVC 2-1. ONB – Voorwaarts T 0-1. FC Wolvega – SC Erica 0-2. Velocitas 1897 – Bergum 2-4. Steenwijk – Emmen 2-0. 

Tussenstand gehaktballentest 
Vorig seizoen had de bal van Achilles 1894 nog een goede score. Het kan niet anders of dit seizoen is sprake van een andere bal. Deze was veel te hard en er overheerste één specerij (kruidnagel?) zodanig dat er verder niets te proeven viel. Cijfer 5,7.
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5 9. SC Erica 6,0. 10. FC Wolvega 5,7, Achilles 1894 5,7. 11. Steenwijk 5,5. 

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)GVAV-Rapiditas vergeet te winnen bij SC Erica

20130414 – GVAV-Rapiditas hield vandaag slechts één punt over aan de uitwedstrijd tegen SC Erica (1-1). 
 
Zeker voor de rust had GVAV-Rapiditas het beste van het spel. Remco Molenaar stopte namens GVAV-Rapiditas een door hem zelf veroorzaakte strafschop, maar Wasim el Baroudi was kort voor de rust aan de andere kant wel trefzeker uit een strafschop. Ook nog voor de rust scoorde Robert Torenbosch de gelijkmaker voor SC Erica. Na het wegsturen van Tonnie Visker in de tweede helft wist GVAV-Rapiditas de overtalsituatie niet in zijn voordeel uit te buiten.


Aan niets was te zien dat met SC Erica een van de titelkandidaten op het veld stond. GVAV was de sterkere partij en leek in de 16e minuut de score te openen maar een achterwaartse kopbal van Rudwin Evers ging rakelings naast. In de 22e minuut kwam Remco Molenaar onbesuisd zijn doel uit en vloerde een aanvaller van SC Erica. Na een gele kaart in ontvangst genomen te hebben, wist hij met zijn been de ingeschoten strafschop tot hoekschop te verwerken.
GVAV bleef een overwicht houden en in de 41e minuut bracht Farid Balvaneh met een slim steekballetje Robin van Linschoten in stelling, die door Tonnie Visker onderuit werd gehaald. Wasim el Baroudi was vanaf de penaltystip trefzeker (0-1).
Heel erg lang duurde de feestvreugde niet voor de Groningers. Balverlies op links stelde Tonnie Visker in staat een voorzet af te leveren die door Robert Torenbosch met een vliegende kopbal achter Remco Molenaar gewerkt werd (1-1). 
Na de rust veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet, totdat de zeer veel overtredingen makende Tonnie Visker een schop uitdeelde aan Ramon Nijdam. Die overtreding was op zichzelf al genoeg geweest voor een rode kaart, maar die kwam er natuurlijk toch omdat hij tegen zijn tweede gele aanliep. 
Met lange ballen naar voren probeerde SC Erica de wedstrijd alsnog in zijn voordeel te beslissen en het maakte met tien man een dreigender indruk dan GVAV dat moeite had om te profiteren van de man-meersituatie. De beste kans was voor Patrick Hoving die de bal net naast zag staan. Enkele uitvallen over Rudwin Evers leverden minder gevaar op dan gekund had omdat de linkerspits iets te zelfzuchtig was.
Donderdag wacht de uitwedstrijd tegen Achilles 1894 dat vandaag verrassend verloor bij ONB en er dus op gebrand zal zijn mee te blijven doen in de titelrace.

GVAV zoekt met spoed enkele nieuwe bestuursleden die de taken van secretaris Ronald Senechal en penningmeester/ledenadministrateur Joop Top met ingang van het volgende seizoen willen overnemen. Voor meer details: lees de oproep elders op dit medium. 

SC Erica – GVAV-Rapiditas 1-1 (1-1) 

Scoreverloop: 42. Wasim el Baroudi 0-1. 45. Robert Torenbosch 1-1. 
Scheidsrechter: Jos Boerema (Paterswolde). 
Geel: Remco Molenaar, Rudwin Evers, Nicky Pranger (GVAV), Rick Tubben (SC Erica). 
Rood: Tonnie Visker (2x geel).
Toeschouwers: 256. 
Man of the match: Robin van Linschoten. 
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Raichello Kleinmoedig, Anne Bandsma, Boyd Kooy, Ramon Nijdam (87. Ennio Jansen), Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Nikky Pranger, Rudwin Evers (90. Ingmar Liezinga), Patrick Hoving, Wasim el Baroudi (82. Nathi Casimir). 

