Extra tijd wordt GVAV-Rapiditas fataal

20100926 - In de thuiswedstrijd van GVAV-Rapiditas tegen buurman DIO Groningen trok DIO aan het langste eind door een doelpunt van Danny van Dijk in blessuretijd (0-1).
In een wedstrijd waarin meer kaarten dan kansen te noteren waren, liet DIO Groningen het meest verzorgde voetbal zien. Ook nadat Gio Slijngaard tien minuten tijd rood had gekregen, bleef DIO Groningen voor de overwinning gaan en het werd daarvoor beloond door de late treffer van Danny van Dijk. DIO Groningen is hiermee weer ongedeeld koploper geworden.

Zo'n 180 toeschouwers stonden op een druilerig Sportpark Kardinge negentig minuten lang naar een typische 0-0 wedstrijd te kijken. De enige echte kans voor DIO Groningen viel te noteren in de vierde minuut toen Marcel Smit via de lat over schoot. Tot aan de 75e minuut gebeurde er eigenlijk helemaal niets, afgezien van een aantal overtredingen en reacties daarop die allemaal een terechte gele kaart opleverden. In die 75e minuut was het Haroun Jahanyar die via de handen van keeper DIO-keeper Ivan Landlust over schoot.
Vanaf dit moment leek DIO er wat doorheen te zitten en golfde het spel veel meer op en neer zonder dat sprake was van uitgespeelde kansen. In de 80e minuut kreeg Gio Slijngaard van DIO rood wegens natrappen, maar op het veld werd hij totaal niet gemist. DIO leek uit deze tegenslag zelfs extra moed te putten en bleef nadrukkelijk voor de overwinning gaan. De GVAV-kenners waren er dan ook niet gerust op en zagen hun bange vermoedens in de blessuretijd bewaarheid worden. Uit een door GVAV onnodig weggegeven vrije trap werd de bal voorgezet en het was Danny van Dijk die met een fraaie kopbal de bal bij de tweede paal in het doel liet verdwijnen (0-1).
Deze goal was vrijwel een kopie van de tweede goal die SVBO vorige week tegen GVAV wist te scoren. De afdraaiende voorzet is nog steeds niet zonder gevaar en het is dus zaak om de boel achterin bij zulke vrije trappen beter neer te zetten. Volgende week wacht GVAV de uitwedstrijd tegen HODO in Hollandscheveld.

GVAV-Rapiditas - DIO Groningen 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 90+1. Danny van Dijk (0-1).

Geel: Charlie van Ton, Mounis Ben Allal, Martin Kijlstra (GVAV). Gert Lukens, Johnson Bacouna, Marcel Smit (DIO).
Rood: Gio Slijngaard (DIO)

Toeschouwers: 180.

Man of the match: Arjen Laferte.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Jelle van der Veen, Mounis Ben Allal, Arjen Laferte, Richard Postema, Arjan Prijs (Haroun Jahanyar, 69), Robin van Linschoten, Charlie van Ton, Nicky Pranger, Rudwin Evers, Martin Kijlstra, Angelo Florencia.

Andere uitslagen: Gronitas - HODO 2-1, Achilles 1894 - Bergum 1-0, Dalen - Appingedam 2-1, Stevo - LAC Frisia 2-1, SC Joure - Nieuw Buinen 0-2, SC Erica - SVBO 1-0.
De stand is hiernaast te zien.

Tussenstand gehaktballentest
1. SC Erica 8,0. 2. SVBO 6,8.

CURSUS TECHNIEKTRAINING VOOR E- EN D- TRAINERS BIJ GVAV

Vooraankondiging:
GVAV wil zijn E- en D-trainers graag de mogelijkheid bieden om zich als trainer verder te ontwikkelen. Daarom wordt in de maand oktober gestart met een cursus Techniektraining. De cursus is speciaal bedoeld voor E- en D- trainers omdat in deze leeftijdscategorieën de ontwikkeling van de specifieke voetbaltechnische vaardigheden van kinderen plaats vindt.
De cursusstof is gebaseerd op Coerver methode (met als bekende vertegenwoordigers Rene Meulensteen en Ricardo Moniz) en zal worden gegeven door ervaren trainers van "de Voetbalschool" van Rik Liezenga. De cursus zal worden gegeven volgens het train-de-trainer principe op vermoedelijk een 4-tal maandagavonden in de maanden oktober en november 2010 tussen 20.30 en 22.00 uur op een van de velden van Kardinge.
In de cursus staat centraal hoe techniektraining aan pupillen opgezet en in de praktijk vormgegeven kan worden. Kern is het aanleren van passeer- en kap/draai bewegingen, waarna vervolgens duidelijk gemaakt wordt hoe deze bewegingen toegepast kunnen worden in wedstrijdechte spelvormen.
Voor de GVAV trainers is de deelname gratis.

