GVAV-Rapiditas en Dalen in evenwicht (2-2)

20111030GVAV-Rapiditas is vanmiddag niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Dalen.
In de eerste helft was GVAV-Rapiditas iets sterker en het kwam op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Angelo Florencia en Murat Sahintürk, beide op aangeven van Patrick Hoving. In de tweede helft was Dalen sterker en door doelpunten van Nick Schuiling en een eigen goal van Robin van Linschoten werd de 2-2 eindstand bereikt.

Aan niets was te zien dat Dalen met zeven nederlagen op rij helemaal onderaan staat in de eerste klasse F. In de eerste helft ging het gelijk op, maar was GVAV wel ietsje sterker. In de 18e minuut gaf Patrick Hoving een afgemeten voorzet op Angelo Florencia die de bal binnen wist te tikken. In de 28e minuut was Patrick Hoving wederom verantwoordelijk voor de assist en deze keer wist Murat Sahintürk de bal achter Richard Braam te schieten (2-0).
Dalen heeft met Nick Schuiling en Michel Boer twee gevaarlijke spitsen in huis en het is dat het balletje in de eerste helft steeds niet goed viel want anders had Dalen al voor de rust kunnen scoren. Na de rust gebeurde dat wel. In de 53e minuut kon Nick Schuiling de bal van dichtbij inkoppen (2-1).
GVAV kwam zo nu en dan wel onder de druk uit maar zag drie doelpunten wegens buitenspel afgekeurd worden. Bij de tweede van die drie wees scheidsrechter Henk Mulder, die verder prima floot, zodanig naar het midden dat heel GVAV dacht dat Patrick Hoving de 3-1 gemaakt had. Bij Dalen had men eerder door dat de goal afgekeurd was en bijna had de ploeg uit een snelle spelhervatting de gelijkmaker gescoord. Een gelukje en een leermoment voor de scheidsrechter want een goal zou tot veel gezeur en gedoe geleid hebben.
Dalen bleef de aanval zoeken en het GVAV-publiek was er niet gerust op. Tijmen Venhorst was in 70e minuut al dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal ging langs de verkeerde kant van de paal. Michel Boer wist op rechts een aantal malen een voorzet af te leveren en in de 83e minuut was het Robin van Linschoten die de bal uit zo’n voorzet zo ongelukkig raakte dat deze achter Remco Molenaar in het net rolde (2-2).
In de slotfase met zes minuten blessuretijd kon het nog beide kanten opgaan, maar uiteindelijk was de 2-2 eindstand een terechte uitslag.

Volgende week speelt GVAV uit tegen Gronitas, dat het met vier punten uit acht wedstrijden ook niet al te best doet.

GVAV-Rapiditas – Dalen 2-2 (2-0)

Scoreverloop: 18. Angelo Florencia 1-0. 28. Murat Sahintürk 2-0. 53. Nick Schuiling. 83. Robin van Linschoten (e.d.) 2-2.

Geel: Haroun Jahanyar, Charly Ton (GVAV). Marijn Verdoold (Dalen).

Toeschouwers: 80.

Man of the match (GVAV): Patrick Hoving.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Haroun Jahanyar (Mouniz Ben Allal, 46), Robin van Linschoten, Boyd Kooy, Charlie Ton, Nicky Pranger, Angelo Florencia, Murat Sahintürk, Marco Drent (Rudwin Evers, 80), Patrick Hoving, Jordy Havinga.

Velocitas – Emmen 1-5. Bergum – Stevo 4-3. Achilles 1894 – FC Wolvega 4-4. SC Erica – Gronitas 2-0. SC Joure – DIO Oosterwolde 2-2 (met vier rode kaarten). Nieuw Buinen – FVC 1-1.

Tussenstand gehaktballentest
Tussenstand: 1. SC Joure 7,5. 2. Velocitas 7,0. 3. Nieuw Buinen 6,8. 4. Emmen 5,8.
Buiten mededinging: Oeverzwaluwen 6,0.

Verslag: Jack Schilder

Uitgelicht D11: Recreatief voetbal, maar wel met perspectief!

