GVAV-Rapiditas de mindere van SC Erica

20140326 – GVAV-Rapiditas verloor vandaag de thuiswedstrijd tegen SC Erica met 1-3.

Na een 0-0 ruststand opende Rashid Conquet de score voor GVAV-Rapiditas. SC Erica trok echter de overwinning naar zich toe door goals van Kelvin Jager, Jan-Willem Beukers en Rick Tubben.

Een gehandicapt GVAV moest het vandaag zonder een aantal basiskrachten opnemen tegen SC Erica. Patrick Hoving is nog steeds geschorst en Boyd Kooy was geblesseerd. Roy Schokkenbroek was geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij vorige week tegen Steenwijk getoond kreeg, maar waartegen hij in beroep is gegaan. Een zoveelste gele kaart voor spelbepaler Farid Balvaneh en topscorer Nathi Casimir betekende dat ook zij vandaag afwezig waren. Het gemis van Boyd Kooy achterin werd opgevangen door Anne Bandsma en verder mocht Arco Bartelsman in de basis beginnen.
In de eerste helft was sprake van een gelijkwaardig duel met wat kansen voor beide ploegen, waarbij Ingmar Liezinga in de laatste minuut voor rust met een gekruld schot maar net de kruising miste. Twee minuten na de rust schoot het Anne Bandsma in de lies en moest hij worden vervangen. Daarmee verdween een lading ervaring uit de achterste linie en dat zou niet zonder gevolgen blijven. Toch was het Rashid Conquet die de score opende voor GVAV. Een schot dat misschien wel een prooi voor de keeper was geworden werd door een verdediger van SC Erica zodanig van richting veranderd dat de bal onhoudbaar in de kruising verdween (1-0).
Binnen drie minuten stond het weer gelijk toen Kelvin Jager op zijn knieën moest om te kunnen koppen maar dat succesvol deed (1-1). SC Erica kreeg het betere van het spel en in de 67e minuut scoorde Jan-Willem Beukers de 1-2. De wedstrijd leek in de 81e minuut beslist toen Rick Tubben de 1-3 maakte. Nauwelijks 20 seconden na de aftrap kwamen Rashid Conquet en Junior Fanny Cissé samen vrij voor de keeper, maar de laatstgenoemde schoot de bal tegen de paal. Zo viel niet de 2-3 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.
Scheidsrechter Steenhuis kon het zonder kaarten af in deze wedstrijd, die halverwege de tweede helft werd geteisterd door een enorme regenbui. Het werd zelfs zo donker dat de scheidsrechter het flitslicht van een fototoestel aanzag voor een bliksemflits, maar hij werd al snel op zijn vergissing gewezen.
De eerstvolgende wedstrijd voor GVAV is op 6 april de uitwedstrijd bij Achilles 1894.

GVAV-Rapiditas – SC Erica 1-3 (0-0)

Scoreverloop: 53. Rashid Conquet 1-0. 56. Kelvin Jager 1-1. 67. Jan-Willem Beukers 1-2. 81. Rick Tubben 1-3.
Scheidsrechter: H.H. Steenhuis.
Geel of rood: geen.
Toeschouwers: 102.
Man of the match: Ramon Nijdam.
Citaat van de dag: geen.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Dylan Rokette, Anne Bandsma (47. Raichello Kleinmoedig), Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Genrick Wawoe, Arco Bartelsman (70. Junior Fanny Cissé), Rudwin Evers, Ingmar Liezinga, Rashid Conquet (88. Ayoub Qachtoui).

Andere uitslagen
Nieuw Buinen – GRC Groningen 2-1. VKW – Achilles 1894 0-2. LAC Frisia 1883 – SVBO 1-3. FC Wolvega – Bergum 0-1. TVC’28 – Steenwijk 1-0. Emmen – Heerenveen 1-1.

Contributiezaken

20140316 - De herinneringsbrieven van enkele weken geleden hebben een groot aantal mensen wakker geschud en geleid tot betaling van de contributieschuld.

Helaas geldt dit niet voor iedereen en dus moeten we voor deze leden strengere maatregelen nemen.

Eind deze week gaan de laatste waarschuwingen de deur uit en dat betekent automatisch ook een trainings- en speelverbod voor de betreffende leden met ingang van maandag 24 maart. Trainers en leiders zullen hiervan op de hoogte worden gesteld en zijn verplicht zich aan deze verboden te houden.

