Krappe zege GVAV-Rapiditas op SC Joure

20120429 – GVAV-Rapiditas pakte vandaag drie belangrijke punten door een krappe 3-2 overwinning op SC Joure.

Na een halfuur kwam GVAV-Rapiditas op 1-0 door Marco Drent uit een strafschop. Een paar minuten later stond het weer gelijk door een goal van Jurre Hoogeveen. Nog in de eerste helft zag Sjouke Terpstra van SC Joure de rode kaart. In de 73e minuut kwam GVAV-Rapiditas op een 2-1 voorsprong door Angelo Florencia, maar het was wederom Jurre Hoogeveen die voor de gelijkmaker zorgde. In 89e minuut maakte Rudwin Evers de winnende treffer voor de blauwhemden.

Scheidsrechter Bob Kempinga moest in het begin van deze wedstrijd al direct belangrijke beslissingen nemen. Een handsbal in het strafschopgebied van GVAV was geen penalty waard en aan de andere kant werd handig haken door Björn Schilder van SC Joure ook niet met een strafschop beloond. Kansen waren er voor Angelo Florencia die zijn schot gepareerd zag worden door SC Joure-keeper André Zeldenthuis, terwijl Jurre Hoogeveen van SC Joure van dicht bij het GVAV-doel miste.
In de 33e minuut kwam er wel een strafschop toen Andre Zeldenthuis een lichte elleboogstoot gaf aan Rudwin Evers. Zeldenthuis kreeg hiervoor de gele kaart en moest toezien hoe Marco Drent de bal vanaf de penaltystip hoog in de touwen joeg (1-0).
In de 37e minuut viel de gelijkmaker. De opgekomen Sjoerd Jellema gaf een perfecte voorzet waaruit Jurre Hoogeveen de bal in een keer binnen wist te tikken (1-1). Marco Drent die na een langdurige schorsing eindelijk weer in de basis stond, liet in de eerste helft weer zijn bekende rushes zien. Een van die acties werd Sjouke Terpstra op het middenveld te veel en hij haalde Drent stevig onderuit. Een directe rode kaart werd zijn deel.
In de tweede helft probeerde GVAV de numerieke meerderheid uit te buiten, maar dat ging niet gemakkelijk. Marco Drent werd nauwelijks meer aangespeeld en de andere GVAV-spitsen werden geregeld afgefloten wegens buitenspel. Rond de zestigste minuut deden zich voor de goal van André Zeldenthuis enkele chaotische taferelen voor maar de bal ging er niet in. In de 73e minuut was het wel raak. De 2-1 was een kopie van de goal van SC Joure. De voorzet op maat kwam van Charlie Ton en Angelo Florencia joeg de bal van dichtbij in het net.
Lang kon GVAV niet van deze voorsprong genieten. Nadat Patrick Hoving een dikke kans voor GVAV gemist had, wist Jurre Hoogeveen in de 78e minuut aan de andere kant de bal in het doel krijgen (2-2). De GVAV-aanhang zag met angst en beven aan hoe SC Joure met tien man gevaarlijk bleef, terwijl het karwei voorin maar niet afgemaakt werd. In de 89e minuut gaf Angelo Florencia de beslissende voorzet op Rudwin Evers die de bal met de borst op kon vangen en van dicht bij de 3-2 op het bord zette.
Er volgden nog enkele minuten blessuretijd waarin SC Joure alles op alles zette om nog gelijk te komen. Patrick Hoving had het duel nog voor het laatste fluitsignaal definitief kunnen beslissen maar schoot op de lat. Desondanks bleven de punten ditmaal in Groningen.
Op de foto is SC Joure-aanvoerder Björn Schilder te zien met Hilda Haak, van wie hij als zesjarig jongetje 27 jaar geleden zijn eerste trainingen als GVAV-spelertje kreeg.

GVAV resten nog twee wedstrijden om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De directe concurrenten zijn na vandaag Stevo en Velocitas die twee respectievelijk drie punten meer hebben. Volgende week moet de GVAV op bezoek bij FC Wolvega waarna de reguliere competitie afgesloten wordt met een thuiswedstrijd tegen Achilles 1894.