Het D team van GVAV Rapiditas met het hoogste nummer, trof het lot om zaterdagochtend om 09.00 uur al te moeten aantreden op het zwaar te bespelen veld 5 tegen de geelhemden van nabij gelegen Noordwolde D2. Dit team bestaat uit jongens en meisjes en wordt tweemaal per week getraind door Albert Pruntel. De teamleider was vanmiddag de heer Fokke Wemmenhove. Gemiddeld weg voetballen deze pupillen nog niet zo lang in verenigingsverband. De voetballers van Noordwolde wel en dat was dan ook wel zichtbaar. Toch speelde D11 voor rust een goede partij met af en toe leuke combinaties. De meisjes van GVAV deden niet of soms nauwelijks onder voor de boys. Bang waren ze ook niet voor de vaak wat steviger jongens van Noordwolde (ze eten daar wat meer roggebrood). Er was zelfs in de 1e helft vaak sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, met doelkansen voor beide partijen, waarbij de aanvoerder van GVAV vaak de gangmaker was. In de 2e helft had D11 de pech dat ze snel een paar goals om de oren kregen en dan gaan voetbalwetten gelden. De tegenpartij wordt steeds brutaler en de partij op achterstand begint het wel te geloven en verliest aan strijdlust. Ondanks het feit dat D11 op grote achterstand werd gezet, lukte het ze nog wel ook zelf te scoren, tweemaal zelfs! De spelers van D11 hebben potentie om nog veel beter te kunnen! Techniek, inzicht, positie kiezen zonder de bal en tactiek zijn elementen waar nog heel veel groei mogelijk is. Het was een leuk team om te zien spelen. Misschien is het wat om ze een periode van bijvoorbeeld tien lessen te laten deelnemen aan de voetbalschool Groningen van Rick Liezenga. Zeker weten dat ze dan nog veel beter worden en het spelletje nog leuker gaan vinden. Veel succes meisjes en jongens!
UJM

GVAV-Rapiditas verliest van Emmen

20111016GVAV-Rapiditas heeft aan de eclatante zege op DIO Oosterwolde van de vorige week geen passend vervolg weten te geven. De Groningers liepen in en tegen Emmen tegen een 2-1 nederlaag op.
Twee seizoenen geleden streden beide ploegen in de nacompetitie om de promotie naar de eerste klasse en GVAV-Rapiditas was toen de sterkste van de twee. Vandaag was het de eerste normale competitiewedstrijd tussen beide ploegen sinds 1949 (!) en ditmaal was Emmen de gelukkigste van de twee.
In de tiende minuut passeerde Nicky Pranger zijn eigen doelman (1-0). In de 22e minuut maakte Jelle Siekman de tweede treffer voor Emmen. Hierna werd GVAV-Rapiditas sterker en de ploeg domineerde de gehele tweede helft. Verder dan een eigen doelpunt van Jisry Hoff kwamen de Groningers echter niet.

In de eerste tien minuten had GVAV-Rapiditas een aardig overwicht, maar de ploeg leek zich hierdoor in het lekkere zonnetje in slaap te laten sussen. Bij een counter van de Emmenaren kon Nicky Pranger een eigen doelpunt op zijn naam schrijven door de bal tergend langzaam langs Remco Molenaar in de uiterste hoek te schuiven (1-0).
Emmen kreeg wat meer vat op het spel en in de 22e minuut liet Jelle Siekman Remco Molenaar met een prachtig diagonaal schot kansloos (2-0). GVAV begon aan een inhaalrace maar het kreeg weinig kansen. Angelo Florencia was in de 26e minuut nog het dichtst bij een treffer toen hij de bal tegen de paal schoot. Robin van Linschoten zag de bal na een kopbal uit een hoekschop net over gaan.
In de tweede helft was het nog net geen powerplay maar GVAV domineerde en de meeste dreiging ging zoals zo vaak uit van Marco Drent, maar het rendement bleef beperkt tot twee gele kaarten voor Emmen. Ondanks de dominantie was het voor de Groningers uiterst moeilijk om in het strafschopgebied van de Emmenaren te raken en van uitgespeelde kansen was nauwelijks sprake. Jisry Hoff liet in de 76e minuut zijn eigen doelman met een prachtige kopbal kansloos (2-1) en het leek erop dat GVAV nog langszij zou kunnen komen. Emmen verdedigde zich echter met hand en tand en liet na de wedstrijd in een eerder stadium te beslissen door enkele counters niet succesvol af te ronden.

Over twee weken speelt GVAV tegen Dalen dat tot nu toe zeven wedstrijden op rij verloren heeft en zal GVAV zeker de punten moeten pakken om wat verder van de onderste drie plaatsen te komen.

VV Emmen - GVAV-Rapiditas 2-0 (2-1)

Scoreverloop: 10. Nicky Pranger (e.d.) 1-0. 22. Jelle Siekman 2-0. 76. Jisry Hoff (e.d.) 2-1.