Andere uitslagen 
FVC – SC Joure 0-0. ONB – Achilles 1894 2-0. Emmen – Voorwaarts T 3-1. FC Wolvega – Velocitas 1897 1-1. Annen – LAC Frisia 1883 0-0. Steenwijk – Bergum 0-3. 

Tussenstand gehaktballentest 
De jury was niet onverdeeld gelukkig met de bal van SC Erica. Te veel peper en te weinig vleessmaak was het belangrijkste oordeel dat leidt tot het cijfer 6,0.
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5 9. SC Erica 6,0. 10. FC Wolvega 5,7. 11. Steenwijk 5,5. 

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)GVAV-Rapiditas pakt volle winst tegen Bergum

20130411 – Na een spannende partij voetbal hield GVAV-Rapiditas donderdagavond met een 2-0 zege op Bergum de punten in eigen huis.  
 
Voor de rust maakte Rudwin Evers de 1-0 en na de rust zorgde Bryan Inge voor de 2-0 eindstand. 

 
Voor GVAV was het belangrijk afstand te nemen van de onderste vier op de ranglijst. Bergum stond virtueel eerste in de tweede periode en ging dus ook voor de volle winst. Het gevolg was een wedstrijd met een bijzonder hoog tempo waarin beide partijen vol op de aanval speelden.  
Al na vijf minuten zag Anne Bandsma een knal op het doel vakkundig gepareerd worden door Bergum-keeper Arjen Tolman. In de achtste minuut moest Remco Molenaar zijn kunnen tonen na een pegel van Bergum-spits Klaas de Boer. De beste kans voor Bergum was halverwege de eerste helft voor Bergummer Draaisma die zo ver om Remco Molenaar heen moest lopen dat hij met zijn zwakke linkerbeen de bal te slap inschoot, die daarop nog van de lijn gehaald kon worden door Boyd Kooy. 
In de 35e minuut ontweek een van de Bergummer verdedigers een schot van GVAV-zijde, waardoor de bal per ongeluk tegen Rudwin Evers aankwam die daarmee Arjen Tolman kansloos liet (1-0). Ondertussen was er al wel een buitenspelgoal van Bergum afgekeurd door scheidsrechter Jurjen Kaper die, als een van de weinige scheidsrechters op dit niveau, ook zelf buitenspelwaarnemingen deed. Vlak voor de rust had Wasim el Baroudi de 2-0 op de voet, maar ook nu stond Arjen Tolman op zijn post. 
De bekende eerste minuut na de rust was traditiegetrouw zenuwslopend voor GVAV, maar de ploeg kwam deze minuut ongeschonden door. Bergum drong sterk aan maar in veel gevallen gingen schoten en kopballen net naast. Aan de andere kant kwam bij GVAV de laatste pass steeds net niet aan, waardoor het ongemeen spannend bleef. Ongeveer tien minuten voor tijd ging Bergum achterin één-op-één spelen met alle risico’s van dien. Bij een uitbraak van GVAV kwam de bal uiteindelijk terecht bij Bryan Inge die de bal zo hard inschoot dat deze in de kruising van het doel achterbleef tussen het metaal en het net (2-0). 
Ook nu gaf Bergum zich niet gewonnen. Verder dan nog een, door de scheidsrechter zelf afgekeurd, buitenspeldoelpunt kwam het niet, zodat GVAV drie belangrijke punten kon bijschrijven. Na afloop bleek dat de concurrenten Steenwijk, Emmen en ONB alle drie gelijk hadden gespeeld, zodat het gat met nummer vier van onderen nu vier punten bedraagt. 
Zondag gaat GVAV op bezoek bij titelkandidaat SC Erica, dat op deze wedstrijd maar liefst drie analisten had afgestuurd om zondag niet voor verrassingen te komen te staan. Het geheime wapen van GVAV stond echter niet binnen de lijnen maar bevond zich op en naast de bank als interim-coach. Jacob probeerde zelfs de vaste supporters (buiten het veld) naast de bank te coachen omdat die naar zijn smaak te veel citaten van de dag lanceerden … 
 
GVAV zoekt met spoed enkele nieuwe bestuursleden die de taken van secretaris Ronald Senechal en penningmeester/ledenadministrateur Joop Top met ingang van het volgende seizoen willen overnemen. Voor meer details: lees de oproep elders op dit medium.  
 