GVAV-Rapiditas – SC Joure 1-1 (3-2)

Scoreverloop: 33. Marco Drent 1-0. 37. Jurre Hoogeveen 1-1. 73. Angelo Florencia 2-1. 77. Jurre Hoogeveen 2-2. 89. Rudwin Evers 3-2.

Scheidsrechter: Bob Kempinga.

Geel: Angelo Florencia (GVAV). André Zeldenthuis, Joram Smits (SC Joure).
Rood: Sjouke Terpstra (SC Joure).

Toeschouwers: 65.

Man of the match: Vandaag was de keuze moeilijk. Boyd Kooy vond zichzelf de beste, de spelers vonden Charlie Ton de beste maar de jury vond uiteindelijk Nicky Pranger de man of the match.

Citaat van de dag: Karlijn van der Walle.
Karlijn riep enthousiast het veld in: “In een keer erin.” maar had niet echt gerekend op de spontane aanbiedingen die deze oproep tot gevolg had.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Mouniz Ben Allal (71, Farid Balvaneh), Boyd Kooy, Nicky Pranger, Arjan Prijs, Charlie Ton, Haroun Jahanyar, Angelo Florencia, Rudwin Evers, Patrick Hoving, Marco Drent (80, Roy Xander Nijdam).

Nieuw Buinen – Stevo 1-1 (restant van de eerder gestaakte wedstrijd – uitgespeeld op 25 april). Dalen – Achilles 1894 2-3. DIO Oosterwolde – Nieuw Buinen 1-5. Emmen – Bergum 4-1. FVC – Stevo 3-2. Gronitas – FC Wolvega 2-6. Velocitas – SC Erica 0-3.

Tussenstand gehaktballentest
Tussenstand: 1. Stevo 9,0. 2. SC Joure, Achilles 1894, FVC 7,5. 5. Velocitas, SC Erica 7,0. 7. Nieuw Buinen 6,8. 9. DIO Oosterwolde 6,5. 10. Gronitas, Dalen 6,0. 11. Emmen 5,8.
Buiten mededinging: Oeverzwaluwen 6,0.

Projectgroep ontvangt opnieuw € 2.000 van Mamamini

20120424 - Het is in deze tijd van crisis verre van eenvoudig om succesvol aan fondswerving te doen. Mamamini draagt ons noodfonds al jaren een goed en warm hart toe. Deze organisatie schenkt haar jaarwinst aan goede doelen. Vandaag 24 april 2012 berichtte de fondsencommissie van Mamamini dat ze heeft besloten ons ook dit jaar een geldbedrag van maar liefst € 2.000 toe te kennen. Daar zijn we ontzettend blij mee! De uitreiking van de prijs zal binnenkort plaatsvinden.

De projectgroep.

GVAV-Rapiditas verliest van Stevo

20120422 – GVAV-Rapiditas heeft vanmiddag het cruciale duel tegen Stevo met 0-1 verloren en heeft nu vier punten achterstand op deze directe concurrent.

In een open wedstrijd met kansen voor beide teams was Stevo vandaag de gelukkige winnaar. In de 72e minuut schoot Rik Kokhuis Stevo naar de 0-1 voorsprong die ook de eindstand werd. Met nog drie wedstrijden te gaan kan GVAV-Rapiditas zich langzamerhand instellen op extra wedstrijden in de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Stevo was niet naar Groningen gekomen om te gaan verdedigen en zette in het begin van de wedstrijd GVAV onder druk zonder tot echte kansen te komen. Kansen waren er wel voor GVAV. Na een kwartier kopte Robin van Linschoten de bal na een hoekschop op de lat. In de 30e minuut moest Stevo-keeper Roy Damhuis handelend optreden na een venijnig schot van Nicky Pranger. De altijd gevaarlijke Ton van Bentheim van Stevo schoot kort hierna na goed doorzetten de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Chris Weggemans die het doel van GVAV weer met verve verdedigde, maaide kort na de rust finaal over de bal heen maar Robin van Linschoten kon een zeker lijkende treffer van Ton van Bentheim met een prima sliding voorkomen. Myren Noeken, die vandaag zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht van GVAV, had helemaal niets in te brengen tegen de stevige verdedigers van Stevo en werd in de 55e minuut uit zijn lijden verlost toen hij gewisseld werd voor Jordy Havinga.
Rond de 65e minuut leek een voorsprong voor GVAV aanstaande. Roy Damhuis redde echter op schoten van Rudwin Evers en toen de Stevo-keeper een keer mistastte werd de bal door een van de verdedigers van de lijn gekopt. Ook de grensrechter van Stevo hielp een handje mee door enkele twijfelachtige vlagsignalen af te geven.
Als je de goal zelf niet maakt, dan valt-ie aan de andere kant. Rik Kokhuis kon de bal oppikken na wat ongelukkig uitverdedigen door Boyd Kooy en schoot de bal trefzeker in de rechterbenedenhoek (0-1). Ook hierna kreeg GVAV nog kansen op de gelijkmaker en misschien nog wel meer. Angelo Florencia zag een lob net naast gaan en Rudwin Evers schoot in de laatste seconden van de wedstrijd vanuit een goede positie naast.