Indien u het niet eens bent met de laatste waarschuwing, kunt u contact opnemen met Sandra Routheut. Zij is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur. U kunt ook een mail naar haar sturen via contributiezaken@gvav.nl.

Voorkom problemen en betaal!

Alex Huisinga, wnd penningmeester en Sandra Routheut contributiezaken

Negental GVAV-Rapiditas blijft overeind in Steenwijk

20140316 – Met een 0-1 zege tegen Steenwijk behaalde GVAV-Rapiditas vandaag de derde overwinning op rij.

In de 38e minuut maakte Rudwin Evers de 0-1. Nathi Casimir moest er in de 85e minuut vanaf met tweemaal geel. Even later mocht Roy Schokkenbroek met direct rood vertrekken. Negen minuten extra tijd waren voor Steenwijk echter niet genoeg om tegen negen man tot een treffer te komen.

Tot verdriet van Steenwijk zelf is het veld in Steenwijk zo hobbelig dat de bal niet zonder gestuiter over de grond gegeven kan worden. Je zou kunnen denken dat de thuisclub daar het beste mee om zou moeten kunnen gaan in tegenstelling tot GVAV dat altijd op kunstgras traint. Daar was echter niets van te merken. GVAV was in de eerste helft superieur en creëerde wel zeven of acht gevaarlijke situaties voordat Rudwin Evers in de 38e minuut de bal ‘unter Handspielverdacht’ aannam en GVAV op voorsprong zette (0-1).
Waar Steenwijk in de eerste helft geen enkel moment gevaarlijk was geweest, veranderde dit in de tweede helft. GVAV dacht er na de eerste helft misschien iets te gemakkelijk over en zette minder druk dan in de eerste helft. Daardoor werd het meer een wedstrijd maar Remco Molenaar hoefde maar één keer flink in te grijpen. In de 80e minuut was hij echter kansloos op een schot van Winchel Keus, maar de paal bracht redding.
Scheidsrechter Eleveld die voor de wedstrijd nog vertelde dat hij er qua rapportage goed voor stond en misschien wel naar de Topklasse zou kunnen, liet vanaf dat moment zien dat hij daar nog niet aan toe is. Hij begon tamelijk inconsequent met kaarten te strooien en daarbij liep Nathi Casimir tegen zijn tweede gele kaart op.
Enkele minuten later was er in de middencirkel een incident tussen Roy Schokkenbroek en de keeper van Steenwijk. De scheidsrechter kon onmogelijk gezien hebben wat er gebeurd was, omdat de bal daar helemaal niet was maar omdat de keeper op de grond lag en Roy niet, kwam er een rode kaart voor Roy wegens slaan van een tegenstander. Op zich zou dat best terecht kunnen zijn, maar de scheidsrechter had toch zeker de assistent-scheidsrechters moeten raadplegen. Misschien hadden zij kunnen zien wat er voorafgaand aan het incident gebeurd was.
GVAV moest dus verder met negen tegen elf. Steenwijk kreeg negen minuten extra tijd om de nederlaag af te wenden maar wist zich met de numerieke meerderheid geen raad. Via enkele uitvallen was GVAV dichter bij een 0-2 dan dat het een tegentreffer moest incasseren.

Door deze derde overwinning op rij staat GVAV aan kop in de derde periode en vijfde in de algemene ranglijst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SC Erica dat vier wedstrijden op rij verloren heeft, maar wat traditioneel een moeilijke tegenstander is voor GVAV.
De keuze voor de man of the match was moeilijk vandaag. Rudwin Evers was heel waardevol vandaag, maar Ramon Nijdam speelde een perfecte wedstrijd en laatstgenoemde gaat daarom met de eer strijken.

Steenwijk – GVAV-Rapiditas 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 38. Rudwin Evers 0-1.
Scheidsrechter: L.P. Eleveld.
Geel: Farid Balvaneh, Rudwin Evers (GVAV), Winchell Keus (Steenwijk).
Rood: Nathi Casimir (2x geel), Roy Schokkenbroek.
Toeschouwers: 89.
Citaat van de dag: een van de Steenwijk-supporters.
Na weer een gemiste kans voor GVAV: ‘Ons geluk is nog niet op – we komen nog gelijk!’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Dylan Rokette, Boyd Kooy, Dennis Veenstra, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Genrick Wawoe (90+7. Rashid Conquet), Farid Balvaneh (78. Anne Bandstra), Rudwin Evers, Nathi Casimir, Ingmar Liezinga (75. Roy Schokkenbroek).

