Vader van Fofin en Abraham terug in het detentiecentrum!

20120629 - Mohamed Sheriff die vandaag na een verblijf van 15 jaar in Nederland zou worden uitgezet, is toch weer terug in het Uitzetcentrum in Rotterdam. Op het vliegveld in Brussel is besloten dat hij niet op het vliegtuig naar Liberia zal worden gezet. Hij zou hiervoor toch te ziek zijn geweest. De lezing van de IND is anders omdat er problemen werden verwacht met een pasfoto van Sheriff en dat men voornemens was de uitzetting toch door te zetten. Het is nauwelijks nog te bevatten hoe de IND hier met mensen opgaat. Gisteren maakte ze bekend dat Sheriff niet uitgezet zou worden. Drie uur later werd dat door interventie van Minister Leers weer ingetrokken. Vanochtend gloorde er weer wat hoop, toen we met de advocaat mw. Mr Later uit Den Haag een kort geding hadden ingezet, maar de rechter bepaalde dat de zienswijze van de IND gevolgd moest worden. Vanmiddag op het moment dat zijn echtgenote een interview gaf aan RTV Noord kwam het bericht van Sheriff zelf dat hij weer terug was in Rotterdam. Het is ongelofelijk en onmenselijk hoe hier met deze mensen is omgegaan. Er is intensief overleg met de advocaat hoe nu verder. Zij zal in ieder een procedure aanhangig maken in Straatsburg in het kader van het Verdrag van de Rechten van de Mens.

Namens de projectgroep PIPAG en SPG,

Olga Wildschut en Ulfert Molenhuis


Verbouwing

20120625 - De komende weken is de technische dienst onder leiding van Willem en Sietse druk bezig met een opknap beurt van de kamers in de kantine. Johan samen met Koeno nemen het verfen voor hun rekening en Willem en Sietse zijn druk met de vloer in de weer.

Mannen succes!


TOP E Toernooi GVAV-Rapidias 23 juni 2012

20120623 - Op zaterdag 23 juni 2012 zal voor het derde opeenvolgende jaar weer een Top E Toernooi bij GVAV-Rapiditas worden georganiseerd.

Dit jaar nemen de volgende verenigingen met hun E-1 team deel: VFL-Oldenburg, AV Emmen, Achilles 1894, VV Heerenveen, Drachtster Boys, LAC Frisia 1883, Veendam 1894, Hoogezand, Be Quick 1887 en uiteraard GVAV-Rapiditas, tevens winnaar van de 2011 editie van het toernooi.

Er zal gestreden worden in 2 poules van 5 teams. De  poule-indeling en het wedstrijdschema zullen binnenkort op deze plaats bekend gemaakt worden.

Het toernooi zal om 10.00 uur starten met de opkomst en introductie van de deelnemende teams. De eerste wedstrijden beginnen om 10.30 uur. Het einde van het toernooi is voorzien tussen 16.00 en 17.00 uur.

De wedstrijden worden gespeeld volgens het KNVB reglement waarbij de teams maximaal 7 spelers binnen de lijnen mogen brengen en staan onder leiding van de door GVAV opgeleide pupillenscheidsrechters.

Voor alle teams zijn prijzen beschikbaar, de hoofdprijs heeft dit jaar een speciaal karakter en is zeer de moeite waard! Wat de prijs is: de 23e juni zal dat blijken!

Wij hopen op en prachtig voetbalweer en veel publiek. Aan het niveau van de teams zal het niet liggen, de beste spelertjes van het Noorden en Oldenburg zullen aanwezig zijn!
 

Namens de toernooicommissie,

Hessel Betten 


Mamamini reikt € 2.000 uit aan projectgroep voor het!

20120622 - Het was woensdag 20 juni 2012 feest aan de Helperoostsingel in Groningen. Daar staat een van de vier verkooppunten van Mamamini. Door verkoop van tweedehands goederen had Mamamini een netto winst gemaakt van € 25.000. Dat geld werd verdeeld onder 24 organisaties uit de stad. Presentatrice Miranda Bolhuis sprak en zong met haar bandleden de middag aan elkaar en ze deed dat voortreffelijk! Voor ons noodfonds van de beide maatschappelijke projecten PIPAG en  SPG kregen Ulfert Molenhuis en Wim Hendriksen van de projectgroep uit handen van Mirandaopnieuw een recordbedrag uitgereikt van maar liefst € 2.000. Het geld is hard nodig en wordt gebruikt voor uitkeringen in de kosten van levensonderhoud van clubleden die zonder inkomen zitten en voor andere noodhulp van leden. Het is nu alweer voor de vijfde achtereenvolgende maal dat de beide maatschappelijke projecten van GVAV Rapiditas geld van het Mamaminifonds ontvangen. Wij bedanken Mamamini voor het in ons gestelde vertrouwen.
De projectgroep.