Nadere informatie (exacte data, tijden en velden) is binnenkort op deze site te verwachten!

Trainers die aan deze cursus deel willen nemen kunnen zich met ingang van heden opgeven bij Hessel Betten (technisch manager GVAV: hessel.betten@gmail.com ) of Rik Liezenga (docent de Voetbalschool: rik@devoetbalschool.nl ). Er kunnen maximaal 16 trainers deelnemen, waarbij plaatsen verdeelt worden volgens het principe "wie het eerst komt....".

KNVB Cursus Pupillenscheidsrechter

20100921 - Cas (C4), Jan-Ivo (C6), Joshua (C4), Yarick (D4), Nigel (D5), Hessel (B5), Jelmer (C6), Mitchel (B5), Stephan (C3), en Daan en Justin hebben zich opgegeven voor de KNVB Cursus Pupillenscheidsrechter. Deze wordt gegeven op woensdag 27 oktober (herfstvakantie) in ons GVAV-clubhuis.  Ben je 12 jaar of ouder en je hebt ook interesse?
Neem z.s.m. contact op met de coördinator Henk Gorter.

GVAV-Rapiditas laat punten aan SVBO (3-1)

20100919 - GVAV-Rapiditas leed vanmiddag een onnodige nederlaag in Barger Oosterveld en liet daarmee de gelegenheid om alleen aan kop te komen onbenut.
Na een snelle voorsprong door Martin Kijlstra had GVAV het grootste deel van de eerste helft het heft in handen. Na de gelijkmaker van Mark Heijnen gingen de ploegen met 1-1 rusten. In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg GVAV drie mooie mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar het was weer Mark Heijnen die SVBO op 2-1 zette. Kort voor tijd profiteerde Arjan Grummel van fouten bij GVAV en zorgde voor de 3-1 eindstand.

Na twee nederlagen begon SVBO voorzichtig aan de wedstrijd en na vijf minuten keek het al tegen een achterstand aan toen Martijn Kijlstra na een mooie aanval GVAV op een 0-1 voorsprong zette. GVAV was heer en meester op het veld en het was aan de SVBO-keeper te danken dat er na een halfuur geen 0-3 op het bord stond. In de 19e minuut tikte hij met een uiterste krachtsinspanning de bal over de lat na een afstandsschot van Martin Kijlstra en na 33 minuten ging de bal via zijn vuisten tegen de paal na een venijnig schot van Angelo Florencia.
Tot aan dat moment had SVBO nog geen serieuze mogelijkheid gehad en de gelijkmaker kwam letterlijk uit de lucht vallen. Mark Heijnen probeerde het van afstand en zag de bal over de iets te ver voor zijn doel staande Jelle van der Veen in het doel verdwijnen (1-1).
In het eerste kwartier na de rust was GVAV de meest gevaarlijke ploeg. Angelo Florencia kwam in de 47e minuut vrij op rechts maar zoals wel vaker de afgelopen wedstrijden ging de bal naast en niet tussen de palen. In de 50e minuut werd een schot van Rudwin Evers geblokt en eindigde de bal op de kruising van het doel van SVBO. In de 57e minuut nam Martin Kijlstra een van zijn gevaarlijke vrije trappen, maar hij krulde de bal aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet.
Als je zelf de goals niet maakt, zegt een oude voetbalwet dat-ie aan de andere kant zal vallen en dat gebeurde in de 65e minuut. Uit een vrije trap vloog de bal over bijna iedereen heen behalve over Mark Heijnen die vanaf links voor de 2-1 zorgde. GVAV speelde vanaf dat moment een verloren wedstrijd. Het zette wel druk maar het kreeg geen kansen meer en het wachten was op een uitval van SVBO waarmee de wedstrijd definitief op slot gegooid zou worden. Kort voor tijd was het Arjan Grummel die na een fout van Robin van Linschoten alleen op Jelle van der Veen af kon gaan en de GVAV-keeper kansloos liet (3-1).