Komende zondag komt SC Joure naar Sportpark Kardinge. De ploeg van oud-GVAV-speler en oud-prof Björn Schilder staat bovenaan in de derde periode en zal dus zeker niet eenvoudig te kloppen zijn. GVAV kan na een afwezigheid van acht wedstrijden vanwege een schorsing de rentree tegemoet zien van Marco Drent, die misschien in de laatste drie wedstrijden het verschil kan maken.

GVAV-Rapiditas – Stevo 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 72. Rik Kokhuis 0-1.

Scheidsrechter: Jos Boerema.

Geel: Jordy Havinga (GVAV). Niels Wigger, Tom Kleizen (Stevo).

Toeschouwers: 65. en goetn op het balkon

Man of the match: Nicky Pranger.

Citaat van de dag: Henk Kalf.
Met allerlei geblesseerden op de bank zei Henk: ‘Onze reservebank lijkt wel de wachtkamer van het UMCG.’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Charlie Ton, Boyd Kooy, Robin van Linschoten, Arjan Prijs, Nicky Pranger, Haroun Jahanyar, Angelo Florencia, Rudwin Evers, Patrick Hoving, Myren Noeken (55, Jordy Havinga).

DIO Oosterwolde – Gronitas 3-2. Nieuw Buinen – Achilles 1894 2-1. Emmen – Dalen 3-0. Velocitas – FVC 1-1. SC Erica – FC Wolvega 3-2. SC Joure – Bergum 2-1.

De bal van Bergum is afgelopen donderdag niet getest en daarom kan er geen score voor deze bal worden genoteerd. Mochten de spelers nog een oordeel hebben, dan hoor ik dat nog wel.

Voorbeschouwing GVAV-Rapiditas – Stevo

20120418 - Afgelopen donderdag won GVAV bij Bergum met 2-3 en stond een uur lang op de vijfde plaats van onderen. Concurrent Stevo won echter van Emmen met 2-1 en drukte GVAV weer terug op de vierde plaats van onderen met 23 punten uit 21 wedstrijden.
Stevo heeft één punt in mindering gekregen vanwege de gestaakte wedstrijd tegen Nieuw Buinen en heeft 25 punten uit 20 wedstrijden. De wedstrijd tegen Nieuw Buinen moet vermoedelijk nog uitgespeeld worden met een 1-1 stand en ongeveer een halfuur te gaan.
De ploeg die op de vierde plaats van onderen eindigt, moet een nacompetitie spelen tegen periodekampioenen uit de tweede klasse. Als je de winnaar van een derde periode treft, heb je te maken met een tegenstander die in een flow zit en dan kun je het nog heel lastig krijgen.
Een overwinning op Stevo is dus van het grootste belang. In de uitwedstrijd in Geesteren kwam GVAV zeer zwak voor de dag en daarnaast werd het nog het slachtoffer van een tactisch snufje van de voorhoede van Stevo. De diepste spits gaat demonstratief ver buitenspel staan, maar bemoeit zich overduidelijk niet met het spel. De scheidsrechter wordt daarmee in de luren gelegd want die gaat er vanuit dat een andere spits die de bal wel krijgt, niet buitenspel zal staan.
GVAV kan de steun van al haar supporters goed gebruiken. De cruciale wedstrijd op Kardinge begint zondag om 14.00 uur.

FVC wint van GVAV-Rapiditas

20120415 – GVAV-Rapiditas verloor vandaag met 2-0 van FVC waardoor de club uit Leeuwarden de koppositie in 1F overnam van Nieuw Buinen.