GVAV E1 Winnaar KNVB beker

20120605 - Nadat 1,5 week geleden Hoogezand in een zinderende wedstrijd met 3-6 werd verslagen om uit te maken wie Groningen mocht afvaardigen, stond op 2 juni de finaledag met de winnaars van de districten Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel uit groep 1 (hoofdklasse) op het programma. Om 8:45 werd vertrokken vanaf Kardinge, de auto's volgeladen met partytenten, toeters, spandoeken, ratels, versnaperingen, supporters en daar bovenop de spelers.
Na een uurtje rijden kwamen we aan op het sportpark van Flevoboys en VV Emmeloord in Emmeloord. De boys gingen omkleden en strak tegen veld 4 werd het bivak opgezet. Er was tussen de ouders onderling afgesproken om gezonde versnaperingen mee te nemen, zodat de energie niet verspild zou worden aan verbranden van vette zooi. Het meegebrachte campingtafeltje zakte bijna door zijn poten door de fruitschalen, salades, saté etc.
Om 10:30 stond de eerste wedstrijd op het programma, tegen Leeuwarden. Het was duidelijk te zien dat de spanning bij de jongens van E1 behoorlijk in de benen zat, de eerste 5 minuten liep er bijna geen enkele combinatie en bij balverlies werd er maar matig opgetreden. Leeuwarden rook zijn kans, kreeg veel vrijheid en daardoor vloog eerst een schot strak in de kruising en vlak daarna ging (via een speler) de 0-2 er ook nog in! E1 werd wakker en besefte dat het erop of d'ronder was en toen ging de machine draaien. Via een vloeiende combinatie werd de 2-1 gescoord. Niet lang daarna lag de 2-2 er ook in. Na de rust (van 1 minuut) werd uiteindelijk de verlossende 3-2 gescoord, maar toen kwam Leeuwarden stevig aandringen. Met goed verdedigings- en keeperswerk werd de druk doorstaan, de eerste overwinning was binnen.
De 2e wedstrijd op het programma was tegen Emmen. Zij waren in hun eerste wedstrijd tegen Heerenveen in de 1e helft de bovenliggende partij, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven. Tegen GVAV bleek dat Emmen het moest hebben van een aantal sterke spelers, waar onze verdedigers goed grip op hadden. Daardoor kon GVAV zijn eigen spel gaan spelen, met als eindresultaat een nette 3-0 overwinning.
Voor de laatste wedstrijd stond alweer een mooie tegenstander op papier: VV Heerenveen. De voorgaande maanden kwamen we ze al twee keer tegen in toernooien in Steenwijk en Ede. In Steenwijk speelde GVAV E1 zo'n beetje de beste wedstrijd van het jaar, Heerenveen werd maar liefst met 7-0 afgedroogd. In Ede werd het echter een zwaarbevochten en nipte 1-0 overwinning, daarna werd GVAV door Feijenoord met 0-2 in de halve finale afgestopt. Op 2 juni kon GVAV dus ten koste van Heerenveen de felbegeerde KNB beker binnenslepen! Het bleek al snel dat de voetbalmachine van GVAV E1 goed op gang was gekomen, met 2 mooie aanvallen, gevolgd door afstandschoten werd het al snel 2-0. Heerenveen ging toen echter volop in de aanval, waar een aantal jongens van GVAV vermoeid begonnen te raken en hun man niet goed afstopten, waardoor de verdediging van GVAV vol aan de bak moest. Gelukkig werd uit een tegenaanval de 3-0 gescoord. Tegenvaller was dat Heerenveen een penalty mee kreeg, wegens vermeend hands. Deze werd strak in de hoek geschoten. Het werd daarna nog spannend toen balverlies werd geleden op het middenveld, waarna Heerenveen met 3 man tegenover 2 verdedigers kwam te staan. Gelukkig konden zij dit niet vlot uitspelen, waardoor GVAV weer de bal veroverde. De rest van de wedstrijd werd vastberaden standgehouden tot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd floot. 3-1 overwinning, GVAV E1 wint de regio noord KNVB beker!
De ouders van E1 hadden T-shirts laten bedrukken met de teamfoto, deze werden snel aangedaan en daar overheen (zoals het hoort volgens de traditie) de badjassen en zo kon er volop feest gevierd worden. Ondertussen speelden op veld 4 Leeuwarden en Emmen nog een potje om des keizers baard, zodat de ouders en spelers de trainers en coaches; Ruud, Raoul en Peter konden bedanken voor het prachtige seizoen middels het aanbieden van 2 boekjes, waarin de spelers een persoonlijke noot hadden geschreven en een fles wijn, met als etiket de teamfoto van E1. Ook de uiteindelijke huldiging was vol vreugde, met nog een speech waarin de organisatie en trainers werden bedankt. De beker en medailles werden in de kofferbak geladen, op de site van E1 (volgen) meer foto's en filmpjes.
Komende donderdag op 7 juni volgt om 18:45 (hopelijk) het laatste hoogtepunt van GVAV E1 van de lichting 2011-2012, dan zal in en tegen Appingedam geknokt worden om de laatste drie punten die bij winst het kampioenschap zullen opleveren. Het EK begint pas vrijdag, dus als er nog belangstelling is voor écht topvoetbal, komt allen!
Robert Huigen 
nach oben