Geel: Remco Molenaar (GVAV). Jisry Hoff, Gert-Jan Reinders (Emmen).

Toeschouwers: 102.

Man of the match (GVAV): Robin van Linschoten.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Robin van Linschoten, Boyd Kooy, Anne Bandsma, Nicky Pranger, Angelo Florencia (Arjan Prijs, 46), Murat Sahintürk (Farid Balvaneh, 80), Marco Drent (Rudwin Evers, 69), Patrick Hoving, Jordy Havinga.

Dalen – SC Erica 2-7. FVC – Bergum 4-3. Gronitas – Nieuw Buinen 4-2. FC Wolvega – SC Joure 3-1. DIO Oosterwolde – Velocitas 1897 0-1. Stevo – Achilles 1894 2-1.

De bal van Emmen had weliswaar een aparte vorm, maar liet aan smakelijkheid zeer te wensen over: te slap, te vet en te zout. De bal van Emmen sluit voorlopig de rij met een 5,8.

GVAV-Rapiditas walst over DIO Oosterwolde heen (9-1)

20111009Het scorebord bij GVAV-Rapiditas was net groot genoeg om de 9-1 overwinning op DIO Oosterwolde te kunnen laten zien.
Tot aan de rust kon DIO Oosterwolde nog redelijk meekomen maar toen onmiddellijk na de rust de 4-1 viel, was het gebeurd met de Friezen. De organisatie raakte helemaal zoek en GVAV-Rapiditas kon zich in de tweede helft uitleven. Man of the match bij de Groningers was Patrick Hoving die twee goals voorbereidde en zelf ook driemaal raak schoot.

Met Marco Drent als de grote plaaggeest voor de tegenpartij begon GVAV sterk aan de wedstrijd en al na een minuut had Angelo Florencia op aangeven van Marco Drent het eerste doelpunt op zijn schoen maar de bal ging via een verdediger over de achterlijn. In de derde minuut was echter wel raak. Marco Drent legde de bal op Murat Sahintürk die zijn mislukte schot bij Angelo Florencia zag belanden (1-0).
Dom balverlies van Boyd Kooy binnen de zestien gevolgd door een domme overtreding stelde Martijn Duker in staat via een strafschop het tweede competitiedoelpunt te maken voor DIO Oosterwolde (1-1). In de zestiende minuut was het Nicky Pranger die op aangeven van Marco Drent de bal kon binnentikken. In de 39e minuut kon Boyd Kooy de bal uit een voorzet van Marco Drent fraai binnenkoppen (3-1).
Ondanks een onzekere Bert Boddema in het doel was DIO Oosterwolde voor de rust nog redelijk op de been gebleven en de Friezen wilden in de tweede helft proberen het tij nog te keren. Op aangeven van Patrick Hoving maakte Murat Sahintürk in de 46e minuut aan deze illusies snel een einde (4-1).
Was het in de eerste helft de wedstrijd van Marco Drent, in de tweede helft was het de wedstrijd van Patrick Hoving. Op aangeven van Patrick Hoving kon Marco Drent de vijfde treffer van GVAV op zijn naam schrijven (5-1). DIO Oosterwolde liet op het middenveld en achterin steeds meer gaten vallen. Alleen op de keeper afgaande kon Angelo Florencia de bal niet in het doel krijgen en even later zag Patrick Hoving zijn inzet van de lijn gekopt worden.
In de 71e en de 72e minuut was het echter wel raak. Op aangeven van Angelo Florencia en Jordy Havinga nam Patrick Hoving de 6-1 en de 7-1 voor zijn rekening. Bij enkele speldenprikken van DIO Oosterwolde verrichtte Remco Molenaar enkele knappe reddingen, maar Remco had er alle begrip voor dat je bij een 9-1 overwinning de keeper niet tot man of the match zou kunnen uitroepen.
Rudwin Evers zette na een solo in de 81e minuut de 8-1 op het bord. Enkele counters van GVAV eindigden door niet goed op te letten in buitenspelsituaties want anders was het zeker tot dubbele cijfers gekomen. In de 89e minuut was het nogmaals Patrick Hoving die op aangeven van Angelo Florencia van dichtbij in kon tikken (9-1).

Volgende week speelt GVAV de uitwedstrijd tegen Emmen op Sportpark Meerdijk.

GVAV-Rapiditas – DIO Oosterwolde 9-1 (3-1)

Scoreverloop: 3. Angelo Florencia 1-0. 5. Martijn Duker (strafschop) 1-1. 16. Nicky Pranger 2-1. 39. Boyd Kooy 3-1. 46. Murat Sahintürk 4-1. 54. Marco Drent 5-1. 71. Patrick Hoving 6-1. 72. Patrick Hoving 7-1. 81. Rudwin Evers 8-1. 89. Patrick Hoving 9-1.