In de eerste helft kwam FVC op 2-0 door doelpunten van Ruurd Algra en Ben Ewald. Hoewel GVAV in de tweede helft het betere van het spel had, waren de beste mogelijkheden voor FVC. GVAV-keeper Chris Weggemans voorkwam met enkele goede reddingen dat de stand verder opliep.

GVAV had vandaag de punten goed kunnen gebruiken en voetballend was de ploeg zeker niet de mindere van FVC, maar het broodnodige tikje geluk ontbrak vandaag. FVC kwam in de 17e minuut op gelukkige wijze op voorsprong. Scheidsrechter Tanja zag over het hoofd dat Anne Bandsma naar de grond getrokken werd waardoor Ruurd Algra vrij baan kreeg richting Chris Weggemans (1-0).
In de 37e minuut was een van de FVC-spitsen sneller dan Anne Bandsma en uit de daaropvolgende voorzet werd de bal keihard in het doel geschoten door Ben Ewalds. Anne Bandsma moest hierop uitvallen met een flinke blessure aan zijn onwillige hamstrings en hij zal vermoedelijk de rest van de competitie niet meer in actie komen.
Na de rust liet GVAV zien dat men de strijd nog niet opgegeven had. Voetballend had men het betere van het spel maar van echt doelgevaar was geen sprake. Twee schoten van Jordy Havinga die net over gingen, hadden een beter lot verdiend. Aan de andere kant kregen de spelers van FVC de bal wel een aantal malen tussen de palen maar even zovele malen bleek GVAV-keeper Chris Weggemans een hinderlijke sta-in-de-weg te zijn, zodat de nederlaag niet groter uitviel. In de dying seconds of the game schoot Haroun Jahanyar de bal nog op de bovenkant van de lat.

Donderdag wacht voor GVAV-Rapiditas de uitwedstrijd in en tegen Bergum, dat de laatste weken ook niet in goeden doen is. Met voldoende inzet en het goede voetbal van vandaag moeten daar de punten te pakken zijn. Komende zondag is het cruciale duel tegen Stevo op Sportpark Kardinge. Stevo staat net boven GVAV en een overwinning in die wedstrijd kan beslissend zijn voor wie aan het einde van de competitie de vierde plaats van onderen bezet en veroordeeld is tot een nacompetitie tegen periodekampioenen uit de tweede klasse.

FVC - GVAV-Rapiditas 2-0 (2-0)

Scoreverloop: 17. Ruurd Algra 1-0. 37. Ben Ewalds 2-0.

Geel: Charlie Ton (GVAV).

Toeschouwers: 185.

Man of the match: Haroun Jahanyar.

Trainer Henk Buikema riep op een zeker moment het veld in: ‘Ik hoor niemand meer.’
Hierop reageerde Henk met de opmerking: ‘Ik hoor jou toch!’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Charlie Ton, Boyd Kooy, Anne Bandsma (Farid Balvaneh, 37), Arjan Prijs, Nicky Pranger, Haroun Jahanyar, Angelo Florencia, Rudwin Evers (Nathi Casimir, 75), Patrick Hoving, Jordy Havinga.

Gronitas – Velocitas 1897 1-3. Dalen – DIO Oosterwolde 2-1. Emmen – SC Joure 3-2. Achilles 1894 – Bergum 0-0. FC Wolvega – Nieuw Buinen 1-1. Stevo – SC Erica 2-4.

De bal van FVC kreeg van de jury het cijfer 7,5.

De projectgroep richt zich nu op Gary Domingo!