Achilles 1894 – LAC Frisia 1883 2-1. Bergum – Nieuw Buinen 1-3. SC Erica – VKW 0-3. GRC Groningen – TVC’28 0-1. Heerenveen – FC Wolvega 1-4. SCVB – Emmen 1-1.

Steenwijk had een andere bal dan in de voorgaande jaren. Deze was nog wel iets te soppig maar smaakte verder naar behoren. Cijfer 6,5.
3. SVBO 7,0

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)

Overtuigende zege GVAV-Rapiditas in Westerbork

20140309 – Na een sterke partij kon GVAV-Rapiditas vandaag met een 0-3 overwinning tegen VKW huiswaarts keren.

Nathi Casimir maakte alle drie de treffers voor GVAV-Rapiditas in een wedstrijd waarin VKW er geen moment aan te pas kwam.

De gestopte Anne Bandsma was ook deze week weer present bij GVAV en daarmee werd het granieten duo van de afgelopen seizoenen voor eenmaal in ere hersteld. Op het middenveld lijkt Genrick Wawoe zijn plek als tweede verdedigende middenvelder definitief veroverd te hebben door al enkele weken een stabiele prestatie neer te zetten. De recentelijk van linkerspits tot linksback omgeschoolde linksback Dylan Rokette groeit steeds beter in zijn rol en Ramon Nijdam was na enkele wat mindere wedstrijden vandaag weer helemaal bij de les. VKW werd al vroeg in de opbouw gestoord en verloor soms achterin al heel gemakkelijk de bal. De thuisclub kwam er op het middenveld ook niet echt door en elke lange bal was een prooi voor het centrale duo bij GVAV achterin.
Zeker in de eerste helft had GVAV het beste van het spel en nadat enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven, liet Nathi Casimir wederom zien het neusje voor de goal te hebben. In de 37e minuut maakte hij zijn eerste goal en op slag van rust zijn tweede (0-2). Na de rust probeerde VKW nog eens alles uit de kast te halen, maar ondanks alle ijver wist het zich geen echte kans te creëren. In de 55e minuut was Nathi Casimir wederom succesvol (0-3). Enkele minuten later was er een scrimmage voor het doel van GVAV, maar meer dan een vrije schop net buiten het strafschopgebied leverde dat VKW niet op.
Aan de andere kant kreeg GVAV steeds meer ruimte en had de zeer verdiende zege nog ruimer uit kunnen vallen. Roy Schokkenbroek, die het laatste halfuur de geblesseerde Ingmar Liezinga kwam aflossen, liet meer leuke dingen zien dan in vele voorgaande wedstrijden bij elkaar en zag een zeer knap ingeschoten bal wegens buitenspel afgekeurd worden.
Volgende week wacht de uitwedstrijd in Steenwijk, waar het vorige seizoen de punten aan de thuisclub cadeau werden gedaan en waar de gehaktbal ook al slecht te verteren was.

VKW – GVAV-Rapiditas 0-3 (0-2)

Scoreverloop: 37. Nathi Casimir 0-1. 45+1. Nathi Casimir 0-2. 55. Nathi Casimir 0-3.
Scheidsrechter: H.M. Gerbrandy.
Geel: Farid Balvaneh (GVAV), Roy Hutter (VKW).
Toeschouwers: 326.
Man of the match: Nathi Casimir.
Citaat van de dag: een van de VKW-supporters.
Nadat zijn ploeg met 0-3 achter was gekomen, zei de man: ‘Het enige voordeel is dat het mooi weer is. ’

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Dylan Rokette, Boyd Kooy, Anne Bandsma, Ramon Nijdam, Robin van Linschoten, Genrick Wawoe, Farid Balvaneh (82. Dennis Veenstra), Rudwin Evers, Nathi Casimir (87. Raichello Kleinmoedig), Ingmar Liezinga (60. Roy Schokkenbroek).

LAC Frisia 1883 – SC Erica 2-1. Emmen – Achilles 1894 1-1. TVC’28 – Bergum 2-3. GRC Groningen – Steenwijk 1-2. Nieuw Buinen – Heerenveen 6-1. FC Wolvega – SVBO 4-3.

De bal werd bij VKW door de jury goed gewaardeerd. VKW mag dus wat ons betreft in de eerste klasse blijven.