GVAV-Rapiditas – Bergum 2-0 (1-0) 
 
Scoreverloop: 35. Rudwin Evers 1-0. 83. Bryan Inge 2-0. 
Scheidsrechter: Jurjen Kaper (Vries). 
Geel: Mouniz Ben Allal, Nathi Casimir (GVAV), Gustavo van der Veen (Bergum). 
Toeschouwers: 72.  
Man of the match: Ramon Nijdam. 
Citaat van de dag: Bert Smit. 
We tellen altijd het aantal toeschouwers. Bert Smit zei dat het tellen veel gemakkelijker kon: ‘Kijk, die Dalmolen-clan dat zijn er altijd tien, dus je kunt direct met elf beginnen te tellen!’ 
 
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Anne Bandsma, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Nicky Pranger, Rudwin Evers (67. Bryan Inge), Patrick Hoving (85. Roy Nijdam), Wasim el Baroudi (78. Nathy Casimir). 
 
Andere uitslagen 
FVC – Achilles 1894 0-0. Emmen – ONB 1-1. SC Joure – Steenwijk 0-0. 
 
Tussenstand gehaktballentest 
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5 9. FC Wolvega 5,7. 10. Steenwijk 5,5. 
 
Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)GVAV-Rapiditas verliest in blessuretijd van FC Wolvega

20130408 – Een beter GVAV-Rapiditas leed vandaag een onnodige 0-1 nederlaag tegen FC Wolvega. 

Een vooral in de eerste helft goed voetballend GVAV-Rapiditas zag geen kans een voorsprong te nemen. Uit een hoekschop in blessuretijd wist Anne Faro van dichtbij de winnende treffer te scoren voor FC Wolvega.


In het eerste kwartier had GVAV een aantal aardige mogelijkheden. Farid Balvaneh en Rudwin Evers zagen hun inzetten echter gestopt worden door Wolvega-keeper Sven Veldhuizen. Met goed combinatievoetbal had GVAV een overwicht dat echter niet in doelpunten tot uitdrukking kwam. FC Wolvega moest zich tot counters beperken maar wist daaruit weinig gevaar te stichten voor het GVAV-doel.
In de tweede helft was het duel gelijkwaardiger. Robin van Linschoten schoot maar net naast, terwijl Jakko Veenstra aan de andere kant in vrije positie ook naast schoot. Zes minuten voor tijd had Rudwin Evers het duel in het voordeel van GVAV kunnen beslissen maar onder moeilijke omstandigheden ging ook zijn inzet naast.
Diep in blessuretijd werkte GVAV-keeper Remco Molenaar de bal heel ongelukkig weg waarop Sean de Ruiter een vrije schietkans kreeg maar de GVAV-keeper wist ten koste van een hoekschop nog te redden. Die hoekschop werd GVAV echter toch fataal. Nadat de bal doorgeschoten was, stonden er bij de tweede paal wel drie man van Wolvega klaar om de bal in te schieten. Anne Faro was de man die het deed en daarmee de matchwinnaar werd.

GVAV heeft nu twee punten voorsprong op nummer vier van onderen, een van de plekken die leidt tot de nacompetitie om degradatie/klassebehoud. Komende donderdag komt Bergum op bezoek, daarna wachten lastige uitwedstrijden tegen SC Erica en Achilles 1894.

GVAV zoekt met spoed enkele nieuwe bestuursleden die de taken van secretaris Ronald Senechal en penningmeester/ledenadministrateur Joop Top met ingang van het volgende seizoen willen overnemen. Voor meer details: lees de oproep elders op dit medium. 

GVAV-Rapiditas – FC Wolvega 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 90+2. Anne Faro 0-1.
Scheidsrechter: Dave de Vries (Amstelveen).
Geel: Nicky Pranger (GVAV), Jakko Veenstra (FC Wolvega).
Toeschouwers: 67. 
Man of the match: Ramon Nijdam.
Citaat van de dag: Nicky Senechal.
Er scheen een fraai zonnetje en het was eigenlijk nog helemaal niet warm, maar GVAV-grensrechter Dirck Scholte liep al in zijn zomertenue. Nicky waarschuwde Dirck: ‘Pas maar op dat je benen niet verbranden!’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal, Anne Bandsma, Ennio Jansen (67. Bryan Inge), Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Nicky Pranger, Rudwin Evers, Patrick Hoving (72. Nathi Casimir), Wasim el Baroudi.