20120415 - We hebben een paar oproepen gedaan voor kleding, spelletjes, boeken en bedden. We kunnen u en jullie mededelen dat alles ruimschoots is binnengekomen van leden met vaak begripvolle en hartverwarmende reacties erbij. Beter kan niet en daarom: hartelijk dank!
Is er nu weer rust onder de vrijwilligers van de projectgroep? Helaas niet! We zetten ons nog stevig in voor een aantal deelnemers, maar nu in het bijzonder voor de ambassadeur van ons PIPAGproject Gary Domingo uit Angola. Sinds 2003 speelt hij met succes bij GVAV. We hebben Gary lang in procedure kunnen houden, maar nu is daar helaas een einde aan gekomen en moet hij Nederland verlaten. Zijn vader heeft hij nooit gekend, zijn moeder is al lang geleden overleden. Familie heeft hij niet. Hij spreekt heel goed Nederlands, zingt en rapt en zit hier nog op school (MBO). De projectgroep ondersteunt hem al negen jaar lang. Hij staat als vrijwilliger vaak bij ons achter de bar. Wij hebben een actieplan opgesteld om hem hier te houden. Als Mauro mag blijven, dan zou dat zeker voor Gary Domingo moeten gelden. Op 29 november 2011 hebben we in een reportage van 1-Vandaag hiervoor al aandacht gevraagd. Gary is helaas niet de enige uit ons project die dit lot staat te wachten. Er zullen nog enkelen gaan volgen.  Wij willen voorkomen dat Gary straks in Luanda weer op straat moet zien te overleven. Hij is uitstekend geïntegreerd en onze samenleving en hier ook geworteld. Mag hij nu eindelijk ook eens bestaanszekerheid hebben en een eigen leven opbouwen in plaats van iedere afhankelijk te moeten zijn van andere mensen en in grote onzekerheid en angst te leven? Wij gaan er voor met de dankbare hulp van al zijn teamleden ( GVAV senioren zaterdag 1). U kunt daarbij heel goed helpen! Hij en wij rekenen op zijn medeleden van GVAV Rapiditas. Een belletje met 06 55737657  of 06 20911108 is voldoende of een mail sturen naar mole1532@planet.nl mag ook.

De projectgroep PIPAG en  SPG.

George Goguadze ernstig geblesseerd

20120408 - Vanmorgen speelde het 2e de uitwedstrijd tegen Peize en kwam al snel via een fantastische goal van George op een 1-0 voorsprong.
Kort daarop kwam George erg ongelukkig terecht. Met een ambulance ging hij naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij zijn enkel heeft gebroken en dat het operatief hersteld moet worden. De operatie is zondagavond of maandag.
We wensen George een voorspoedig herstel toe. Oja, het 2e won de wedstrijd en heeft zich veilig gespeeld.

Bestuur en 2e elftal GVAV

GVAV-Rapiditas wint matte derby van Gronitas

20120408 – GVAV-Rapiditas was vandaag de gelukkige winnaar in de stadsderby tegen Gronitas (2-1).

In de zevende minuut kwam Gronitas aan de leiding door Sjors van der Meeren (0-1). Na een halfuur kopte Robin van Linschoten raak uit een hoekschop (1-1). In de tweede helft gebeurde helemaal niets tot ver in blessuretijd. Rudwin Evers werd ten val gebracht en Arjan Prijs besliste de wedstrijd vanaf de strafschopstip (2-1).

Hoewel er voor beide ploegen veel op het spel stond, was de stadsderby tussen GVAV en Gronitas vandaag de matste vertoning van de afgelopen jaren. Gronitas wekte in het begin van de wedstrijd niet de indruk dat er nog iets te halen viel, maar had geluk dat GVAV-grensrechter Ruben Muller vergat te vlaggen voor buitenspel waardoor Sjors van der Meeren op zijn gemak Chris Weggemans kon passeren (0-1).
In de 17e minuut schoot Roy Schokkenbroek namens Gronitas nog naast en daarmee was het voorlopig gedaan met de kansen aan beide zijden. In de 33e minuut was het Robin van Linschoten die uit een kopbal de bal achter keeper Gerben Cazemier kopte (1-1). Daarna kreeg GVAV kansen op meer treffers. De op links helemaal vrijgekomen Arjan Prijs leverde een zwakke voorzet af die geen medespeler bereikte en Patrick Hoving overkwam een paar minuten later hetzelfde. Vlak voor de rust kreeg Rhobin Brander van Gronitas nog een goede mogelijkheid maar via Chris Weggemans en de paal rolde de bal over de achterlijn.
Ook na de rust bleef het een matige vertoning waarin Gronitas iets sterker leek te worden. Uw verslaggever kon slechts twee kansjes noteren. Haroun Jahanyar schoot namens GVAV over en Steffen Vader kon namens Gronitas dichtbij het doel staande de bal niet goed raken. De ontknoping van de wedstrijd zat letterlijk aan het eind. Dik in blessuretijd wurmde Rudwin Evers zich tussen twee Gronitas-verdedigers door en ging daarbij bij een van de twee over de knie. Mevrouw Sjoukje de Jong die vandaag een makkie had, wees naar de stip. Van de vaste strafschopnemers bij GVAV trad niemand aan om de strafschop te nemen. Arjan Prijs, die zeker niet een van zijn beste wedstrijden speelde, nam echter zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk achter Gerben Cazemier (2-1).