Van de drie tegenstanders tot nu toe was SVBO zeker de zwakste en GVAV liet vanmiddag een mooie gelegenheid liggen de derde overwinning op rij te boeken. Het had hiermee zelfs alleen aan de leiding kunnen gaan. Komende zondag komt buurman DIO op bezoek en dan mag er toch echt wel meer weerstand verwacht worden.

SVBO - GVAV-Rapiditas 1-1 (3-1)

Scoreverloop: 6. Martin Kijlstra (0-1). 38. Mark Heijnen (1-1). 65. Mark Heijnen (2-1). 87. Arjan Grummel (3-1).

Geel: geen.

Toeschouwers: 160.

Man of the match: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Jelle van der Veen, Mounis Ben Allal, Arjen Laferte, Richard Postema (Haroun Jahanyar, 72), Arjan Prijs, Robin van Linschoten, Charlie van Ton, Nicky Pranger, Rudwin Evers, Martin Kijlstra, Angelo Florencia.

Andere uitslagen: Bergum - SC Erica 2-0, Nieuw Buinen - Achilles 1894 5-0, Appingedam - SC Joure 0-3, LAC Frisia - Dalen 2-2, HODO - Stevo 3-4, DIO Groningen - Gronitas 0-0.

De gehaktballentest
De gehaktbal van SVBO werd door acht mensen getest en de meningen waren verdeeld. De bal kreeg een score van 6,8. De tussenstand is als volgt.

GVAV-Rapiditas neemt de punten mee uit Erica (0-2)

20100912 - GVAV-Rapiditas heeft ook de eerste uitwedstrijd in winst omgezet. Bij SC Erica werd het 0-2 voor de blauwhemden. SC Erica had de hele wedstrijd weliswaar het betere van het spel, maar wist de kansen niet te benutten. In de eerste helft kreeg Martin Kijlstra van GVAV een strafschop toegekend die hij zelf benutte. In de tweede helft kreeg GVAV de ruimte voor een aantal counters. Toch was er tien minuten voor tijd een fout van SC Erica-keeper Roy Lubbe voor nodig om Nicky Pranger in staat te stellen de 0-2 eindstand op het bord te zetten.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kreeg spelmaker Peter Oost van SC Erica veel te veel ruimte en SC Erica begon dan ook sterk aan de wedstrijd met kansen voor Kelvin Jager en Roy Jagt. Na het eerste kwartier had SC Erica nog wel meer balbezit maar wist het zich weinig doelgevaar meer te creëren. GVAV kwam er wat beter uit, maar het duurde tot de 30e minuut voordat Nicky Pranger het eerste schot op doel kon lossen.
Twee minuten later kwam GVAV toch wel verrassend aan de leiding. Martin Kijlstra werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied en hij nam de toegekende strafschop zelf voor zijn rekening (0-1). In de laatste minuut voor de rust kreeg SC Erica pas weer een kans op de gelijkmaker toen Danny Jaspers in vrije positie in kon koppen maar de bal naast het doel zal verdwijnen.
In de tweede helft speelde SC Erica achterin één-op-één, waardoor het meer druk kon zetten. De voor Remco Molenaar ingevallen keeper Jelle van der Veen moest al in de 50e minuut handelend optreden bij een verraderlijk schot van Peter Oost. Doordat SC Erica meer risico nam, kreeg GVAV voorin meer ruimte. Rudwin Evers zag in de 52e minuut de bal gekeerd worden door Erica-keeper Roy Lubbe. Een uitgelezen mogelijkheid om de stand op 0-2 te brengen was te zien in de 70e minuut. Angelo Florencia was er vandoor, maar zag of hoorde Nicky Pranger niet die er beter voor stond. Keeper Roy Lubbe hield in deze fase zijn ploeg met een knappe redding op de been.
Aan de andere kant kreeg Danny Jaspers in de 74e minuut de beste kans op de gelijkmaker. Alleen voor Jelle van der Veen gekomen schoot hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Nadat al verschillende uitvallen van GVAV wegens al dan niet terecht buitenspel waren afgevlagd en afgefloten, was het in de 79e minuut Nicky Pranger die achter een schijnbaar kansloze bal aanging. De ver uitgelopen Erica-keeper Roy Lubbe ging op het natte veld echter finaal onderuit net op het moment dat hij de bal zou wegschieten en Nicky Pranger liet zich dit buitenkansje niet ontnemen (0-2).
SC Erica gaf zich niet gewonnen en in de 81e minuut was het Jelle van der Veen die met een knappe redding op een psychologisch belangrijk moment de anschluss-treffer wist te voorkomen. Hierna was het wel gebeurd. SC Erica speelde verzorgder maar moest met lede ogen toezien hoe een effectiever GVAV de drie punten mee naar huis kon nemen.
De vierkoppige jury was snel klaar met het kiezen van de man of match: net als vorige week was het Richard Postema die deze eretitel toegewezen kreeg.