Andere uitslagen
LAC Frisia 1883 – Steenwijk 1-2. Bergum - FVC 0-2. Velocitas 1897 – ONB 2-1. SC Joure – Emmen 3-2. Achilles 1894 – Annen 3-0. Voorwaarts T – SC Erica 0-0.

Tussenstand gehaktballentest
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5 9. FC Wolvega 5,7. 10. Steenwijk 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)Nieuwe bestuursleden gezocht !!

20130405 - Eind februari hebben we op de site een oproep geplaatst voor nieuwe bestuursleden, aangezien Ronald Senechal en Joop Top aangegeven hebben aan het eind van dit seizoen te stoppen. Dit nadat ze zeer vele jaren deel hebben uitgemaakt van het voetbalbestuur.
Op deze oproep kwam slechts één reactie op de functie van secretaris, welke helaas niet geleid heeft tot het vervullen van deze functie.
Het eind van het seizoen nadert met rasse schreden en daarom besteden we hier nogmaals aandacht aan deze vacatures.
Het moet toch mogelijk zijn dat uit onze grote vereniging leden of ouders van leden opstaan om deze functies te gaan vervullen.
We moeten met elkaar beseffen dat we met elkaar deel uitmaken van een vereniging en dat we dus met elkaar moeten zorgen dat de zaken, die bij GVAV-Rapiditas nu één maal moeten gebeuren om het geheel draaiende te houden, ook worden uitgevoerd. 
Beide vertrekkende bestuursleden hebben aangegeven voldoende tijd te willen nemen om hun opvolgers in te werken, maar dat bij gebrek aan opvolgers zij per 1 juli zullen stoppen.
We komen dan voor grote problemen te staan, want het is zeker dat de overblijvende bestuursleden deze taken er niet bij kunnen en willen nemen. 
Uitbesteden van een groot deel van deze werkzaamheden lijkt dan de enig overblijvende optie met grote financiële consequenties en zeer forse contributieverhogingen. De statutair vereiste bestuursfuncties zijn dan ook echter nog steeds niet vervuld.

Daarom willen we daar nog niet aan denken en hopen, optimistisch als we zijn, dat er op korte termijn toch serieuze kandidaten voor deze functies gevonden worden.
Joop en Ronald verdienen het ook dat ze na zo veel jaren trouwe dienst er gerust op kunnen zijn dat er snel duidelijkheid is over hun opvolging.

Mocht u geïnteresseerd zijn of nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact op met ondergetekende.

Namens het voetbalbestuur,

Alex Huisinga
Voorzitter
Email voorzitter@gvav.nl en telefoon 06-44442633 of 050-5422696 

Ter informatie hierbij nogmaals korte informatie over de inhoud van de functies.

Secretaris:  
De secretaris maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De hoofdtaak is het beheren en distribueren van binnenkomende correspondentie, verzorgen van de uitgaande correspondentie, agenderen en notuleren van de vergaderingen van het dagelijks bestuur en het voetbalbestuur. 

Penningmeester:
Ook de penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. Zijn hoofdtaak is het beheer over de financiën van de vereniging. Onderdelen daarvan zijn de financiële administratie en de ledenadministratie. Omdat deze taak zo langzamerhand zeer omvangrijk is geworden, ligt het in de bedoeling om de werkzaamheden onder te brengen in een financiële commissie waarbij dan in ieder geval de volgende door verschillende personen uit te voeren taken kunnen worden onderscheiden:

Financieel beheer: uit te voeren door de penningmeester die deel uitmaakt van het voetbalbestuur. Opstellen en bewaken van begrotingen en het maken van financiële rapportages zijn daarbij de belangrijkste werkzaamheden.

Boekhouding: verwerking van de financiële mutaties in een geautomatiseerd boekhoudpakket. Kennis van het boekhouden is daarbij natuurlijk een vereiste. Werkzaamheden kunnen, afgezien van overleg met de overige leden van de financiële commissie in principe thuis worden uitgevoerd.

Ledenadministratie
: verwerking van aan- en afmelding van leden in een geautomatiseerd pakket. Ook deze werkzaamheden kunnen grotendeels thuis worden uitgevoerd.Enquête!

20130401 - Twee studenten van het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool doen een onderzoek naar het functioneren van GVAV-Rapiditas. 
Daarvoor is het nodig dat zoveel mogelijk leden een enquête invullen. Bij jeugdleden mogen ook de ouders de enquête invullen.GVAV-Rapiditas stelt teleur in Steenwijk

20130401 – Tweede paasdag kwam er een einde aan de opmars van GVAV-Rapiditas richting het linkerrijtje in de eerste klasse F. Steenwijk won verdiend met 2-0 van de Stadjers. 