Voor Gronitas lijkt de nacompetitie welhaast onafwendbaar. GVAV staat nu op 23 punten en moet het vizier richten op Stevo dat de wedstrijd tegen Nieuw Buinen gestaakt zag worden. Blijft de 1-1 stand van die wedstrijd gehandhaafd maar loopt Stevo punten in mindering op, dan kan GVAV op gelijke hoogte te komen, terwijl de Geestenaren ook nog hier op bezoek komen.

GVAV-Rapiditas – Gronitas 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 7. Sjors van der Meeren 0-1. 33. Robin van Linschoten 1-1. 90+3. Arjan Prijs 2-1.

Geel: Robin van Linschoten (GVAV). Bert Schipper, Herman Rozema (Gronitas).

Toeschouwers: 135.

Man of the match: Arjan Prijs.

Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Mouniz Ben Allal, Robin van Linschoten, Boyd Kooy, Arjan Prijs, Nicky Pranger, Charlie Ton, Angelo Florencia, Rudwin Evers, Patrick Hoving (Anne Bandsma, 80; Myren Noeken, 89), Jordy Havinga (Haroun Jahanyar, 63).

FC Wolvega – DIO Oosterwolde 3-2 (4 april). Nieuw Buinen – Stevo gestaakt bij 1-1 (7 april). Velocitas 1897 – Dalen 3-4. Bergum – FC Wolvega 2-3. SC Erica – FVC 1-2. SC Joure – Achilles 1894 3-2. DIO Oosterwolde – Emmen 1-1.

Tussenstand: 1. Stevo 9,0. 2. SC Joure, Achilles 1894 7,5. 4. Velocitas, SC Erica 7,0. 6. Nieuw Buinen 6,8. 8. DIO Oosterwolde 6,5. 9. Gronitas, Dalen 6,0. 10. Emmen 5,8.

SC Erica effectiever dan GVAV-Rapiditas (4-0)

20120401 – Een hardwerkend GVAV-Rapiditas bleek vandaag niet opgewassen tegen SC Erica, dat veel effectiever was dan de Stadjers.

In de zevende minuut bracht Kelvin Jager SC Erica aan de leiding (1-0). Kort voor de rust had Angelo Florencia de bezoekers op 1-1 kunnen zetten maar zijn lob ging over. Op slag van rust maakte Jorik Beukers de 2-0 voor SC Erica. Na de rust werd SC Erica steeds sterker en Rick Tubben en Hidde Rog voerden de stand op naar 4-0. Kort voor tijd knalde Roy Beukers de bal uit een strafschop nog op de paal.
GVAV-Rapiditas blijft door deze nederlaag op een nacompetitieplaats staan en zag de concurrentie boven zich verder weglopen en de concurrentie onder zich (Gronitas) naderbij komen. Volgende week zondag is de kraker tussen GVAV-Rapiditas en Gronitas op Sportpark Kardinge.