Geel: Boyd Kooy (GVAV). Youri Winters, Martijn Duker, Gerwin Duker (DIO Oosterwolde).

Toeschouwers: 40.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mouniz Ben Allal (Rudwin Evers, 16), Boyd Kooy, Anne Bandsma (Nick van Dongen, 80), Nicky Pranger, Angelo Florencia, Murat Sahintürk, Marco Drent, Patrick Hoving, Jordy Havinga.

Bergum – Gronitas 4-0. SC Joure – Velocitas 5-1. Nieuw Buinen – Dalen 5-0. Achilles 1894 – FVC 1-2. FC Wolvega – Stevo 0-2. SC Erica – Emmen 4-2.

Tussenstand: 1. SC Joure 7,5. 2. Velocitas 7,0. 3. Nieuw Buinen 6,8.

Uitgelicht: Meidenteam GVAV blijft winnen, maar…

20111007 - Het nieuwe meidenteam van GVAV heeft ook vanmiddag weer haar zegereeks voortgezet met een forse uitslag, die doet vermoeden dat het team van de trainers Jos Raymakers en Chris Zwarts weer uitstekend acteerden, maar dat was vanmiddag echter niet het geval.
De GVAV-dames moesten het vanmiddag thuis opnemen tegen het 2e meisjesteam van Glimmen. Het waaide zoals altijd weer op Kardinge. Vandaag ging de wind dwars over het veld. De wedstrijd begon ruim te laat. Al snel zou blijken dat de meiden van GVAV veel beter voetbal speelden dan hun tegenstanders. Echter het leek wel of de dames vermoeid aan de wedstrijd begonnen. De strijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Glimmen. Wie er ook op doel schoot van de aanvallers van GVAV, veel schoten gingen naast of voorlangs, of werden een prooi voor de uistekende keepster van Glimmen, die overigens nog niet zo lang een voetbaldoel verdedigd. De dames van GVAV bleven zwak voetballen en hadden vanmiddag het geluk dat Glimmen er nauwelijks iets tegenover kon stellen. Pas in de 28e minuut was het nota bene de centrale verdedigster van GVAV ( Jill David) die met een fraaie slalom een aantal spelers van Glimmen passeerde en met een fraai eindschot de keeper van Glimmen verschalkte (1-0). En daar bleef het ook de 1e helft bij. Na het theekransje ging GVAV wat beter voetballen, maar echt gretig waren ze nog steeds niet. Door de zwakte van Glimmen kon GVAV Vrijwel voortdurend op de helft van Glimmen spelen en werden de Glimmenaren niet een keer gevaarlijk voor het doel van Ike Deinum. Ike had nauwelijks iets te doen, maar bleef geconcentreerd en als er al gevaar dreigde, trad ze resoluut op, gevolgd door steeds perfecte uittrappen. In de 11e minuut van de 2e helft werd de 2-0 gescoord en toen kwam de doelpuntenmachine eindelijk op gang. Na een kwartier stond het 3-0. Een minuut later al 4-0 en in de 19e minuut werd de 5e goal gescoord. Na een half uur spelen volgde het zesde doelpunt en een minuut voor het eindsignaal brachten de blauwhemden de eindstand van 7-0 op de schermen. De meiden van GVAV hadden een gemakkelijke middag, maar zullen toch uit een ander vaatje moeten tappen om ook de andere teams aan de zegekar te binden. Potentie zit er meer dan genoeg in deze dames, daar zit hem de kneep niet. Woman of the match: dat zijn er deze maal twee: Ika Deinum vanwege haar concentratie en mooie uittrappen en verdedigster Jill David, die centaal achterin goed speelde, de 1e goal scoorde en daarmee haar team op sleeptouw nam.
UJM

GVAV-Rapiditas verliest krap bij Velocitas (4-3)

20111002In een spannende derby trok Velocitas vanmiddag met 4-3 aan het langste eind tegen GVAV-Rapiditas.