Binnen het kwartier had GVAV-Rapiditas een beslissende voorsprong kunnen nemen, maar de kansen werden niet benut. In de 53e en de 55e minuut zetten Tim en Nick Jansen Steenwijk op een 2-0 voorsprong. Wat GVAV-Rapiditas daarna ook probeerde, in deze stand kwam geen verandering meer.


Ondanks een prachtig zonnetje waren de omstandigheden in Steenwijk verre van ideaal. Er stond een stevige wind dwars over het hobbelige veld. Toch kwam GVAV goed uit de startblokken maar bij twee grote kansen voor Patrick Hoving hield Steenwijk-keeper Marcel Tiemans zijn ploeg op de been.
De omstandigheden leenden zich niet voor vlot combinatievoetbal en Steenwijk kon zich daar beter mee omgaan dan GVAV. De thuisclub hanteerde een wat opportunistischer stijl zonder in de eerste helft echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft leek GVAV de wedstrijd onder controle te nemen maar in de 53e minuut was het Tim Jansen die voor de 1-0 zorgde. De concentratie bij GVAV was daardoor even helemaal zoek zodat Nick Jansen twee minuten later ook de 2-0 kon laten aantekenen. Na een serie wissels probeerde GVAV alles op de aanval te zetten, maar verder dan een schot van dichtbij tegen de paal van Patrick Hoving kort voor tijd kwam de ploeg niet. GVAV mocht nog van geluk spreken dat Steenwijk uit een aantal scherpe counters de score niet wist te verhogen.

Interim-trainer Jacob Bosman staat de komende tijd nog voor een lastige puzzel. GVAV is helemaal ingesteld op het spelen met Marco Drent, die altijd wel drie mannetjes aan zich weet te binden waardoor er ruimte ontstaat voor andere spelers. Nu er zonder Marco gespeeld wordt, moet het spelconcept aangepast worden. Het experiment met middenvelder Nicky Pranger als rechterspits kan voorlopig niet als heel erg succesvol bestempeld worden. 
Omdat de trainers van de tegenstanders de afgelopen weken Farid Balvaneh onveranderlijk als de beste man bij GVAV bestempelden, ligt het voor de hand dat zulke trainers nu ook maatregelen nemen om dat gevaar in te dammen. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden was er veel minder ruimte voor Farid en tegen Steenwijk bleek hij ook niet opgewassen tegen Klaas Busscher die door excellent positie kiezen bijna in zijn eentje het complete middenveld van GVAV ontregelde. De ervaring won het in dit geval van het jeugdige talent: Busscher is al 29 en Farid is nog maar 18.

Komende week komt FC Wolvega op bezoek dat na de winterstop slechts vier punten wist te halen uit zes wedstrijden en dat er alles aan gelegen zal zijn om niet ingehaald te worden door de ploegen uit de onderste helft van de ranglijst die wel voortdurend punten pakken.

Steenwijk – GVAV-Rapiditas 0-0 (2-0)

Scoreverloop: 53. Tim Jansen 1-0. 55. Nick Jansen 2-0.
Scheidsrechter: Laurens Eleveld (Gieten).
Geel: Boyd Kooy, Patrick Hoving (GVAV).
Toeschouwers: 132. 
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal (67. Roy Nijdam), Anne Bandsma, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Farid Balvaneh, Wasim el Baroudi (57. Rudwin Evers), Bryan Inge (74. Ennio Jansen), Patrick Hoving, Nicky Pranger.

Andere uitslagen
Achilles 1894 - Bergum 2-2. Annen – Voorwaarts T 1-4. SC Erica - Emmen 1-1. LAC Frisia 1883– Velocitas 1897 4-1. ONB – SC Joure 0-3. FC Wolvega - FVC 0-2. 

Tussenstand gehaktballentest
De jury vond de bal van Steenwijk de slechtste bal tot nu toe en deze krijgt het cijfer 5,5.
1. Annen, SC Joure 8,0. 3. Voorwaarts T 7,7. 4. Bergum 7,5. 5. Velocitas 1897 7,0. 6. LAC Frisia 1883, Emmen, ONB 6,5 9. FC Wolvega 5,7. 10. Steenwijk 5,5.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)


 

nach oben