GVAV begon sterk aan de wedstrijd en zette SC Erica van begin af aan onder druk. Bij de eerste de beste uitval van SC Erica over rechts was het echter gelijk raak aan de andere kant. De afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van linkerspits Kelvin Jager, die de bal in een tijd knap in de bovenhoek schoot (1-0).
GVAV was geenzins aangeslagen en probeerde met veel inzet de tegenstander onder druk te houden maar het duurde tot de 44e minuut voordat de eerste serieuze kans zich aandiende. Angelo Florencia wist zich vrij te lopen en probeerde het met een lob die echter over ging. Een treffer had de wedstrijd misschien een ander aanzien kunnen geven, maar op slag van de rust viel de treffer aan de andere kant: Jorik Beukers draaide zich handig vrij en liet GVAV-keeper Chris Weggemans met lege handen staan (2-0).
Na de rust bleek dat GVAV in de eerste helft veel energie in de wedstrijd gestoken had en het moest lijdzaam toezien hoe SC Erica langzamerhand het initiatief overnam. Tussen de 60e en de 75e minuut werd het middenveld bij de Stadjers overlopen, maar Hidde Rog, Kelvin Jager en Peter Oost schoten naast en over. Rick Tubben was in de 70e minuut echter wel succesvol (3-0) en even later kon Hidde Rog de vierde treffer voor SC Erica laten aantekenen (4-0). Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Kort voor tijd maakte George Goguadze een overtreding binnen de zestien. Roy Beukers zette zich namens SC Erica achter de bal maar schoot de bal keihard tegen de paal.
GVAV miste deze wedstrijd een aantal basiskrachten. Keeper Remco Molenaar bleek vorige week tegen Dalen zijn pink gebroken te hebben en is zes weken uitgeschakeld. Mouniz Ben Allal was ziek, Anne Bandsma geblesseerd en Robin van Linschoten was deze wedstrijd geschorst. Marco Drent zat vandaag de vierde van zijn acht wedstrijden schorsing uit, opgelopen door zijn onbezonnen gedrag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Velocitas.
Het spel van GVAV is de afgelopen anderhalf jaar echter afgesteld geraakt op de onnavolgbare spits die altijd twee en soms wel drie tegenstanders naar zich toetrekt, hoewel zijn rendement veel lager is dan zou kunnen. De ploeg is de afgelopen weken bezig te leren om ook weer zonder zijn eigen ‘Messi’ te voetballen.
Patrick Hoving had na zijn goede invalbeurt van de vorige week weer een basisplaats maar kwam er deze wedstrijd totaal niet aan te pas. Het is de vraag of een systeem met twee spitsen en een extra middenvelder op dit moment niet meer rendement op zou leveren. Angelo Florencia had vandaag zeker zijn beste dag niet: veel ballen sprongen hem van de voet en veel passes waren onzuiver. Rudwin Evers was vandaag de gevaarlijkste man aan GVAV-zijde maar werd, zeker in de tweede helft, veel te weinig aangespeeld.
Het positieve punt van vandaag was de grote werklust, waar het een groot deel van de competitie aan ontbroken heeft. Met deze inzet zou GVAV niet vierde van onderen staan, een plaats die goed is voor de nacompetitie met ploegen uit de tweede klasse. FC Wolvega is vandaag drie punten op GVAV uitgelopen en heeft nog de inhaalwedstrijd tegen DIO Oosterwolde tegoed. Er kan dus een gat van zes punten ontstaan met nog zeven wedstrijden te gaan.
Stadgenoot Gronitas, onder GVAV staande op de andere nacompetitieplaats, is GVAV tot op vijf punten genaderd en zal komende zondag zeker alles op alles zetten om dat gat verder te verkleinen. Dat belooft dus een ouderwetse derby te worden op Sportpark Kardinge, waarbij GVAV de steun van al zijn supporters goed kan gebruiken.

SC Erica – GVAV-Rapiditas 4-0 (2-0)

Scoreverloop: 7. Kelvin Jager 1-0. 45+2. Jorik Beukers 2-0. 70. Rick Tubben 3-0. 76. Hidde Rog 4-0. Roy Beukers mist penalty voor SC Erica (87).

Geel: geen.

Toeschouwers: 215.

Citaat van de dag: GVAV-leider Henk Kalf.

Henk kan altijd geweldig mopperen als het niet meezit. Arjan Prijs werd geconfronteerd met een zeer snelle tegenstander en dat ontlokte oud-atleet Henk de opmerking dat Arjan de 100 meter in 34 seconden loopt ...

Opstelling GVAV-Rapiditas: Chris Weggemans, Charlie Ton, Wasim el Baroudi, Boyd Kooy, Arjan Prijs (73, George Goguadze), Nicky Pranger, Haroun Jahanyar, Angelo Florencia, Rudwin Evers, Patrick Hoving, Jordy Havinga.

Nieuw Buinen – Velocitas 1897 0-2. Stevo – Gronitas 1-2. Achilles 1894 – Emmen 2-1. FC Wolvega – Dalen 8-1. SC Joure – FVC 2-2. Bergum – DIO Oosterwolde 0-1.

De bal van SC Erica is een heel acceptabele bal: 7,0.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)