In het eerste halfuur was Velocitas de gevaarlijkste ploeg die dan ook terecht op een 2-0 voorsprong kwam door Virgil Muller en Mustafa Ahmed. Kort voor de rust was de energie bij Velocitas even op en Angelo Florencia en Robin van Linschoten zorgden voor de 2-2 ruststand.
Na een eigen doelpunt van Anne Bandsma kwam Velocitas kort na de rust op een 3-2 voorsprong. GVAV-Rapiditas wist een reeks van kansen niet te benutten en Ayoub Kaddouri zette Velocitas in de 84e minuut op een veilig lijkende 4-2 voorsprong. Vanaf de aftrap scoorde Rudwin Evers echter weer voor GVAV-Rapiditas (4-3), waarna het voor Velocitas in de resterende minuten nog hangen en wurgen was maar GVAV-Rapiditas wist niet meer langszij te komen.

Velocitas is een ploeg met snelle jongens voorin en daar had GVAV het in de eerste helft nogal moeilijk mee. In de 23e minuut leidde balverlies van GVAV vlak voor het strafschopgebied van Velocitas tot een counter die doeltreffend werd afgerond door Virgil Muller (1-0). Velocitas ging scherp door en in de dertigste minuut was het Faisley Maduro die Mustafa Ahmed op maat kon bedienen (2-0).
Kort voor de rust was de pijp bij Velocitas echter leeg. Boyd Kooy lifte de bal in de 40e minuut net over en Marco Drent zag zijn schuiver uit de hoek getikt door Alex van Stralendorff. In de extra tijd van de eerste helft belandde de bal via Jordy Havinga en Patrick Hoving bij Angelo Florencia die van dichtbij de aansluitingstreffer kon intikken. Nadat Thijs de Jonge de bal noodgedwongen over het eigen doel gekopt had, was het Robin van Linschoten die de bal uit de resterende hoekschop met een hakje in het Velocitas-doel wist te krijgen (2-2).
GVAV leek de draad van kort voor de rust ook na de rust weer op te pakken, maar had pech dat Anne Bandsma de bal achter zijn eigen doelman werkte (3-2). Na deze tegenslag kreeg GVAV-Rapiditas een aantal fraaie mogelijkheden. Een kopbal van Robin van Linschoten werd tenauwernood over de lat getikt, Jordy Havinga schoot de bal op de lat en Angelo Florencia was na een uitval te ver naast het lege doel gekomen om de bal erin te krijgen.
Velocitas moest het doen met wat uitvallen maar Virgil Muller zag een excellente mogelijkheid verloren gaan door een goede redding van Chris Weggemans. De ingevallen Ayoub Kaddouri leek de man die Velocitas over de streep ging trekken. In de 81e minuut schoot hij al net naast en in de 84e minuut was hij bij een uitval Boyd Kooy te snel af (4-2).
Rudwin Evers nam de daaropvolgende aftrap, werd daarna onmiddellijk gelanceerd door Angelo Florencia en zette GVAV na zeven seconden alweer op 4-3. GVAV zette alles op alles om de gelijkmaker te produceren. In de 87e minuut verwachtte iedereen een uithaal van Marco Drent maar deze koos voor een passeerbeweging die niets opleverde. Kort voor tijd werd een treffer van Angelo Florencia geannuleerd omdat er een eerdere overtreding door GVAV begaan leek te zijn.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DIO Oosterwolde dat zwak aan deze competitie begonnen is maar vandaag het eerste puntje behaalde door een 0-0 gelijkspel tegen het lastige SC Erica.

Beelden van de wedstrijd zijn te zien bij Uitzending gemist van OOG TV.

Velocitas - GVAV-Rapiditas 4-3 (2-2)

Scoreverloop: 23. Virgil Muller (1-0). 30. Mustafa Ahmed (2-0). 45+1. Angelo Florencia (2-1). 45+3. Robin van Linschoten (2-2). 50. Anne Bandsma e.d. (3-2). 84. Ayoub Kaddouri (4-2). 85. Rudwin Evers (4-3).

Geel: Murat Sahintürk, Robin van Linschoten, Anne Bandsma (GVAV). Virgil Muller (Velocitas).

Toeschouwers: 100.

Man of the match (GVAV): Nicky Pranger.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Mouniz Ben Allal, Boyd Kooy, Anne Bandsma, Robin van Linschoten, Nicky Pranger, Angelo Florencia, Murat Sahintürk (Farit Balvaneh), Marco Drent, Patrick Hoving (Rudwin Evers), Jordy Havinga.

DIO Oosterwolde - Erica SC 0-0. Gronitas - Achilles 1894 0-3. Dalen - Bergum 0-1. FVC - Wolvega FC 5-2. Emmen - Nieuw Buinen 1-4. Stevo – Joure SC 1-2.

De bal van Velocitas was een normale bal die het cijfer 7,0 krijgt.