SC Erica - GVAV-Rapiditas 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 31. Martin Kijlstra (0-1, strafschop). 79. Nicky Pranger (0-2).

Geel: Ron Beukers, Tonnie Visker (SC Erica).

Toeschouwers: 300.

Man of the match: Richard Postema.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar (Jelle van der Veen, 46), Mounis Ben Allal, Arjen Laferte, Richard Postema, Arjan Prijs, Robin van Linschoten, Charlie van Ton, Nicky Pranger, Rudwin Evers, Martin Kijlstra (Haroun Jahanyar, 90+2), Angelo Florencia.

Andere uitslagen: Achilles - Appingedam 2-0, Gronitas - SVBO 5-3, Stevo - DIO Groningen 0-1, Bergum - Nieuw Buinen 0-2, SC Joure - Frisia 2-1, Dalen - HODO 2-2.

Net als vorig seizoen wordt bij elke uitwedstrijd de gehaktbal van de tegenpartij getest. (Een idee dat door TweenulTV overgenomen is voor hun reportages over voetbalclubs in de noordelijke regio.)
De gehaktbal van SC Erica stond vorig seizoen wekenlang bovenaan en ook nu was de bal weer zeer op smaak: 8.0.

Verslag: Jack Schilder

Oproep aan leiders/trainers senioren

20100908 - Geachte leiders/trainers zaterdag en zondag senioren: i.v.m. een huidige overvloed aan A2 spelers kunnen jullie Ruben (trainer A2) bellen voor aanvulling als julliespelers nodig hebben.

GVAV-Rapiditas te sterk voor Gronitas (3-1)

20100905 - GVAV-Rapiditas heeft de derby tegen Gronitas afgesloten met een verdiende overwinning. Gronitas leek GVAV te onderschatten en werd nog verder in slaap gesust door een vroege goal van Arjen Wessels. Een feller GVAV kreeg in de eerste helft veel mogelijkheden en ging na doelpunten van Rudwin Evers, Martin Kijlstra en Angelo Florencia met een 3-1 voorsprong de rust in. Gedurende de gehele tweede helft had Gronitas weliswaar een groot overwicht maar kon het nauwelijks serieuze mogelijkheden creëren. Aan de andere kant was ook GVAV nauwelijks gevaarlijk en zo werd de ruststand gepromoveerd tot eindstand.

GVAV moest het in deze openingswedstrijd van het seizoen stellen zonder het vaste centrale duo in de defensie: Boyd Kooy (‘de tank') en Anne Bandsma waren beiden geblesseerd. Gronitas kende een flitsende start toen Arjen Wessels in de derde minuut op links de ruimte kreeg en de openingstreffer op zijn naam bracht (0-1).
Gaandeweg de eerste helft werd duidelijk dat Gronitas met de verkeerde instelling aan de wedstrijd begonnen was en de vroege voorsprong versterkte dit alleen nog maar. GVAV kwam sterk terug en werd daarbij geholpen door nonchalant optreden van de defensie van Gronitas. In de 13e minuut was het Rudwin Evers die in het strafschopgebied langs enkele verdedigers slalomde en uit een moeilijke hoek de bal bij de verste paal in het doel zal verdwijnen (1-1).
In de 20 minuut kon Martin Kijlstra Angelo Florencia vrijspelen maar die zag zijn schot naast gaan. Tegen het halfuur ontstond na een vrije trap van GVAV een scrimmage naast het Gronitas-doel. Richard Postema kwam daar als winnaar uit en met een simpel tikje kon Martin Kijlstra daarna de 2-1 op het bord zetten.
In de 35e minuut kon Angelo Florencia profiteren van het geknoei in de defensie van Gronitas waar men een een-tweetje in het eigen strafschopgebied jammerlijk zal mislukken (3-1). Even later was het Martin Kijlstra die in vrije positie voor keeper Christian Kjosås over schoot. In de 41e minuut deed Gronitas pas weer van zich spreken toen de vrijgekomen Arjen Wessels de bal tegen de lat zag belanden. Vlak voor de rust raakte ook Martin Kijlstra namens GVAV nog eens de lat.
De toeschouwers verwachtten een spannende tweede helft maar kwamen bedrogen uit. Weliswaar had Gronitas in de gehele tweede helft een groot overwicht maar kreeg het nauwelijks uitgespeelde kansen. In de 55e minuut was het Arjen Wessels die een rollertje naast het doel zag verdwijnen en in de 87e minuut kon Regilio Holder in vrije positie inkoppen maar ook nu ging de bal naast. Gronitas was te slordig in de passing en de meeste voorzetten eindigden op het reclamebord van Algemeen Belang.
Aan de andere kant had GVAV grote moeite om eruit te komen en het enige wapenfeit was een volstrekt mislukte voorzet van Martin Kijlstra die op de kruising van het Gronitas-doel belandde.
Na acht minuten blessuretijd floot de soeverein leidende scheidsrechter mevrouw Sjoukje de Jong voor het einde en kon GVAV verdiend de eerste drie punten in de tas stoppen.
Het citaat van de dag komt op naam van Martin Drent (wie anders?) toen een van zijn spelers een over de zijlijn gaande bal niet kon bereiken: ‘Als je je buiten het veld aanbiedt, heb je hem wel!'

GVAV-Rapiditas - Gronitas 3-1 (3-1)

Scoreverloop: 3. Arjen Wessels (0-1). 13. Rudwin Evers (1-1). 29. Martin Kijlstra (2-1). 35. Angelo Florencia (3-1).

Geel: Charlie van Ton (GVAV). Jarno Voorintholt, Rik Spekken en Wouter Bonke (Gronitas).

Toeschouwers: 225.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mounis Ben Allal, Arjen Laferte, Richard Postema, Arjan Prijs, Robin van Linschoten, Charlie van Ton, Nicky Pranger, Rudwin Evers, Martin Kijlstra (Roberto Daal, 90+3), Angelo Florencia (Thijs Zuidema, 90+6).

Andere uitslagen: SVBO - Stevo 0-1, Frisia - Achilles 2-2, Nieuw Buinen - SC Erica 0-1, DIO Groningen - Dalen 5-2, Appingedam - Bergum 2-2, HODO - SC Joure 2-2.

GVAV-Rapiditas- Gronitas met na afloop live muziek van de band MOJITO

20100903 - Aanstaande zondag speelt het eerste, net als vorig seizoen, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Gronitas. Vorig jaar werd het voor de onzen een knappe 2-1 overwinning. Hoe het deze keer afloopt valt niet te voorspellen. Bij GVAV zijn een aantal spelers teruggekeerd en Gronitas heeft zich in de afgelopen zomerstop weer behoorlijk versterkt, alhoewel ook een aantal toppers zijn vertrokken. Beide elftallen hebben een nieuwe trainer. Bij GVAV is dat Robert Bos, een voor Gronitas geen onbekende en bij Gronitas is dat Martin Drent, in GVAV-kringen ook geen onbekende.
We hopen op een attractieve wedstrijd, waarop het publiek ( niet gehinderd door betaald voetbal) in grote getale op af zal komen.
Thuisblijvers kunnen het verloop volgen via OOG Radio 106.6 fm of via internet op luister.oogradio.nl. Oog-TV zal voor haar sportprogramma op maandag ook opnamen komen maken. Aangezien ook een verslaggever van het Dagblad van het Noorden verslag van de wedstrijd komt maken, kunnen we over media-aandacht niet klagen.
Om de start van het seizoen een feestelijk tintje te geven, zal er na afloop live muziek in de kantine zijn. De band die zal optreden heet Mojito en speelt funk, soul en pop, dus voor elk wat wils!
Een extra reden om een bezoek te brengen aan de wedstrijd en de mannen van het eerste moreel te ondersteunen.

Tot zondag

Alex Huisinga

Leider B2 gezocht

20100901 - Voor de B2 junioren zijn we opzoek naar een leider. Het elftal wordt getraind door Mart Swaerdens en zal zaterdag hun eerste wedstrijd spelen. De B2 speelt in de Hoofdklasse B.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mart Swaerdens mobiel: 06 810 530 59